SportFotbal SESTAVA ROKU - Plzeňský | 1.B třída sk. A, 2017-2018

Datum kola: 21.06.2018

0

Na závěr sezóny jsme pro Vás ještě sestavili ideální jedenáctku celého ročníku. Podívejte se, jaké hráče jsme do ní ve spolupráci se zástupci jednotlivých mužstev zvolili a samozřejmě také můžete hlasovat pro Vašeho favorita v anketě o nejlepšího fotbalistu soutěže!

BRANKÁŘ

Ladislav Jánský (Staňkov) – Staňkov inkasoval za celou sezónu jen 25 gólů, tedy nejméně v celé soutěži. Velkou zásluhu na tom měl i spolehlivý brankář Jánský. „I díky němu jsme se mohli chlubit nejlepší obranou v celé soutěži. Je to naše velká jistota,“ pochválil gólmana vítězů soutěže místopředseda klubu Ondřej Bauer.

 

OBRÁNCI

Marek Danko (Planá) – Spolehlivý obránce je pilířem defenzivy Plané. Nejen trenér Petr Slivoně si ho za jeho pracovitost velmi cení. „Na pohled nenápadný hráč, ale odvádí neocenitelnou černou práci pro tým. Na dokopné jsme ho také zvolili nejužitečnějším hráčem mužstva.“

 

Pavel Vogeltanz (Meclov) – Meclov skončil v tabulce druhý za Staňkovem a v příští sezóně si zahraje 1.A třídu. Střední obránce Vogeltanz tým zezadu skvěle dirigoval. „Náš kapitán. Je to pilíř, držák a jistota našich obranných řad,“ pochválil ho trenér Petr Vogeltanz.

 

Jakub Šimůnek (Staňkov) – Důležitá postava nejlepšího týmu soutěže. Pracovitý fotbalista svůj příspěvek pro tým umocnil i šesti nastřílenými góly. „Spolu s Tlustým a Kubinou patří k nejdůležitějším hráčům našeho mužstva,“ řekl na adresu Šimůnka předseda Staňkova Ondřej Bauer.

 

ZÁLOŽNÍCI

Domink Frank (Bělá) – V sestavě Bělé možná najdeme na pohled několik výraznějších hráčů, ale kouč Aleš Zavadil považuje za jednoho z nejdůležitějších členů mužstva právě tohoto borce. „Pokud bych měl z našeho kádru vybrat jediného hráče, zvolil bych jeho. Je to obrovský bojovník a tahoun. Soupeři odebere nezpočitatelné množství balónů, čímž dokáže zabránit i řadě gólů. Těží z obrovského fyzického fondu.“

 

Pavel Jarina (Bělá) – Jarina je tvůrcem hry Bělé. Góly dokáže střílet – v této sezóně jich nasázel 15 – i připravovat. „Zatímco Frank je bojovník, tak Jarina je zase tvůrce hry, který dokáže i zakončovat. Je to už zkušený fotbalista s výbornou přihrávkou,“ ocenil schopnosti svého svěřence trenér Aleš Zavadil.

 

Tadeáš Malý (Planá) – Malý patří k hlavním tahounům Plané. Hráč, který v mládežnických kategoriích prošel i olomouckou Sigmou, chytil hlavně na jaře skvělou formu a hned čtyřikrát v sezóně – z toho třikrát na jaře, byl vyhlášen hráčem kola. Svůj příspěvek pro mužstvo okořenil i 17 góly. „Je to výborný fotbalista a na jaře začal hrát to, co jsme od něho chtěli. Tlačil se do koncovky, přihrával. Navíc výborně zahrává standardní situace,“ zhodnotil Malého přínos pro tým trenér Plané Petr Slivině.

 

Patrik Sláma (Planá) – Mladý fotbalista byl společně s Malým ústřední postavou plánské ofenzivy. Stejně jako jeho spoluhráč byl autorem 17 zásahů. Může hrát v útoku i záloze. „Je to teprve 20letý hráč, ale na poměry této soutěže je jinde než jeho vrstevníci. Jeden z nejfotbalovějších borců v soutěži a ještě je to střelec,“ pochválil svého svěřence trenér Petr Slivoně.

 

ÚTOČNÍCI

Martin Kubica (Meclov) – Klíčová postava Meclova, která dokáže úřadovat především v důležitých zápasech. Sice není bůhvíjak urostlý, ale v pokutovém území soupeře dokáže udělat pořádný vzruch. Když dojde řeč na Kubicu, trenér Petr Vogeltanz vždy pookřeje. „Je to náš tygr, dravec! Do fotbalu je hodně zapálený, také hecuje spoluhráče. V šestnáctce je pohotový a dokáže i výborně a chytře zakončit.“ Slova svého kouče Kubica potvrdil 17 góly.

 

Tomáš Tlustý (Staňkov) – Suverénně nejlepší střelec celé soutěže, vždyť nastřílel o deset gólů více než druhý nejlepší kanonýr Pavel Chval z Chodové Plané. To on tedy svými trefami dotáhl Staňkov k titulu. „Dal 36 branek a to ještě v posledních dvou kolech vyšel naprázdno. Taková bilance se jen tak nevidí. Je to už starší hráč, ale stále nesmírně platný. Stylem hry připomíná Davida Lafatu,“ okomentoval Tlustého přínos pro tým místopředseda Staňkova Ondřej Bauer.

 

Pavel Chval (Chodová Planá) – Chval se zapsal mezi střelce hned 26 krát. O jeho kvalitách svědčí i to, že ve většině pozápasových hodnocení z úst zástupců soupeřů zaznělo v různých obměnách toto: „Připravovali jsme se na střelce Chvala.“ Na jaře si prošel i slabším obdobím, ale v závěru ročníku už to byl zase ten starý, dobrý Chval. „Pavel se občas dostane do střelecké krize, ale jakmile mu to tam začne padat, dokáže dát třeba čtyři góly za zápas,“ říká k němu kapitán Chodové Plané Jiří Abramčuk.

 

Dalšími aspiranty na sestavu sezóny byli:

Brankáři: Radek Švarcbek (Planá), Ladislav Frei (Postřekov)

Obránci: Pavel Gust, Denis Drudík (oba Staňkov), Ondřej Suchý (Planá), Miroslav Tomášek (Bělá), Tomáš Mastný (Koloveč)

Záložníci: Jaroslav Malý, Jakub Černý (oba Bělá), Dominik Sovka (Planá), Jevgenij Čižikov (Meclov), David Vavřík (Postřekov), Josef Kubina (Staňkov)

Útočníci: Jakub Čech (Kozolupy), Miroslav Bořil (Bělá), Lucián Gitta (Douhý Újezd), Milan Obdržálek (Meclov)

 

SESTAVA PODZIMU VYPADALA TAKTO




Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
Hlasovat pro hráče můžete od 21.06.2018 12:00 do 31.07.2018 18:00

Hlasování bylo ukončeno

Hlasování jsme ukončili. Brzy se dozvíte vítěze. A pokud váš favorit nevyhrál, nevadí, pokud bude i nadále předvádět skvělé výkony, budete ho nacházet v dalších sestavách kola :)


Jak nasbírat co nejvíce hlasů?

  • Klikni na "To se mi líbí" a "Sdílej" link na svůj Facebook
  • Pošli svým přátelům soukromou zprávu s linkem a prosbou o hlas
  • Pošli svým známým email s odkazem na sestavu
  • Zapoj do hlasovaní svůj klub, spoluhráče a dej odkaz na klubový facebook
  • Upozorni všechny, že hlasovat mohou každou hodinu, pokud mají účet na fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.