S lídrem tabulky Lišanští žádnou ostudu neudělali. Následující kolo ale bude o nečem jiném, spřádá plány na přístí víkend Václáv Švelch


Branky


89. L. Krůta - 23. J. Chládek (p.) , 83. P. Šnídl
0

Jedno ze dvou nedělních utkání se sehrálo na hřišti v Lišanech. Hostům z Městečka se podařilo neporušit vítěznou šňůru a přivezli si další bodový přírůstek. I nadále tak okupují první místo v tabulce Okresního přeboru. Domácí svojí kůži ale nedali lacino. Dřeželi krok s favoritem a to je pro ně minimálně dobrým příslibem do 11. kola, které je zavane do Janova.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Proti favoritovi začali Lišanští defenzivně, s pětičlennou záložní řadou a pouze jedním hrotem. Hned ve 2. minutě ale vyrobili chybu v rozehrávce, před Řepkou se ocitl osamocený Urban a lišanský gólman si připsal první fantastický zákrok. Po chvilce se situace opakovala, ale Řepka znovu skvěle zasáhl u své levé tyče a vyražený míč skluzem odehrál do bezpečí Minařík. Městečko bylo podle očekávání od počátku aktivnější a vysoko napadalo lišanskou rozehrávku. Domácím, díky rychlému přistupování hostujících hráčů, vázla kombinace a tak byli nuceni věnovat většinu svých sil zodpovědnému a houževnatému bránění. Lídr tabulky však ještě několikrát nebezpečně zahrozil a zejména v situaci z 20. minuty, kdy za zády již překonaného Řepky, který však přece jen stačil ztlumit razanci střely, uklidil z brankové čáry míč do autu poctivě se vrátivší J. Hamouz, lišanským opravdu zatrnulo.

 

Městečko nakonec svou aktivitu korunovalo ve 23. minutě, kdy si na pohotový balón za obranu naběhl Urban a šikovně se natlačil před svého strážce Paseku, který jej v šestnáctce nešťastně poslal k zemi. Správně nařízenou penaltu s přehledem proměnil bývalý hráč Lužné, ale i Lišan, dnes stoper Městečka, J. Chládek, 0:1. Po získání vedení jakoby aktivita ohnivců lehce uvadla a Lišanští začali být častějšími hosty na soupeřově obranné polovině. Chyběl jim však klid ve finální fázi, jako v případě akcí V. Hamouze nebo Šutery, a tak staronového gólmana hostí Kopernického vystrašila pouze Žaludova jedovka zpoza vápna, kterou s problémy vyrazil. Do šaten se tedy šlo za nejtěsnějšího vedení hostujícího celku.

 

 

 

Hned od počátku druhého dějství měli míč častěji na kopačkách znovu hosté, ale jejich tlak byl nyní jalový, bez vyložených příležitostí a Řepku zaměstnávali spíše střelami zdálky, tedy pokud trefili branku jako v případě povedené rány P. Šnídla, která však lišanskému gólmanovi příliš starostí nenadělala. A tak měl po necelé hodině hry na druhé straně vyrovnání na noze Jelínek, který se po Žaludově pasu za obranu vyhnul ofsajdové pasti a mazal sám na Kopernického. Ještě než však stihl zakončit, ukopl mu míč dobíhající obránce.

 

Minuty ubíhaly a domácí se postupně museli snažit otevírat hru, což samo o sobě proti mužstvu kvalit Městečka s výbornými hroty J. Šnídlem, Hajným a kreativním Urbanem ve středu zálohy, s sebou nese vždycky spoustu rizika. A skutečně. Nejdříve v 75. minutě Řepka znovu fantasticky vychytal v samostatném úniku Urbana a podruhé, o chvilku později, když Urban znovu vnikl s míčem na noze do lišanského vápna, poslal jej na trávník křižující Krůta a sudí Brda podruhé v zápase ukázal na puntík. K penaltě se znovu postavil J. Chládek a rozvlnil síť, jenže tu ochrannou za brankou.

 

V 83. minutě, po tlaku domácího mužstva, se míče zmocnil brankář Kopernický a poslal dlouhý výkop na lišanskou polovinu, kde rázem vznikla situace dva na dva. Zkušený P. Šnídl si tělem šikovně odstavil jinak po celé utkání výborně bránícího J. Hamouze, kterého navíc trochu zradila stabilita, a sám na Řepku pod tělem padajícího gólmana přidal pojistku, 0:2.

 

Ke cti domácího týmu slouží, že zápas nezabalil a snažil se alespoň o snížení. Odměna nakonec v 89. minutě skutečně přišla. Žalud zakombinoval s M. Chládkem uprostřed hřiště a poslal nadýchaný balón za stojící beky, marně reklamující ofsajd. Před Kopernickým se rázem ocitla trojice Krůta, Chládek, Jelínek – prvně jmenovaný měl k míči nejblíže a poslal jej k levé tyči svatyně ohnivců, 1:2.

 

Dvouminutové nastavení, nákopy do vápna hostí a lišanský roh s následnou skrumáží – vše marné a lídr tabulky v Lišanech prodlužuje vítěznou šňůru po výhře nejtěsnějším rozdílem.



Ohlasy k zápasu


SK Lišany
Václav Švelch: "Budu se opakovat, když řeknu, že s favoritem, tentokrát navíc s lídrem tabulky a mužstvem se zkušenostmi na rozdávání, jsme sehráli důstojnou partii a ostudu rozhodně neudělali. Z pěti podzimních porážek jsme totiž počtvrté prohráli o gól. A to včetně porážek s mužstvy ze špičky tabulky, která nás v loňské sezóně drtila pořádnými příděly. Máme aktivní skóre a v počtu inkasovaných branek zatím patříme mezi nejlepší mužstva, což je při standardně kvalitních výkonech gólmana velký posun v disciplinovanosti při bránění proti loňské sezóně. Na jejímž konci jsme s 95 obdrženými brankami byli absolutně nejhorší. Tyhle věci se nyní musíme pokusit prodat v utkání s druhým extrémem, zatím posledním Janovem, který však na domácím hřišti bude "bojovat o všechno". Ani tenhle zápas rozhodně nebude nic jednoduchého."




Sestavy


SK Lišany
Z. Řepka [-] - L. Řepka [-] , V. Hamouz [-] , L. Krůta [-] , J. Hamouz [-] - R. Žalud [-] , M. Bagi [-] , H. Minařík [-] (75. P. Ledvinka [-] ) , J. Paseka [-] - M. Šutera [-] (67. M. Chládek [-] ) , J. Jelínek [-] -

SK Ohnivec Městečko
J. Kopernický [-] - T. Heger [-] , D. Jun [-] (56. J. Kučera [-] ) , J. Chládek [-] , J. Loder [-] (83. J. Šnídl [-] ) - D. Rada [-] (72. P. Baba-Musah [-] ) , V. Prokop [-] , J. Urban [-] , J. Hadrava [-] - P. Šnídl [-] , M. Hajný [-] -

ŽK: 23. J. Paseka , 77. L. Krůta .
Počet diváků: 70.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.