Rosice vybojovaly vítězství v Býšti


Branky


0

V těžkých fotbalových podmínkách se odehrávala opravdová bitva. Fotbalovější hosté byli nakonec šťastnější a díky brance L.Němce si odvezli tři body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Velký boj

Domácí v současné době trápí hrací plocha, což se také podepsalo na průběhu utkání .Terén totiž spíš než fotbalové hřiště, připomínal poušť či pole, tráva je v Býšti momentálně nedostatkovým zbožím, navíc podklad tohoto malého hřiště je velmi tvrdý. 

Hosté měli také svoje starosti, na poslední chvíli jim totiž vypadl brankář Nahálka, nahradil ho narychlo povolaný Jiří Růžička, který na nezvyklé pozici odehrál dobrý zápas, když neudělal jedinou chybu.

 

Zápas se od samého začátku proměnil ve velký boj s množstvím soubojů. První zajímavější pokus předvedl L.Němec, když se pokusil ze strany lobem překvapit brankáře Pospíšila, který musel míč vyrazit na roh.

Domácím se naskytla možnost po rohovém kopu, zakončujícímu hráči však střela vůbec nesedla.

Rosičtí se snažili o kombinaci, ale pozorná a velmi důrazná obrana domácích jim kromě několika standardních situací nic nedovolila. Pár centimetrů chybělo ke skórování Lejskovi, který právě po standardní situaci vyplaval na zadní tyči.

Skóre se v první půli neměnilo.

 

Němcův vítězný zásah

Do druhého poločasu již nenastoupil rosický kapitán J.Němec, který v závěru první půle inkasoval v souboji ránu do hlavy, na hřišti jej nahradil Hovorka.

A právě Hovorka byl ve druhé půli hodně aktivní. Nejprve střílel z dálky tvrdě nad branku.

Ve 49.minutě pak Hovorka předvedl na levé straně manévr, kterým oklamal svého strážce, odcentroval před branku, kde číhal L.Němec a šikovnou tečí umístil míč k zadní tyči branky, pro brankáře Pospíšila takřka neřešitelná situace - 0:1.

Rosičtí mohli navýšit svůj náskok při brejkové akci po ose P.Zelinka - L.Němec - Lejsek, kdy posledně jmenovaný postupoval ze strany sám k brance. Domácí gólman byl rychle venku z branky, ale k odraženému míči se dostal L.Němec, který však nedokázal trefit odkrytou svatyni.

Hráči Býště se do zakončení příliš nedostávali, rosická obrana byla pozorná. Snad jediné zaváhání hostů po propadlém míči skončilo střelou těsně mimo Růžičkovu branku.

Domácí hráči už hráli trochu na riziko, takže když po nákopu vyhrál na polovině hřiště L.Němec hlavičkový souboj, Hovorka se řítil sám na bránu, radost hostům překazil opět vyběhnuvší Pospíšil.

Hráči Býště se snažili tlačit dopředu a Rosicím se naskytlo několik brejkových situací, které však nedokázali dobře vyřešit.

Hostující obrana si s nakopávanými míči poradila. Takže asi největší a poslední možnost měl v závěru z trestného kopu Jirásek, hostující brankář se však překvapit nenechal.

 

Rosice tedy na těžké půdě v Býšti vybojovaly vítězství, které má určitě svou hodnotu, neboť v Býšti se asi nikomu nebude vyhrávat lehce.

Autor: L. N.


Počet diváků: 20. Rozhodčí: Rázek Stanislav - BLAŽEK Jan (N), STACH Jiří (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.