Na úvod sezóny byla k vidění remíza


Branky


12. D. Šabacký , 73. L. Sobotka (p.) - 26. M. Ševčík , 77. T. Konečný (p.)
0

Dvakrát museli hosté z Koněšína dorovnávat nepříznivý stav na hřišti Pyšel.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V prvním poločase vstřelily oba týmy po jednom gólu

V prvním zápase sezóny přivítal Pyšel na svém hřišti v derby soupeře z Koněšína. Minulá sezóna byla pro oba týmy naprosto odlišná než ta předloňská. Zatím co Pyšeli se loňská sezóna nepovedla a musel se zachraňovat až v posledním kole, Koněšín se neustále pohyboval na čele tabulky a ke čtvrtému místu tabulky mu pomáhal výrazně kanonýr Pavel Malý, který se stal nejlepším střelcem soutěže a na kterého budou chtít v Koněšíně spoléhat i nyní. Pyšel by ale chtěl rád odčinit jarní domácí prohru v poměru 1:3.     Kvalitu sobotního pouťového utkání v Pyšelu ovlivnil fakt, že obě mužstva rozhodně nenastoupila v kompletních sestavách (karetní tresty, dlouhodobá zranění, čas dovolených) a také to, že se jednalo o první zápas nové sezóny. Oba soupeři působili značně nerozehraným a nesehraným dojmem. Byli to ale domácí, kteří se hned zkraje dočkali vedoucí branky. Už ve 12.minutě překvapil obranu hostů dlouhým autem Nestr, míč se dostal za obranu k Šabackému, který se dokázal zorientovat nejrychleji a uklidit míč do brány – 1:0. Na straně druhé mohl bleskově srovnat Š.Dvořák, ale jeho pokus skončil jenom na tyči. V 16.minutě dostal Pyšel možnost zahrávat první přísně nařízený pokutový kop, domácí kapitán O.Tůma ale vůbec netrefil branku. O osm minut později - v polovině prvního poločasu - měli domácí možnost složit reparát v exekuci další penalty, domácího Nováčka ale vychytal Hůlka v brance Koněšína. Tyto dvě neproměněné penalty mohly a nakonec i domácí asi mrzely. Být to o tři branky, asi by bylo hotovo. Takto měli hosté ještě o co hrát a dvě minuty nato se po hrubé chybě domácího krajního obránce L.Tůmy dostal k míči a sólu hostující Ševčík, který si s nabídkou dokázal poradit – 1:1.
 

Domácí se z vedení dlouho neradovali

Domácí se i ve druhém poločase držely taktiky jednoduchých nakopávaných míčů za obranu soupeře s heslem „on se tam vepředu o to někdo popere“, ale hosté už byli připravenější a začali si budovat mírnou převahu. Nedokázali se ale dostat do kloudného zakončení a remízový výsledek se zdál být přijatelným pro oba mančafty. Čtvrt hodinky před koncem se ale začal prodírat do hlavní role sudí Kaňka. V 73.minutě nařídil pro domácí třetí pokutový kop „za nic“, takže se divili i Pyšelští. Na nemohoucnost svých spoluhráčů ve dvou předchozích nezdařených pokusech se už asi nemohl dívat zaskakující brankář Sobotka, který střelou doprostřed branky strhl vedení na stranu domácích – 2:1. Jenže tři minuty nato na druhé straně za stejný prohřešek daroval rozhodčí penaltu i hostům a k tomu ještě bonus v podobě druhé žluté karty pro Šabackého. Pokutový kop bezpečně proměnil Konečný a bylo zase srovnáno – 2:2. Zbývalo ale ještě srovnat počet hráčů na hřišti. V 89.minutě šel pod sprchy za zbytečné dohrání souboje na půlce hřiště právě koněšínský Konečný a aby mu nebylo ve sprše smutno, tak ho doprovodil i Ševčík za následné protesty proti předešlému verdiktu. Podle počtu penalt a červených karet by se mohlo zdát, že se na hřišti jiskřilo, ale opak byl pravdou. Zápas měl poklidný průběh a penalty byly nařízeny za běžné souboje o míč, jakých je během zápasu nespočet. Rovněž i všechny karty byly uděleny rozhodčím necitlivě a ten svými verdikty zápas oběma mužstvům spíš znechutil.



Ohlasy k zápasu



TJ Koněšín
Špaček Lukáš, trenér: Divoká premiéra poklidného zápasu. Po 25 minutách jsme mohli prohrávat 3:0 ale domácí darované příležitosti nevyužili. Od této chvíle jsme změnili rozestavení a začalo se nám více dařit držet míč a zbytek zápasu byl většinou už pod naší kontrolou. Dnes jsme nevyhráli kvůli nevyužitým šancím a druhým faktorem je morálka nezůčastněných hráčů.



Počet diváků: 250. Rozhodčí: KAŇKA Josef - KUDRNA Ladislav (N), MUSIL Jiří (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.