První překvapení, Rychnov srazil do kolen Krásno


Branky


0

Že prý první kolo žádné překvapení nepřinese? Ten, kdo si tohle myslel, se velmi spletl. Dolní Rychnov se sice protrápil celým loňským ročníkem, ale letos vkročil do sezóny pravou nohou. Dokázal zaskočit tým Baníku Krásno a hned v první půli si vytvořil dvoubrankový náskok. Krásno bylo v oslabené sestavě, po zimě se teprve dává dohromady a chyběl i Lukáš Šereda, který si odpykává trest z uplynulého ročníku. I tak mělo ale jasně navrch a soupeře přehrávalo, ale to nestačilo, hraje se na góly. A dva zásahy Krásna na Petrekův hattrick prostě nakonec nestačily. Tři body tak putují do Rychnova a favorizované Krásno si bude muset ještě počkat.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychnov zaskočil soupeře rychlým zásahem

Utkání bylo zpočátku velmi vyrovnané, oba týmy se snažily do něj vstoupit, co nejlépe. Krásno si věřilo více, toužilo po rychlém rozhodnutí, ale soupeře evidentně trochu podcenilo, a tak se stalo to, že se Rychnov dostal po špatném vyhození brankáře Krásna do vedení. Pavel Peterka vybojoval těžký míč a hravě zakončil ranou k tyči. Krásno mělo sice i po inkasování navrch a soupeře tlačilo, ale Rychnov hrál velmi chytře a disciplinovaně. Dobře bránil a nenápadně pokukoval po dlaších šancích. Přesto se mu dlouho žádné nenaskytly a zdálo se, že si Krásno pomalu přeci jen utkání vezmě zpět do svých rukou. Pak ale přišel konec první půle, v němž domácí gólman opět složitě rozehrál, z čehož pramenila následná penalta a druhý gól Pavla Peterky, který dostal Rychnov do nadějné pozice.

Krásno rychle snížilo, ale vyrovnat nedokázalo

Krásnu se sice podařilo díky pokutovému kopu za hru rukou ve vápně Jana Husáka rychle snížit a vrátit se do utkání. Od té doby si Rychnov nedokázal vytvořit prakticky nic, jen odkopával balóny. Krásno jej semklo před jejich brankou a vystavilo je velkému tlaku. Vytvořilo si velké množství šancí, ale marně. Nebylo mu zkrátka souzeno. A jak se říká, nedáš, dostaneš. Chvíli před koncem opět unikl Pavel Peterka, který zkompletoval hattrick a rozhodl o výhře Rychnova. Krásno se sice ještě snažilo, ale zmohlo se už pouze na úpravu skóre v podobě zásahu Romana Schlossbauera, který obešel protihráče z levé strany a zakončil pěkně k tyči. To už bylo ale vše. Rychnov získal první tři body a postaral se o překvapení kola.



Ohlasy k zápasu


TJ Baník Krásno
Wolfgang Lorenz: Je to zklamání, věděli jsme, že nebudeme v plné sestavě, ale doufali jsme, že i tak dokážeme nejhorší tým loňské sezóny porazit. Bohužel. Byli jsme sice lepší, ale Rychnovu se podařilo trestat naše chyby a dávat góly. Hráli chytře na brejky a stačilo jim to. My jsme měli šancí celkem dost, ale byly nám k ničemu. Prostě jsme tenhle zápas nezvládli a musíme ho hodit za hlavu. A na závěr bych ještě rád vyzdvihl výkon sudího, který byl výborný.

SK Dolní Rychnov B
Jan Kříž: My jsme viděli, že pan Reismüller ze Svatavy tipoval, že prohrajeme výrazným rozdílem, a tak jsme se vyhecovali k velkému výkonu (smích). Do Krásna jsme jeli s tím, že zkusíme hrát defenzivně a čekat, což nám perfektně vycházelo, dali jsme rychlou branku, a to nám hodně pomohlo. Ještě v půli jsme zvýšili na 2:0, i když měli domácí herní převahu. Po půli jsme chtěli pokračovat s naší taktikou, ale soupeř rychle snížil a jeho tlak se hodně vystupňoval, ale my jsme pak využili konečně ještě jednoho brejku a byl v podstatě konec. Paráda.



Počet diváků: 30. Rozhodčí: Pešek Pavel - ŠEREDA Karel (N), SEDLÁČEK Vladimír (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.