Vítěznou šňůru Štáblovic přeťal Radkov


Branky


0

Fotbal dnes přítomné fanoušky ve Štáblovicích musel bavit. Gólová přestřelka přinesla sedm gólů. Štastnějšími byli nakonec radkovští a zaslouženě si odváží ze Štáblovic 3 body. Vítězná série domácích tak končí trochu překvapivě s Radkovem. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Větší touha zvítězit, bojovnost až do samotného konce a možnost vyšlápnutí si na tým obývající dělený druhý flek tabulky III. třídy skupiny B. Nějak takhle se dá ve zkratce prezentovat herní počínání hostujícího celku z Radkova ve 12. kole zmíněné soutěže. Radkov do zápasu vletěl doslova jak uragán. První větší šance zápasu hned skončila gólem. Z odraženého míče poskakujícího na pětce domácí obrany, po rohovém kopu, nejvíce vytěžil důrazný hostující stoper Mader a již v 2. minutě, trochu se štěstím, poprvé rozvlnil síť – 0:1. I v dalších dvaceti minutách nehodlali hostující hráči půjčit balón na kopačky domácím borcům. Převážně skvěle hrající Chreno, nejenom svým fanouškům, předváděl jak vypadá hra kočka s myší. Ve 22. minutě, po samostatném úniku od půlky hřiště, zvyšuje Chreno na 0:2 – radkoviští jsou na koni.

 

Dokonale rozvrženou hrou nepouštějí štáblovickou gardu k ničemu většímu. Za zmínku stojí snad jen Balážův volej pánu Bohu do oken a tyč Konvičky, který po odraženém míči z ukázkového voleje svého spoluhráče, v další šanci trefuje pouze tyč. Tragická hra Štáblovic volala po změně. Ta přišla po půl hodině hry výměnou postů domácích spoluhráčů. Ze sedla bájného oře vyhazuje doposud vedoucí celek v 32. a 34. min svými trefami Častulík. V obdobných situacích dvakrát pokořuje Pretsche přízemní střelou a vyrovnává skóre na 2:2. Všeobecné veselí se neslo Štáblovicemi v poslední minutě první půle. Po způsobu lafatovského výběru místa ve vápně, doklepává do prázdné brány Konvička, který po dlouhém autovém vhazování Jedličky a prodloužení Dobrotkou, zvyšuje na 3:2 pro domácí. Po rozehrání rozhodčí Ludvík ukončuje první poločas.

 

 

Druhý poločas začali aktivněji domácí, kteří však shořeli na neproměněných šancích Častulíka a Šemory. Zároveň se štáblovičtí svou hrou pustili do komponování bláznivého scénáře divadelní tragédie o tom, jak prohospodařit nespočet tutových šancí a nechat si mezi prsty uniknout vyhraný zápas. Místo toho, aby si šemorova družina hru pohlídala, a s poklidem dokráčela k pátému vítězství v řadě, hnala se bezmyšlenkovitě do útoku s otevřenými zadními vrátky v obraně. Zde bedlivě jako hladový vlk po gólech číhal, dnes od balónu neodstavitelný, Chreno. Nezdárně zakončený útok domácích, v běžící 54. minutě, umožnil hostům rychle přenést hru dlouhým nákopem na svého rychlonohého útočníka. Chreno si před domácími obránci opět ukázkově pokryl míč a rychlým úprkem směr branka, ukázal svou rychlost a průbojnost. Střelou do prázdné branky, napodruhé překonává vyběhnuvšího Kácala – 3:3. Od 55. minuty se domácí úplně vytrácejí ze hřiště, až do konce zápasu si nejsou schopni vytvořit kloudnou akci ke skórování.

 

Otěže zápasu tak převzaly hosté. Nejenom sobě, ale také přihlížejícím cca 77 divákům předváděli, jak vypadá rčení: „V jednoduchosti je síla!“ v praxi. S jednoduchou hrou, kdy balón nejčastěji putoval vysokým nákopem po ose Madera, Jirout, Chreno, motali tito tři hráči štáblovickým hlavu. Za nedlouhou přišla pro domácí zasloužená facka. Střídající Hefka se v 73. minutě, ze vzdálenosti šestnácti metrů, obul do střely, kterou nešťastně tečoval bránicí hráč, ta změnila směr letu a zaplula do domácí branky – 3:4 pro hosty. Snaha o vyrovnání byla z pohledu Štáblovic marnotratná a bezzubá. Šemora se v závěru ještě snažil reklamovat faul na svou osobu na hranici pokutového území. Jeho prosby, však hlavní sudí nevyslyšel. Zbytek poločasu si Radkov vedení uhlídal a mohl tak slavit zasloužené vítězství. 

 

Dušan Mrákota



Ohlasy k zápasu


SK Štáblovice
Dušan Mrákota: Z naší strany tragický výkon. Pozitivně lze hodnotit první poločas, ale až od 30. minuty. Chválím kluky za neskutečný obrat. V druhém poločase jsme dostali zaslouženou facku! Bez proměňování šancí a hlavně bez bojovnosti se nedá vyhrávat. Gratuluji soupeři k zaslouženému vítězství, které jsme si my za druhou půlku nezasloužili. Takhle nějak si představuji bojovat za výhru.

TJ SPS Radkov
David Chudík: Byli jsme lepší od začátku, tlačili jsme, vytvářeli si šance, které jsme proměňovali. Měli jsme převahu, soupeř trestal naše chyby gólama. S výsledkem jsem spokojen, menší derby, které jsme vyhráli. Poklidný zápas, nic vyhroceného.



Počet diváků: 77. Rozhodčí: LUDVÍK Radim - BARTESKA Petr (N), CHUDIK David (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.