Díky sporné penaltě slaví Mutějovice první body v sezóně


Branky


23. L. Kapoun , 47. M. Bradáč , 74. L. Roubík (p.) - 31. M. Peták , 48. M. Peták
0

Mutějovice nad Janovem dvakrát vedly, hosté ale dokázali dvakrát vyrovnat, pokaždé Petákem. Rozhodla tak 74. minuta a prapodivný pokutový kop, který proměnil nejlepší hráč na hřišti, Lukáš Roubík.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
V derby sousedních týmů se hrál celkem pohledný fotbal. Domácí na začátku přitlačili soupeře na jejich polovinu, měli několik závarů a střel, ale bez gólového efektu. Ten přišel až po střele L. Kapouna ve 23. minutě, který poslal tým Mutějovic do vedení 1:0. Poté se hra vyrovnala a hostům se podařilo vstřelit také gól. V 31. minutě se do vápna protlačil Konvalinka a přihrál Petákovi, který nedal Aksamitovi šanci, 1:1.      

 

Ve druhém poločase začali znovu aktivněji domácí a hned ve 47. minutě se dostali znovu do vedeni. Kopáček vyrazil střelu z trestného kopu před sebe a dobíhajíci Bradáč neměl problém skóroval, 2:1. Vedení však netrvalo dlouho, protože minutu poté domácí stoper poslal pomalou malou domu brankáři a Peták toho využil a srovnal jednoduchým gólem na 2:2. Poté přišla 74. minuta a sporná situace. L. Kapoun byl faulován nejspíš těsně před hranicí pokutového území, nicméně rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu, ten s přehledem proměnil L. Roubík na konečných 3:2.



Ohlasy k zápasu


TJ FK Chmel Mutějovice
Jan Křikava: "Utkání jsme začali velmi dobře a Janov jsme kombinační hrou zatlačili, ale nedali jsme gól. Hosté dobře bránili a krom jedné střeli vše vyřešili. Do druhého poločasu jsme šli co nejrychleji dát gól, to se nám povedlo, ale pak jsem udělal chybu jak hrom a nechal soupeře opět vyrovnat. Rozhodující moment a penalta (nepenalta) - faul to byl a zda před vápnem nebo uvnitř nedokážu posoudit. Jinak kluci bojovali a jsou to pro nás první 3 body a věřím že na další nebudeme čekat tak dlouho"

Sokol Janov
Tomáš Kinter: "Soupeř nás v prvním poločase přišpendlil na vlastní polovinu, jeho hráči byli rychlejší na balonu a dokázali toho po naší chybě ve středu pole využít ke vstřelení první branky. Nám se povedlo brzy vyrovnat a srovnat krok s Mutějovicemi, kteří byli tento zápas posíleni o jejich nejlepšího hráče L. Roubíka. V druhém poločase se hrál otevřený fotbal se šancemi na obou stranách. Bohužel jsme v 47. min. rychle inkasovali branku ale stejně tak rychle jsme na ní dokázali odpovědět . V 48. min. jsme po chybě a nedorozumění domácí obrany skórovali do prázdné branky. V závěru utkání došlo podle mého názoru k hrubému ovlivnění utkání ze strany hlavního arbitra Šmída, kdy za zákrok 1,5 metru před hranicí velkého vápna odpískal pokutový kop, který neviděl nikdo kromě jeho. Domácí střelec s jistotou a s přehledem penaltu proměnil a ač jsme měli v závěru ještě několik možností ke srovnání stavu, bohužel se nám to nepovedlo, a tak díky tomuto spornému okamžiku získaly Mutějovice své první body v letošní sezoně."



Počet diváků: 100. Rozhodčí: ŠMÍD Rudolf - TICHÝ Martin, POLÍVKA Zdeněk.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.