Luby zdolaly Svéradice na penalty


Branky


0

Svéradice se představily na svém hřišti proti Startu z Lub.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hodně tvrdá hra

Svéradicím chyběl v dnešním utkání trenér Rambousek, který si užívá zasloužené dovolené, a tak se jeho svěřenci museli obejít bez jeho pokynů. Ty jakoby v prvním poločase chyběly. Domácí se hodně dlouho nemohli vypořádat a vyrovnat se lubské tvrdé hře, která je založena na bojovnosti a tzv. ježkovském "ježdení po prdeli". S tím se nehodlal smířit ani sudí Žák, který rozjel od prvních minut karetní mariáš, při kterém rozdal celkem deset žlutých a jednu červenou kartu.

Ale postupně. Svéradice se snažily vyrovnat se tvrdou hrou soupeři a za jeden nepříliš ostrý zákrok dostal Jiří Sova žlutou kartu v 19. minutě, po kterém se rozehrával volný přímý kop z hruba 25 metrů. Ten rozehráli hosté nakrátko a ke střele se dostal levou nohou Jan Voráč a jeho přízemní střela prošla houštinou těl až za záda překvapeného Soukupa. Ve 40. minutě měl vyrovnání po rohovém kopu na hlavě Jiří Sova, ale jeho pokus byl vyražen. Minutu nato se ve středu pole srazil Karel Švátora s Milošem Heřmanem. Sudí Žák rozdal po jedné kartě na obou stranách a pro Karla Švátoru to byla druhá karta žluté barvy, po které se musel pakovat ze hřiště.

Vyrovnání

Svéradice se přecejen ve druhé půli zlepšily a odměnou jim bylo vyrovnání. Miloš Heřman získal míč na středovém kruhu a lobem za obranu našel rozběhlého kapitána Vlastimila Beránka, který se odpoutal od svého strážce, přiťukl si míč na levou nohu a krásnou křížnou střelou pod břevno Kalašovy branky změnil skóre na 1:1. I ve zbytku utkání hrozili více domácí, kterým se díky nastolenému metru nabízelo množství standardních situacích, které ale Beránek a spol. nedokázal zužitkovat a přidat kýženou druhou branku. Ta nepřišla ani na druhé straně a po devadesáti krvelačných minutách přišly na řadu penalty. V těch vybojovaly po penaltě Filipa Sýkory druhý bod Luby.



Ohlasy k zápasu


FK Svéradice
Vlastimil Beránek, kapitán domácích: "První poločas byl hodně o bojovnosti, Luby jsou hodně nepříjemným mužstvem, dojíždí všechny souboje. Rozhodčí se tím možná nechal i unést a rozdal zbytečně několik karet. Ve druhé půli jsme ale soupeře tlačili, lubský hráči jenom bránili a byla škoda, že jsme nepřidali i druhou branku. "

TJ Start Luby
Radek Pikhart, vedoucí hostů: "V dnešním zápase jsme šli rychle do vedení díky Honzovi Voráčovi, ale poté nám uškodilo vyžlucení Karla Švátory, po kterém jsme šli do desíti. Soupeř ve druhém poločase vyrovnal z ojedinělé šance jejím nejlepším hráčem Beránkem. My jsme urvali druhý bod v penaltách."



Sestavy


FK Svéradice
M. Soukup [-] - J. Sova [-] , D. Klas [-] (46. L. Petřík [-] ) - R. Kába [-] (70. S. Krejčík [-] ) , V. Brůha [-] , S. Makovec [-] , M. Klas [-] , M. Heřman [-] , M. Chaloupka [-] (80. M. Mikeš [-] ) , V. Beránek [-] , Z. Prokopec [-]

TJ Start Luby
J. Kalaš [-] - F. Sýkora [-] , M. Pivoňka [-] , A. Čížek [-] , K. Křížek [-] , M. Vejskal [-] - M. Havlovic [-] (63. V. Koželuh [-] ) , J. Cole [-] (73. M. Mašek [-] ) , P. Čipera [-] , J. Voráč [-] - K. Švátora [-]

ŽK: 10. R. Kába , 19. J. Sova , 41. M. Heřman , 57. L. Petřík - 22. M. Havlovic , 36. K. Švátora , 65. M. Vejskal , 72. J. Voráč , 83. P. Čipera . ČK: 41. K. Švátora .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Žák Ondřej - SVATÍK Martin, MAZÁN Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.