J. Míka 12.
J. Míka 72. (p.)
3:2p.
(1:1)
23. J. Rozsévač
76. P. Ruml (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.11.2016 11:30

14.kolo, Královéhradecký | Krajský přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Jičín zdolal Hořice po penaltách


Branky


12. J. Míka , 72. J. Míka (p.) - 23. J. Rozsévač , 76. P. Ruml (p.)
0

Mezi Hořicemi a Jičínem se odehrálo vyrovnané utkání. Ve druhém poločase se domácí Jičín dostal do početního oslabení, přesto se díky penaltě ujal vedení. Pokutový kop byl však odpískán i ve prospěch Hořic, a zápas tak skončil remízou. V rozstřelu byli díky brankáři Pušovi úspěšnější Jičínští. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vyrovnaný poločas

V úvodu zápasu se více na balonu drželi fotbalisté Hořic, ti se však k větším šancím nedostali. Postupem času se hra vyrovnala a v osmnácté minutě přišel i první gól. Jičínský Jan Míka přebral na hranici vápna balon a jeho pečlivě mířená střela skončila v levém horním rohu hořické branky. Vedení Jičína ale nemělo dlouhého trvání. Ve dvacáté třetí minutě poslal Aleš Vávra centrovaný balon do vápna Jičína. Na jeho přihrávku si naběhl Jan Rozsévač, který se nezalekl vybíhajícího brankáře Michala Puše a jemným lobem poslal míč do sítě.

 

V dalším průběhu se hrálo vyrovnané utkání. Oba týmy si vytvořily náznaky šancí, brankáři si ale věděli se zakončením soupeře rady. Ve třicáté minutě rozehrávala Jiskra rohový kop, po kterém se míč snesl na zadní tyč jičínské branky. Zde se k hlavičce dostal jeden z hořických hráčů, jeho zakončení ale mířilo pouze do rukavic brankáře Puše. Na druhé straně se Jičín díky dobému napadání a houževnatosti dostal do pokutového území hostů, zakončení ale znovu mířilo pouze do gólmana Pavla Žižky. První poločas tak skončil nerozhodně 1:1. 

Příprava na penaltový rozstřel

Do druhého poločasu vstoupil Jičín aktivně. Už ve čtyřicáté šesté minutě domácí postupovali vstříc hořické brance. Z levé strany přišla zpětná přihrávka do vápna, do zakončení se tak dostal jeden z domácích hráčů, jeho střela bez přípravy ale přeletěla hostující bránu. O několik minut později se Jičínští na levé straně znovu dostali do zakončení, jejich tvrdou střelu ale vyboxoval gólman Žižka.

 

Komplikace pro Jičín přinesla šedesátá třetí minuta, kdy druhou žlutou kartu viděl obránce Jiří Macháček. Nakonec to byl ale právě Jičín, který se dostal do vedení. V sedmdesáté páté minutě se domácí dostali do protiútoku, který skončil nedovoleným zákrokem ve vápně a nařízenou penaltou. Pokutového kopu se ujal Jakub Ulvr, který přízemní střelou k tyči vrátil Jičínu vedení. Ano tentokrát se ale domácí neradovali ze svého náskoku dlouho. V osmdesáté minutě Hořice rozehrávaly standardní situaci a faulu ve vápně se tentokrát dopustil Jičín. K penaltě se postavil Pavel Ruml, který proměnil a srovnal na konečných 2:2. Oba týmy si tak před penaltovým rozstřelem natrénovaly tuto disciplínu. 

 

 

Do rozstřelu vstoupili lépe fotbalisté Jičína. Gólman Puš totiž v první sérii vychytal Jana Rozsévače, naopak domácí Miroslav Jeník svoji penaltu proměnil. V následujících dvou sériích se žádný ze střelců nemýlil, Jičín tak nadále vedl o gól 3:2. Ve čtvrté sérii ale Michal Puš vychytal další penaltu soupeře, a Michal Mészáros tak rozhodl o rozstřelové výhře domácích 4:2. 



Ohlasy k zápasu


SK Jičín
Miroslav Jeník - trenér SK Jičín: Utkání bylo velice tvrdé, důrazné a plné osobních soubojů, které však vůbec nezvládl hlavní rozhodčí, který svými nepřesnými výroky na obě strany podráždil všechny hráče. Myslím, že nás připravil i o tříbodový zisk, protože penalta proti nám nebyla posouzena správně. Ale nechci se vymlouvat jen na rozhodčí, měli jsme nějaké nadějné útoky a šance lépe vyřešit a bylo po zbytečné nervozitě!!

TJ Jiskra Hořice
Josef Vydra - vedoucí TJ Jiskra Hořice: V Jičíně jsme si díky naším fanouškům, kterých byla naprostá většina připadali jako v domácím prostředí a tak jsme je nemohli zklamat. Nerozhodný výsledek ve zbytečně vyhroceném utkání je však zasloužený a potvrdil velmi dobrý podzim v roli nováčka krajského přeboru. 19 bodů je více než jsme čekali a jsou dobrým předpokladem pro klidnější jaro.



Sestavy


SK Jičín
M. Puš [-] - F. Materna [-] , J. Macháček [-] , M. Jeník [-] , T. Veg [-] - J. Nálevka [-] (86. P. Horáček [-] ) , J. Míka [-] (88. P. Kraus [-] ) , M. Miler [-] , M. Kocourek [-] , J. Ulvr [-] - M. Mészáros [-]

TJ Jiskra Hořice
P. Žižka [-] - A. Vávra [-] , M. Vodnárek [-] (20. J. Šeda [-] ) , D. Palm [-] , P. Ruml [-] - J. Kuneš [-] (46. M. Tomáš [-] ) , P. Kuneš [-] (70. M. Skalský [-] ) , P. Palm [-] (90. J. Rubeš [-] ) , J. Rozsévač [-] - D. Pour [-] , J. Melichar [-] (83. I. Timkovič [-] ) -

ŽK: 4. J. Macháček , 35. F. Materna , 80. M. Miler , 84. M. Kocourek - 35. J. Kuneš , 66. A. Vávra , 84. D. Pour . ČK: 63. J. Macháček .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Rychtár Tomáš - FRYŠ Milan, BEČVÁŘ Lubomír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.