Velimské béčko potvrdilo podzimní prvenstv


Branky


3. T. Jelínek - 8. A. Srp , 12. M. Kosina , 24. J. Vlk (p.) , 55. A. Jehlička , 89. O. Kosina
0

Výborný výkon všech hráčů nedal domácím šanci. Na podzim se Velim potýkala s absencí několika opor, ale mládí je výborně zastoupilo. Nejlepším hráčem podzimní sezóny byl vyhodnocen Jiří Vlk.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté si vybudovali náskok

Utkání začalo náporem hostí, jehož výsledkem byla první šance M. Kosiny. Ten běžel sám na brankaře, ale bombou ho trefil. Už ve 3.min. se poprvé měnilo skóre. Domácí zahrávali trestný kop a T. Jelínek je dorážkou přivedl do vedení 1:0. Hosté pokračovali v náporu, dobře a rychle kombinovali.

 

Brzo zápas otočili. Nejdříve měl v 6.min. vyloženou šanci J. Slavík, ale ten ještě neproměnil. Pak to přišlo. V 8.min. unikl po levé straně L. Vlk, přihrál před branku a A. Srp do prázdné branky vyrovnal na 1:1. Ve 12.min. proběhl obranou domácích rychlý A. Jehlička a po jeho přihrávce M. Kosina vstřelil vedoucí branku hostí a bylo to 1:2. Tlak Velimi gradoval. V 17.min. M. Kosina nastřelil tyč. Ve 24.min. pronikl zleva do pokutového území domácích J. Nedbal, obešel obránce, ten ho fauloval a kopala se penalta. Kapitán J. Vlk ji bezpečně proměnil a Velim vedla 1:3.

 

Domácí měli šanci ve 37.min., kdy jejich útočník běžel sám na brankaře, ale Mates Polák včasným vyběhnutím zkrátil střelecký úhel a míč vyrazil. Do kabin se šlo za stavu 1:3.

Domácí už se neprosadili

Do druhého poločasu domácí nastoupili se snahou výsledek ještě zvrátit. Ale už v 55.min. zvýšil na 1:4 A. Jehlička po přihrávce L. Vlka. To hosty uklidnilo a zvolnili tempo. Domácí se víc dostávali do hry, ale nic z toho nevytěžili. Za zmínku stojí jejich výborně provedený trestný kop v 57.min., ale brankař M. Polák střelu bravurně zneškodnil. Hosté postupně dali příležitost pěti náhradníkům. Dostali také tři žluté karty za zbytečné komentáře. V 89.min. unikl po levé straně O. Kosina a po individuální akci upravil na konečných 1:5 pro Velim.

 

autor komentáře: Jaroslav Češpiva

Jaroslav Češpiva (administrátor Velimi): "„Nečekal jsem, že budeme po podzimní části soutěže na prvním místě. Zranilo se nám hodně klíčových hráčů, bohužel i dlouhodobě. Někteří mladí chodili za áčko na lavičku. Ale vytvořil se výborný kolektiv, kde se trenérovi J. Jedličkovi povedlo stmelit mládí se zkušeností. Výsledkem je první místo. Kluci, bylo mi s vámi dobře.“



Ohlasy k zápasu



FC Velim
Jaroslav Jedlička (trenér): "Jsem rád, že i v posledním podzimním utkáním nám vydržela velmi dobrá forma z posledních zápasů. Utkání jsme rozhodli ve svůj prospěch v prvních 25-ti minutách, kdy se sice domácí ujali vedení již ve 3.min. po dorážce ze standardní situace, ovšem dobře zvolená taktika slavila úspěch v 8. a ve 12.minutě, kdy jsme po rychlých brejcích nejprve z levé a pak i z pravé strany skórovali. A když jsme J. Vlkem v 25.min. proměnili pokutový kop za sražení J.Nedbala ve vápně soupeře, dokonali jsme obrat v utkání a dostali domácí psychicky dolů. Ve druhém poločase jsme vedení potvrdili v 55.min. po chybě domácího stopera a tím definitivně rozhodli o osudu zápasu. Zbytek utkání byl neurovnaný, bojovný z obou stran, kdy jsme si vedení nejen uhlídali, ale v předposlední minutě pátým gólem vítězství potvrdili."



Počet diváků: 80. Rozhodčí: Bekešský Ondřej - VÁCHA Milan (N), JEDLIČKA Jaroslav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.