V derby byl úspěšnější Tasov


Branky


0

Hráči Tasova na domácím hřišti v derby přehráli hosty z Dolních Heřmanic. Hosté dlouho drželi naději na vyrovnání, ale jejich veškeré snahy ukončila závěrečná čtvrthodina, ve které domácí třikrát udeřili.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Matěj Pospíšil poslal domácí do vedení

Na derby v krásném počasí se přišlo podívat nemalé množství diváků jako obvykle. Heřmanice přijely vybojovat první body a v neposlední řadě také vrátit Tasovu jarní porážku 7:2. Zápas pro ně ovšem nezačal příznivě. Úvod utkání ovlivnil pozdní příchod Jana Skryje, který se nestihl vrátit včas z dovolené a k základní sestavě se připojil až po prvních deseti minutách, v kterých si Heřmanice museli poradit v deseti. Gól ale nepadl. I když to vypadalo, že trable Heřmanic byly prozatím vyřešeny, tento pozdní příchod měl nakonec i tak nedozírné důsledky. Rozhodčí si všiml zapomenutého řetízku na krku právě Jana Skryje, který na hřiště vyběhl vlastně přímo z auta, ukázal mu žlutou kartu a trochu necitlivě nařídil u středové čáry volný kop proti Heřmanicím. K tomu se postavil stoper Matěj Pospíšil, poslal centr do vápna Heřmanic, který k překvapení gólmana Pártla nikdo netečoval a míč tak nešťastně doskákal až do branky – 1:0. Až potom se hra ustálila a začalo se hrát na obě strany. Ve zbytku první půle se pak k šancím dostávali více hosté. Dalekonosná střela již několikrát zmiňovaného středopolaře zasvištěla jen pár centimetrů nad břevnem tasovské svatyně. Volej Pavla Ambrože zase vytáhl výborným zákrokem tasovský gólman Martin Páral. K velké šanci se i na druhé straně dostal ještě Ondřej Pospíšil, ale z blízkosti Tasov do dvoubrankového vedení neposlal. První poločas tak po chaotickém úvodu ze strany Heřmanic skončil vedením Tasova.

Domácí přidali další tři branky v závěru

Druhá půle už byla ze strany Heřmanic taková, na jakou jsme u nich zvyklí. Nervozita hráčů postupně stoupala a snaha o vyrovnání se dlouho nepotkávala s úspěchem. Tasov vysokým pressingem téměř nedovolil Heřmanicím opustit jejich polovinu. Navíc výborně využíval své znalosti hostů, zaměřil se na jejich klíčové hráče a znemožňoval jim rozehru. Heřmanice museli hru otevřít. V 74. minutě dostal po nedorozumění v heřmanické obraně trochu prostoru sniper Ondřej Pospíšil, na hranici vápna se výborně zorientoval, všiml si, že Pártl nestojí, kde by měl a placírkou zasadil Heřmanicím druhý úder. V této chvíli už Heřmanice začali hrát na tři útočníky a pustili na hřiště i celou lavičku. Ve hře vzniknul chaos, který Tasov potrestal dalšími dvěma brankami Tomášů Svobody a Kudrny. Heřmanice tak stále nezískali ani bod a Tasov si naopak připsal tři body. Nejsladší tři body, které mohl získat – v derby proti Dolním Heřmanicím před svými fanoušky.



Ohlasy k zápasu


TJ Tasov
Patrik Eliáš: Do zápasu jsme šli s vědomím, že musíme vyhrát. Po drobném trápení, jsme rádi, že před domácím publikem, které nás hnalo k výhře se to povedlo a zaslouženě tři body zůstaly doma.

SK Dolní Heřmanice
Zdeněk Nováček: Zápas byl dlouho vyrovnaný. Heřmanice sahali po remíze, ale druhý gól naši snahu ukončil a zbytek zápasu jsme dohráli v křeči.



Počet diváků: 50. Rozhodčí: ROTKOVSKÝ Petr - CHLUBNA Josef (N), KARMAZÍN Tomáš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.