J. Smolka 31. (p.)
2:1p.
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.03.2017 15:00

15.kolo, Karlovarský | Sokolov | Okresní přebor , 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Chodov zlomil Svatavu až při penaltách


Branky


31. J. Smolka (p.) - 56. P. Thiele
0

Pokud by se měl v prvním jarním kole určitě v něterém utkání jasný favorit, asi by většina fanoušků ukázala na Chodov, který hrál doma se svatavským Baníkem. Ten ale ukázal, jak velká motivace ho v posledních kolech základní části žene. Baníku jde o udržení se v top pětce, kdežto Spartak už v podstatě jen čeká na rozdělení soutěže. Přesto měli ale domácí v utkání poměrně jasně navrch. Svatava ale přijela ve výborné formě, skvěle bránila a hrozila občasnými výpady na domácí branku. A nakonec se také dočkala zasloužené, těžce vybojované remízy. V penaltách už ale Chodovu nestačila, a tak se bude muset smířit jen s jedním bodem. To je ale při ohledu na souepře velmi ceněný úspěch.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Chodov tlačil, ale bylo to téměř k ničemu

Svatava sice hrála od začátku velmi dobrý a chytrý fotbal, ale ani to opticky na daleko kvalitnější Chodov nestačilo. Spartak určitě zápas nevypouštěl a od začátku se tlačil do zakončení. Jenže marně, pokaždé skončil bez úspěchu. Svatava se v první půli téměř nedostala za půlící čáru, ale i tak se ve hře udržela. Pomohl hlavě skvělý výkon brankáře a s ním také velmi špatné zakončení domácích. I tak se ale v jedenatřicáté minutě dočkal Spartak vedoucí branky, když se k penaltovému kopu postavil neomylný Jakub Smolka. To byl ale v první půli jen jediný úspěch jinak jasně dominujícího Chodova.

Vyrovnání hry i stavu a další marné dobývání

Ve druhé půli Chodov trochu polevil, prvních deset minut sice ještě tlačil, ale postupně jej odradila velmi špatná koncovka, takže se do hry začala daleko více dostávat trpělivá Svatava. Už po chvíli musel brankář Kovařík zasahovat proti prvním nebezpečým střelám a protiútokům, ale i tak o své čisté konto velmi rychle přišel, když nestačil na zakončení Petra Thieleho. Od té doby se hrálo celkem vyrovnaně. Chodov sice málem vzápětí vrátila zpět do vedení hlavička Ludvíka Gergelye, ale ani tentorkát neměli domácí štěstí. Je pravda, že čím více se blížil závěr, tím více se tlak Chodova zase zvyšoval, Svatava už se ale ubránila a mohla nakonec slavit první letošní bod, a druhý byl přitom na obzoru.

Obrat o 180 stupňů v podání Chodova

Pokud se Chodov v utkání při zakončení trápil, při penaltách tomu bylo přesně opačně. Jeden domácí hráč za druhým s jistou proměňovali jednu penaltu za druhou, dokud se nedočkali chyby jednoho ze Svatavských. Ta rozhodla. Jediná chyba tak nakonec zajistila výhru favorizovaného Spartaku. Přesto může nakonec poražená Svatava slavit velký úspěch.



Ohlasy k zápasu


TJ Spartak Chodov B
Jiří Andrš: Z naší strany to bylo hlavně o nevyužívání šancí. Hosté hráli hodně bojovně a snažili se udělat vše pro to, aby u nás bodovali. Snaží se udržet tu top pětku, aby za těch pár kol mohli bojovat s námi o titul a ne jen o umístění. A na jejich hře to bylo skutečně znát. Víc k tomu není, co říkat. Bylo to pro nás první utkání a situace jsme ještě neřešili podle představ. Hosté navíc hráli až na krev, a to jim vybojovalo bod.

TJ Baník Svatava
Václav Zetek: Chodov byl určitě lepší a fotbalovější, ale nevyužíval vyložených šancí. My jsme hráli na brejky a také jsme pár příležitostí spálili. Remíza je pro nás ale velkým úspěchem. Před utkáním jsme si nedělali žádné zbytečné naděje a myslím, že bod je pro nás tím pádem velký úspěch.



Sestavy


TJ Spartak Chodov B
T. Kovařík [-] - J. Pinc [-] , M. Hopf [-] , R. Fojtík [-] , J. Jiroušek [-] (81. L. Rau [-] ) - R. Jesipčuk st. [-] (86. J. Bokšay [-] ) , L. Gergely [-] , J. Frána [-] (46. V. Dučinský [-] ) - B. Benda [-] (73. M. Ungermann [-] ) , J. Kůrka [-] , J. Smolka [-] -

TJ Baník Svatava
P. Kiss [-] - - D. Juhár [-] , D. Salcman [-] , M. Šváb [-] , P. Thiele [-] , A. Lídl [-] , V. Jílek [-] , R. Holub [-] , M. Gajdoš [-] (43. M. Veits [-] ) , L. Pech [-] (46. P. Popovič [-] ) , R. Reismüller [-]

ŽK: 49. R. Jesipčuk st. - 28. R. Reismüller , 81. M. Šváb , 81. R. Holub .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: Godža Ladislav - KISS Štěpán (N), HUDEC Filip (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.