Všestudy v divokém zápase uhájily podzimní titul


Branky


0

O trochu více starostí než si přáli, mají po zápase v Dolních Beřkovicích fotbalisté Všestud. Zvítězit se jim sice po boji podařilo, dohrávali ale bez dvou vyloučených hráčů, kteří si první jarní kola asi budou muset odpočinout.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V prvním poločase po jednom gólu na každé straně

V Dolních Beřkovicích přivítal oba týmy tradiční těžký podzimní terén. Lépe se s ním podle předpokladů měly vypořádat hostující Všestudy, které i tentokrát přijela podpořit početná skupina fanoušků a fanynek. Hosté také vstoupili do zápasu velmi dobře a mohli jít do vedení. Podivínský ale ve 3. minutě svůj samostatný únik nezakončil gólově. O chvíli později se mohl radovat Polák, ale na zadní tyči o centimetry nedosáhl na přihrávku. V 6. minutě už se ale skóre mění po zásahu Matějčka. 0:1. Domácí na svém osvědčeném způsobu hry nic nemění - vychází ze zabezpečené obrany a čekají na rychlý brejk. Všestudy ale do plných hrát umí a svým silovým stylem dělali obraně domácích problémy - Hakl ale ani jednu ze svých dvou šancí neproměnil a Podivínský nastřelil jen tyč, a tak se Dolní Beřkovice v 19. minutě dočkaly vyrovnání, když hostující obránci podcenili jednu ze situací, Hrdý se dostal do samostatného úniku a nemýlil se. 1:1. Od tohoto okamžiku se hra vyrovnala a až do konce poločasu se žádná větší šance neurodila.

Hromadná šarvátka

Na začátku druhé půle pokračovala hra v zaběhnutých kolejích - až do 56. minuty, kdy se podruhé v zápase prosadil Matějček, který dokázal využít rohového kopu. 1:2. Branka však překvapivě nebyla tím nejdůležitějším, co se v této minutě odehrálo. Hned po ní byl totiž hostující hráč napaden domácím Abrahámem, což rozpoutalo hromadnou potyčku, na níž doplatili vyloučením domácí Abrahám a dva hostující hráči - Podivínský a Matějček. Do konfliktu se zapojila i pořadatelská služba a došlo také k potyčce neudržitelného Abraháma s hostujícími fanoušky. Když se domácí hráč konečně uklidnil a byl odveden, pokračovalo se ve hře. Hosté dokázali zvýšit i v oslabení svůj náskok, když se do míče z přímého kopu opřel Koudelka a nádhernou bombou vymetl šibenici. 1:3. Vypadalo to, že si Všestudy vědí rady s nastalou situací lépe, poté však přišla sporná penalta pro domácí barvy - tu ale domácí hráči proměnit nedokázali. Skóre se tak měnilo až v 86. minutě, kdy po střele Těmína míč před brankářem Lorencem odskočil neočekávaně mimo jeho dosah. 2:3. V závěru zápasu Dolní Beřkovice marně dobývaly hostující branku, a tak Všestudy přezimují na prvním místě tabulky.

 

Vyhrocená situace měla dohru ještě po zápase při odchodu do kabin a její řešení bude zcela určitě pokračovat u disciplinární komise.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Dolní Beřkovice
Petr Štěpánek - trenér: Byl to dobrý zápas, až do 56. minuty. Po gólu se to tam začalo strkat a my tam máme Jardu Abrahama, je to skvělej kluk, ale v těchhle momentech mu sepne a je jak magor. Ti ze Všestud taky nejsou moc pohodový, takže z toho vznikla klasická bitka. Moc se mi o tom nechce mluvit, a myslím si, že nám to uškodilo, protože jsme měli na to vyhrát, a rozhodilo nás to víc, než soupeře. Je to ostuda.

SK Viktoria Všestudy
Ivo Lorenc - brankář: To, co se děje, jsem dlouho nezažil. Když jsme vstřelili gól, tak nás napadne domácí hráč. A pak jeho běsnění nebere konce. Bohužel je nabádán spoluhráči a domácí lavičkou. Pak napadne hostující fanoušky. Hrůza, za svojí hráčskou kariéru jsem toto nezažil. Při odchodu jsou naši hráči slovně napadnuti a k dalšímu napadení dojde i na schodech na našeho trenéra. Vedoucí týmu je vyhozen z kabiny rozhodčích domácím vedoucím. Hrůza, toto do sportu nepatří... a pak si člověk přečte zápis, kde stojí úplně něco jiného.



Sestavy


TJ Sokol Dolní Beřkovice
T. Karda [-] - M. Březina [-] - M. Minář [-] (46. D. Fibich [-] ) , J. Žižka [-] - J. Kaňka [-] - O. Hrdý [-] , A. Mucek [-] (81. T. Slezák [-] ) , R. Kaňka [-] (72. P. Patera [-] ) , J. Těmín [-] , J. Abrahám [1.0] , J. Chabada [-]

SK Viktoria Všestudy
I. Lorenc [-] - M. Faigl [-] , M. Rada [-] , P. Vlk [-] , P. Koudelka [-] - A. Loškoski [-] , J. Polák [-] (37. M. Bulva [-] ) , M. Hakl [-] - V. Podivínský [10.0] , F. Janíček [-] (94. M. Samek [-] ) , J. Matějček [10.0]

ŽK: 22. J. Žižka , 24. A. Mucek , 65. R. Kaňka , 73. O. Hrdý , 81. D. Fibich - 18. A. Loškoski . ČK: 56. J. Abrahám - 56. V. Podivínský , 56. J. Matějček .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: VÁŽAN Radek - VÁŽAN Patrik, RŮŽIČKA Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.