FOTO:Potupná desítka byla cítit ve vzduchu


0

8...na této číslici se zastavil štáblovický brankostroj v 9. kole III. třídy skupiny B, v zápase sehraném v Moravici. Jednoznačný výsledek jen podtrhl přístup moravických hráčů k utkání, kteří se k zápasu „slejzali“ doslova jako švábi na pivo. Ani narychlo poslepovaný tým Moravice nedělal hostům ze Štáblovic tolik problémy, jako kvalita místního pažitu.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Svižné tempo hry a čekání na prvního skórujícího – přesně takový scénář byl k vidění v úvodních minutách utkání. 12 minut si hosté oťukávali svého soupeře, pak již úřadovali. V 13. minutě rozpoutal brankové zně hrající trenér Šemora. Po ryze individuální akci „pojď sem, kam jdeš“ si postupně povodil domácí defenzívu, kudy se prokličkoval až se ke skórování – 0:1. Obráncům, kteří hráli při této akci pouze role diváků, nezbývalo než zatleskat krásné fotbalové akci. Druhá trefa přišla o osm minut později ve 21. minutě. Nádhernou přízemní střelou k tyči přímým nártem, se z cca 20ti metrů, prezentoval Baláž - 0:2. Třetí trefu zařídil dnes po gólu hladový Šemora – 42. minuta – 0:3. Na jaké cifře se dnes zastaví konečné skóre, měla po celou dobu zápasu pevně v rukou štáblovická skupina. Po mnoha zahozených šancích hostů, kteří si místy sami brali jasné góly z hlav a kopaček, skončil první poločas „pouze“ 0:3.

 

 

Pro diváky atraktivnější druhá půle, přinesla pro Moravici potupného „bůra“. Někteří moravičtí hráči snad byli ještě v šatně, když už se po 30ti odehraných vteřinách, Laovský radoval z čtvrtého zásahu v domácí síti – 0:4. Desetiminutovou prodlevu si mezi svými góly načasovali Radim Vícha (nikoli Sedláček jak je uvedeno v zápise) s Dobrotkou. Záhy po Laovském – v 47. minutě skóroval v ukázkové akci na jeden dotek průbojný Radim Vícha – 0:5. O deset minut později, po rohovém kopu, zatloukl do pomyslné rakve šestý hřebík hlavou Dobrotka – 57. minuta 0:6. Hra se poté za přispění frustrovaných domácích rozkouskovala.

 

K vidění bylo pár nevybíravých faulů i pokus o pěstní souboj dvou protihráčů. Všechny zmíněné momenty však nechaly rozhodčího ledově klidným. Až na pár výjimek, své karty nechal odpočívat ve své náprsní kapse. Některé skutečnosti se v zápise o utkání neslučují s realitou. Sedmý gól přidal v 85. minutě střídající Vícha Lukáš. Závěr brankově výživného zápasu patřil střídajícímu mladíkovi Röhlichovi. Svou houževnatostí bořil fyzikální zákony, kdy konstitučně rachitický útočník, nutno dodat že čistě, doslova přejel stokilové obránce. Rozhodčí byl však jiného názoru. Poslední akcí zápasu si Röhlich šel tvrdohlavě a s důrazem pro svůj první zářez na pažbě za štáblovického působení – 0:8. Potupnou desítku už z důvodu odpískání konce utkání, hráči Štáblovic nestačili přidat, a tak si se zásluhou odváží 3 body z venku.

 

AUTOR: Dušan Mrákota

 



Počet diváků: 40. Rozhodčí: KANIA Jaroslav - CURYLO Vítězslav (N), BARTESKA Petr (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.