Malonty slaví cenné vítězství nad favorizovanou Křemží


Branky


2

Mírným favoritem utkání byla hostující Křemže, která však do Malont nepřijela v dobrém rozpoložení, čehož domácí dokonale využili...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Malonty třikrát udeřily

Křemže, podle slov hostujícího hráče Jakuba Troupa, nastoupila do zápasu opět v trendu hráčské nepohody a to bylo znát již od prvních minut. Domácí Malonty situaci v hostujícím kádru vycítili a začali dostávat hosty pod tlak.

 

V páté minutě pronikl po levé straně Beneda, ale s jeho střelou si brankář Tretera poradil. O minutu později přišla stejná akce, ale z pravé strany. Do vápna pronikl Faltus, udělal Treterovi kličku, ale míč mu v poslední chvíli utekl a skončil mimo bránu. Ihned poté přišla podobná akce. Žalud zatáhl míč po pravé straně k vápnu, nacentroval na nabíhajícího Matouše Koubu, který přesnou hlavičkou k levé tyči rozvlnil síť poprvé! Domácí vedli 1-0 a hnali se za další brankou. V deváté minutě dostal přesný míč do nohy Gažák, který po rychlé otočce a následné krásné střele trefil pouze pravou spojnici břevna s tyčí. 

 

V pětadvacáté minutě se podařilo domácím Malontům zvýšit! Tomáš Faltus zatáhl míč po straně a tvrdou střelou z úhlu poslal míč pod břevno u vzdálenější tyče, 2-0! O minutu později se dostal po Kubánkově centru k hlavičce Beneda, ale jeho pokus skončil těsně nad břevnem. Po půlhodině hry vysunul na pravé straně Kouba Kubánka, který si udělal prostor, ale jeho prudká střela šla nad Treterovu bránu.

 

Pět minut před poločasem rozehrával domácí Kouba roh z levé strany, ale nabíhající Gažák pálil hlavou těsně nad bránu. Na druhé straně se také povedlo poprvé vystřelit na bránu hostující Křemži. Pěkná střela z dvaceti metrů skončila těsně vedle domácí svatyně. Poté přišel třetí úder domácích. Gocala našel dlouhým nákopem na vápně Gažáka, jenž prodloužil hlavou na Faltuse, ten přiklepl nabíhajícímu Michaelu Trojákovi a jeho přesná střela skončila za zády brankáře Tretery, 3-0!

Faltus přidal druhou branku v utkání

Křemže vstoupila do druhé půle lépe a podařilo se jí na několik minut dostat domácí pod tlak. Z tlaku pramenila také jediná branka Sokolu v utkání. V 64. minutě po akci po pravé straně vystřelil k tyči Tomáš Bohatý a snížil na 1-3 z pohledu Křemže! Další snížení mohlo přijít záhy, ale Josef Zeman pálil jen těsně vedle levé šibenice.

 

Tři minuty na to si mohli vzít domácí tříbrankový náskok zpátky, ale Valičkova střela z dvaceti metrů skončila pouze na břevnu. Za chvíli přišla šance z přímého kopu. Domácí Gažák zatočil míč kolem zdi, ale brankář Tretera vytáhl parádní zákrok. Po této krásné situaci si zaslouží oba dva jmenovaní velkou pochvalu. Hned poté následoval protiútok Křemže, ale hostující útočník netrefil ve vyložené šanci prostor mezi třemi tyčemi.

 

V 69. minutě přišel čtvrtý zásah do Křemežské brány! Benedovu střelu z hranice šestnáctky Tretera neudržel a Faltus svou druhou brankou v utkání zvýšil na 4-1! Veškerá snaha hostujícího celku tak přišla vniveč.

 

Ještě jedna příležitost pro hostující Sokol přeci jen přišla, ale střelu z velkého úhlu k bližší tyči si gólman Opelka pohlídal. Na druhé straně se uvolnil aktivní Beneda, ale jeho střela prosvištěla jen těsně vedle levé tyče. Beneda se dostal do šance také v 73. minutě, kdy byl rychlejší ve sprinterském souboji, ale brankář Tretera mu včasným vyběhnutím míč ukopl. Benedovi v tomto utkání branka souzena nebyla.

 

Čtyři minuty před koncem utkání chybovali hosté v rozehrávce, Faltus vybojoval míč a běžel sám na brankáře, ale jeho pokus o lob skončil těsně nad brankou hostí! Velmi aktivní Faltus se v následujících minutách snažil vytvořit další šanci poté, co obešel dva obránce, vybídl ke střele zpětnou přihrávkou nabíhajícího Korcha, který však pálil vysoko nad bránu. 

 

Více se nestalo a Malonty si zaslouženě připisují tři body.



Ohlasy k zápasu


TJ Hraničář Malonty
Stanislav Hubený, vedoucí mužstva: V posledním podzimním utkání měli domácí po ne příliš vyvedené sezóně jasný cíl. Konečně vyhrát! A je třeba říct, že Malontští od prvních minut za vítězstvím šli. Domácí byli v tomto zápase lepším týmem a jejich vítězství bylo naprosto zasloužené.

Sokol Křemže
Jakub Troup, hráč: Křemže nastoupila do zápasu opět v trendu hráčské nepohody a to bylo již znát od prvních minut. Malonty nastolily tlak a to se podepisovalo na obrovských chybách v Křemežské obraně a již v 6. minutě na to křemežští doplatili a obdrželi branku. Malontští hráči toto vycítili jako svou šanci a viděli, že Křemže je na "vhození ručníku do ringu", kdy Křemže vytvářela chyby v rozehrávce a kupodivu nebyla schopna ani rozehrát z odkopu od brány a Malontští po více samostatných akcí do půle trestali Křemži ještě 2x a do kabin se šlo se stavem 3:0 pro domácí tým. Po otočení stran nastoupila Křemže do zápasu jako vyměněná a více jak 25 minut nepustila domácí hráče do herní pohody co měli v 1. poločase, a to se vyplatilo útočníkovi Bohatému, který dokázal skórovat a stav tím snížit. Křemže měla více šancí např. Pepa Zeman po chvíli pálil těsně vedle levé šibenice soupeřovi branky, ale jinak nebyla schopna dotlačit míč do sítě, ale Křemži svitla naděje pro navrácení do zápasu, ale tuto radost jim ihned domácí zkazili, kdy dokázali 5 minut na snižující gól opět svůj náskok zvýšit a tak se již zápas dohrával s vidinou zimní přestávky.



Počet diváků: 30. Rozhodčí: Adamovič Jiří - OLAH Radek (N), VORÁČEK Patrik (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
30. 10. 2016 20:03
S. Hubený (Malonty)
V zápase jsme byli jasně lepší, Křemže mě trošku zklamala, čekal jsem od nich víc. Kluci mě překvapili po neslaných nemastných výkonech v minulých utkáních nasazením a bojovností. trošku nám utekl začátek druhé půle kdy hosté snížili, ale čtvrtý gól v jejich síti nás nakopl zpět a o vítězi už nebylo pochyb. Pochvalu si za výkon zaslouží celý tým, ale vyzdvihl bych dnes výborný výkonTomáše Faltuse a dobrým výkonem se blýskl i nestárnoucí Míra Gažák.
27. 10. 2016 06:53
Malonty mě po minulé docela vydařené sezoně nemile překvapují, těžko říci, jestli se schází, ale výsledkově jsou na tom prach bídně. V tomto zápase se ale zvednou a Křemže tak zůstane druhý zápas bez bodu.