Remízový zápas rozhodlo Hostinné v rozstřelu


Branky


0

Zápas dvou předních týmů tabulky se v prvním poločase vyvíjel lépe pro domácí Hostinné. Domácí fotbalisté ale proměnili jen jednu z několika šancí. Novému Hradci se proto ve druhém poločase podařilo vyrovnat a zápas dospěl do penalt. V těch byli i díky brankáři lepší domácí. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hostinné využívá jednu z řady šancí

V úvodu zápasu se hra bez větších šancí přelévala z jedné poloviny na druhou. První vážnější situaci přinesla až třiadvacátá minuta, která zároveň vedla k úvodnímu gólu. Míč se po centru Davida Kracíka dostal ve vápně Nového Hradce k Vojtěchu Valáškovi, který se svižně obtočil kolem hostujícího obránce a prudkou ranou pod břevno posla Hostinné do vedení. O chvíli později byl opět v centru dění teprve šestnáctiletý Vojtěch Valášek, který si rychle narazil balon se spoluhráčem Martinem Valáškem, jeho následné zakončení ale zastavil gólman Jan Sedláček. Domácí byli v prvním poločase aktivnější a drželi se více na balonu. Ve třicáté druhé minutě se po přihrávce Tomáše Valeše dostal do šance Pavel Šmucer, jeho střela ale těsně minula hradeckou branku. Poločas tak skončil vedením Tatranu 1:0.

Nový Hradec srovnává krok

Ve druhém poločase se Novému Hradci podařilo herně i výsledkově srovnat se soupeřem krok. Už ve čtyřicáté osmé minutě hosté vystihli rozehrávku Tatranu a přešli do rychlého protiútoku. Akce domácích vyústila centrovaným balonem, který se snesl k Martinu Šmídovi a ten přesným zakončením srovnal na 1:1. Za nerozhodného stavu se více na míči drželi Hradečané, jejich optická převaha ale ke gólové šanci nevedla. Další náznak šance přinesla šedesátá třetí minuta, Josef Marek ale po přihrávce Martina Jakoubka nezamířil přesně. O chvíli později se do nadějného úniku dostal hostující střelec Martin Šmíd, ani on ale nebyl úspěšný. Skóre se na žádnou stranu nepřiklonilo ani v osmdesáté páté minutě, kdy střelu Martina Jakoubka zastavila tyč hradecké branky. O dvě minuty později se sice Nový Hradec dostal do oslabení, když druhou žlutou kartu viděl Lukáš Lang, na konečný výsledek to ale nemělo vliv. Zápas tak skončil remízou 1:1.

 

 

V penaltovém rozstřelu bylo přesnější Hostinné, které proměnilo čtyři penalty z pěti. Výkon domácích střelců podpořil i brankář Josef Horák, který dvěma povedenými zákroky pomohl k dvoubodové výhře Tatranu. 



Ohlasy k zápasu


TJ Tatran Hostinné
Zdeněk Macháček - vedoucí mužstva TJ Tatran Hostinné: Ve vyrovnaném utkání s kvalitním soupeřem se v první půli prosadil náš nejlepší hráč, teprve šestnáctiletý Valášek, když další dvě vyložené šance jsme nevyužili. Krátce po změně stran hosté zaslouženě vyrovnali. Ze závěrečného tlaku jsme vytěžili pouze tyč nastřelenou Jakoubkem, přesto patří všem hráčům poděkování za vydařenou podzimní část soutěže.




Sestavy


TJ Tatran Hostinné
J. Horák [-] - D. Kracík [-] , M. Brož [-] , D. Polák [-] (46. A. Rodr [-] ) , P. Šmucer [-] (64. M. Slavík [-] ) , J. Marek [-] , M. Jakoubek [-] , T. Valeš [-] , V. Valášek [10.0] , L. Kracík [-] , L. Horák [-]

FC Nový Hradec Králové
J. Sedláček [-] - M. Šmíd [-] , T. Matějka [-] (81. J. Bendig [-] ) , G. Bendig [-] , O. Vik [-] , F. Linder [-] , L. Matějka [-] (72. M. Sajvera [-] ) , L. Lang [-] , J. Kašpar [-] , M. Páter [-] , M. Kotouček [-]

ŽK: 25. P. Šmucer , 33. M. Jakoubek , 58. J. Horák , 66. M. Brož , 83. V. Valášek - 33. L. Lang , 58. O. Vik , 77. M. Kotouček . ČK: 87. L. Lang .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Fišer Pavel - LINHART Lukáš, KIEZLER Vlastislav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.