Rozjeté Štáblovice nezastavil ani Palhanec


Branky


0

V poslepované sestavě vyrazili hráči Štáblovic vstříc dobývání dalších bodů z venkovního hřiště. Do cesty se jim pro tentokrát postavil Palhanec, jehož řady obdobně jako štáblovické, trápí absence klíčových hráčů. 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Jedenácté kolo III. třídy skupiny B začalo aktivněji pro hostující celek. Po počátečních nezdarech v rozehrávce, se mužstvo pod vedením trenérů Mařádka a Šemory, postupně tlačilo před palhaneckou svatyni. Zde v cca 7. minutě zápasu, po Konvičkově ekvilibristickém pokusu zakončit akci „nůžkami“ přes hlavu, míč jen těsně minul břevno brankové konstrukce. Většina času první půle se obě mužstva prezentovala hrou plnou nepřesností. Domácí vystrkovali růžky z nebezpečných standardních situací, s nimiž si však poradil pozorný Kácal se svou obranou. Na druhé straně hřiště dělal největší průvan v domácí obraně dnes neunavitelný Radim Vícha.

 

Ve 41. minutě, po šikovném uvolnění na pravé straně zálohy, předložil doposud v největší šanci prvního poločasu, tutovou loženku ke skórování Častulíkovi. Ten šancí poslat hosty do vedení trestuhodně pohrdl a hlavou přestřeluje nad. Trest v podání „nedáš, dostaneš“, přišel pro štáblovické záhy. Chytře vykombinovaný aut palhaneckých z 42. minuty, se od Stoniše M. dostal až k osamocenému Putovi, který napřáhl z dobrých 25ti metrů. K překvapení všech, i samotného střelce, míč dokonale vymetl pavučiny Kácalovy šibenice. Hostujícímu brankáři nezbývalo, než jen smutně lovit míč ze své branky – tohle Put trefil náramně!

 

Ledová sprcha v závěru prvního poločasu však Štáblovice do kolen nedostala. 3 minuty od vstřelení překvapivého gólu, zahrával ve slibné vzdálenosti od palhanecké brány, přímák Šemora. Při střele sice podklouzl, ale svou technickou finesu kolem zdi, dokázal míč propasírovat pod padajícího Fischera – 45. min 1:1. Do poločasu se skóre neměnilo.

 

Poločasová přestávka prospěla více hostům, kteří do své hry vnesli více klidu. Rozdílový gól vstřelil v 57. minutě, po milimetrovém centru Jedličky Sedláček, který hlavou pokořil vyběhnuvšího brankáře domácích – 1:2. Deset minut na to, rozšířil střeleckou kolonku třetí brankou Konvička, jenž po závaru před brankou, doklepával do odkryté brány kolem bezmocně ležícího Fischera – 1:3. Snaha borců z Palhance ještě něco s výsledkem udělat, končila vesměs odkopem od Kácalovy brány. Cítit byli středopolaři Put s Pospíšilem, ale také kapitán Pyszczyk, který se vysunul z pozice předstopera na pozici podhrotového útočníka. Po třetí obdržené brance se hra kolébala na obě strany, více však z okének v otevřené obraně, těžili hosté. V běžící 77. minutě si na zahrávaný roh nejvýše vyskočil Dobrotka, a hlavou tak dokonal dokonalý obrat v zápase – 1:4.

 

Útěchou pro zdecimované domácí bylo snížení Pospíšilem v 88. minutě. Ten z šestnácky napálil odražený míč, do před ním postaveného obránce, od něho balón změnil směr a skončil v hostující bráně. Smolař dnešního zápasu Kácal, který ke dvou brankám přišel „jako slepý k houslím“, jen nevěřícně kroutil hlavou. Hostující se ještě snažili reklamovat předchozí faul – bránění ve hře, ale na rozhodnutí rozhodčího to nic nezměnilo – 2:4. V poslední minutě mohl po Konvičkově nadýchaném centru z levé strany hlavou rozvlnit síť Vícha R. Míč se mu ale svezl po hlavě a skončil v zámezí. Odkopem od brány hlavní sudí ukončil zápas ve prospěch hostujících Štáblovic.

 

Na závěr nutno pochválit hlavního arbitra Čecha, jenž celé utkání řídil s noblesou. Dušan Mrákota.

 

                                                                                        



Ohlasy k zápasu


TJ Palhanec
Vladimír Stoniš: První poločas jsme byli vyrovnaným partnerem, šance se přelévaly nahoru dolů. Pět minut před koncem první půle jsme dali vedoucí gól. Jenže minutu před odchodem do šatny jsme dostali gól z přímého kopu. Druhý poločas se odvíjel v režii Štáblovic, které nám daly rychlý gól a za nim další dva. My už pak jen snížili bodový rozdíl. Náš výkon neodpovídal tomu, abychom je porazili, byli fotbalově lepší. Dělali jsme hodně chyb, nedařily se nám přihrávky a na bránu jsme moc nestříleli. Máme hodně zraněných kluků, což jde ve hře taky poznat.

SK Štáblovice
Dušan Mrákota: Zápas se od začátku nevyvíjel zrovna dle našich představ. Po vzoru dvou předchozích utkáních jsme si mysleli, že nám vítězství spadne lehce do klína. Palhanec vždy věděl, co na svém hřišti hrát, takže i dnes nebyl lehkým soupeřem. My jsme celý zápas bojovali spíše sami se sebou...Jak už se zraněními, pracovní vytížeností, tak hlavně s nepřesnostmi a neproměněnými šancemi. Samotnou kapitolou bylo hřiště. Na oko krásně rovné, čerstvě posečené...v reálu jakoby se po něm prohnala armáda krtků. Ale nebudu zde plakat nad hřištěm, terén byl pro oba celky stejný. Co se týče samotné hry, tak musím chlapce pochválit především za bojovnost v druhé půli. Respekt patří všem i za to, že jsme po Zdenově životní trefě (gól Puta pozn. redakce) zvedli hlavy a tzv. se z toho nepos.ali. Týmovost a bojovnost vyhrála nad individualitou. Proto záměrně nebudu uvádět hráče zápasu...zasloužil by si to celý mančaft.



Počet diváků: 42. Rozhodčí: ČECH Zdeněk - SPÍVALA Jan (N), BARTESKA Petr (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.