Hosté z Lišan nenechali Olešenským nic zadarmo


Branky


1

Lišany se favorita nezalekly, za nerozhodného stavu chtěly urvat tři body, ale nakonec i přes sympatický výkon musely překousnout porážku od herně lepšího týmu z Olešné.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hned z první akce v 1. minutě, se před Z. Řepkou ocitl osamocený T. Vodrážka, ale mířil vedle. Olešná výborným pohybem, prolínáním řad a nápaditou kombinací přehrávala hosty uprostřed hřiště a snadno dostávala do šancí. Po rohu mířil hlavou vedle stoper Hlavsa a další střelu T. Vodrážky zkrotil Z. Řepka. Lišanský gólman si na nedostatek práce rozhodně nemohl stěžovat. Ještě v úvodní čtvrthodině dvakrát vychytal R. Poláška a naznačil, že domácí střelci to s ním budou mít těžké.

 

Lišanští se dopředu poprvé vážně připomněli v 15. minutě, ale Paseka, sám před Fiedlerem, nedokázal umístit prudkou přihrávku ze strany. Olešná pokračovala v útočné aktivitě a zejména zásluhou R. Poláška, který sám zakončoval i připravoval šance spoluhráčům, udržovala lišanskou obranu i gólmana v permanentní pohotovosti. Po 20 minutách hry Z. Řepka bravurně vychytal znovu R. Poláška, který vzápětí připravil šanci pro bratra M. Poláška. Proti jeho ráně vysoko nad však zasahovat nemusel.

 

Domácí se poprvé dočkali ve 34. minutě. Výkop Z. Řepky vrátil hlavou z poloviny hřiště před lišanskou šestnáctku trestuhodně nikým neatakovaný bek Ličman. Míč si našel T. Vodrážka, narazil si s R. Poláškem a sám proti Řepkovi lišanského gólmana napodruhé překonal, 1:0. Hosté se mohli dočkat vyrovnání téměř vzápětí, když Fiedler nedokázal zkrotit v rukavicích Bagiho centr z pravé strany. Nejblíže byl znovu Paseka, ale skákající míč netrefil přesně a ten skončil neškodně v ochranné síti.

 

Lišanský výkon vygradoval v závěru první půle. Ve 40. minutě podklouzl na hranici vlastní šestnáctky stoper „ocelářů“ M. Vodrážka, čímž nabídl šanci Ledvinkovi. Ten však pohrdl a zamířil těsně vedle Fiedlerovy pravé tyče. Ve 42. minutě našel Feher zleva autovým vhazováním v šestnáctce Minaříka. Lišanský středopolař si pokryl míč, obtočil se kolem svého strážce a přihrávkou před branku oslovil v náběhu Bagiho, který prakticky z malého vápna zacílil přesně, 1:1. Gólové parametry měl i Feherův pokus ze střední vzdálenosti těsně před poločasovým hvizdem, utěšená rána však o decimetr minula pravou Fiedlerovu tyč.

 

 

Do druhého dějství naskočil na lišanské straně střelec Jelínek a záhy po zranění se zotavující Žalud, vše ve snaze zúročit nadějný výsledek z první půle a pokusit se rozhodnout. Aktivitu a více či méně dobré příležitosti si však znovu od počátku vytvářeli domácí „oceláři“. Mezi 50. a 55. minutou vyhrál Z. Řepka tři přímé souboje s T. Vodrážkou, přičemž při třetím, kdy reflexivně vyndal mimo tyče ránu z voleje, předvedl zákrok utkání. V 60. minutě byl však bezmocný proti křižné ráně R. Poláška, který si seběhl na pravou stranu vápna, kde byl nalezen přesným pasem, 2:1.

 

Lišanští otevřeli hru, ale do první vážné šance druhé půle se dostali až v 70. minutě. Vyrovnání měl na noze V. Hamouz, který šel od poloviny hřiště sám na Fiedlera, ale proti vysoko vyběhnuvšímu gólmanovi zakončil ze 40 metrů vedle a dobíhající Jelínek přes veškeré úsilí už nestihl míč na hrací ploše. Na druhé straně pálil z dobré pozice nad branku Helebrant a M. Polášek se po střetu se střídajícím Chládkem marně dožadoval odpískání penalty. Lišany si největší příležitost na srovnání schovaly na 88. minutu. Feher si po levé straně narazil míč se Žaludem, z hranice šestnáctky vypálil přesný projektyl do šibenice u bližší tyče a chystal se slavit. Jenže tentokrát předvedl svůj zákrok utkání Fidler, který famózně vyndal míč na roh. Ze série dvou lišankých rohů v nastaveném čase rezultoval závar a střílená Jelínkova pobídka před branku, která však nenašla adresáta a domácí po závěrečném hvizdu výborného sudího Šmída tam mohli slavit výhru za tři body.



Ohlasy k zápasu


FC Olešná
Miloslav Doležal: Dnešní výhra je hodně cenná,a to hlavně proto,že se nám nedařilo střelecky.Navíc hostující gólman Řepka podal vynikající výkon.Hosté byli nebezpeční z rychlých protiútoků a do poslední minuty bojovali o vyrovnání.Přesto si myslím,že jsme vyhráli naprosto zaslouženě.

SK Lišany
Václav Švelch: "Olešná se sešla v plné palbě se všemi hvězdami, a mám-li subjektivně porovnat vystoupení našich dosavadních soupeřů v soutěži, předváděla zatím nejlepší fotbal. Výborným pohybem, prolínáním řad a nápaditou kombinací přehrávala náš tým uprostřed hřiště a snadno se dostávala do šancí. Tomuto jsme dokázali čelit bojovností, zodpovědností dozadu, výborným výkonem gólmana, ale také několika šancemi po vydařených protiakcích a na úvodní branku T. Vodrážky jsme odpověděli Bagiho vyrovnáním do šatny. Nasazením Jelínka a Žaluda do druhé půle jsem se chtěl pokusit utkání rozhodnout, opak však byl pravdou. Z. Řepka sice přiváděl olešenské střelce bez nadsázky k zoufalství, proti střele R. Poláška po hodině hry však nic dělat nemohl. Otevřeli jsme hru, mohli jsme vyrovnat i inkasovat. Sečteno a podtrženo - soupeř byl lepší a zaslouženě vyhrál. Mohl vyhrát mnohem větším rozdílem, do samého závěru se však musel strachovat o výsledek a my jsme při troše štěstí mohli bodík odvézt."



Počet diváků: 60. Rozhodčí: ŠMÍD Rudolf - SOSNA Vladimír, VALDHANS Ladislav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
25. 10. 2016 09:06
Tleskám, velmi objektivnímu hodnocení utkání trenérem hostí V. Švelchem.