SportFotbal SESTAVA PODZIMU - Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2017-2018

Datum kola: 13.11.2017

0
Týmová spolupráce znamená týmové ceny! Podpořte svého spoluhráče nebo kamaráda a získejte kromě individuální cen také odměnu pro váš klub! Partnerem ankety je největší fotbalová speciálka SportFotbal.cz , která připravila opravdu parádní ceny.

Brankař
David Rohovec (TJ FC Ústrašín): Nejtěžší úkol, který jsem si dal za úkol sám, byl výběr brankaře do nejlepší jedenáctky podzimu. Reálně na tento post kandidovalo 4-5 jmen, vybrat však lze pouze jednoho. Bohužel nemám možnost objektivního porovnání jednotlivých výkonů a tak jsem se rozhodoval na základě statistik, které se z výsledků daly lehce vyvodit. Volba mohla padnout jen na brankaře, který obchytal většinu, tedy alespoň 7 soutěžních zápasů. Nejnižší počet inkasovaných gólů na zápas (1,7) mají shodně Martin Krupička z Čejova a Libor Chadim z Horní Cerekve, nejvíce čistých kont (4) plačkovský Lukáš Novotný, volba ale nakonec padla na ústrašínského Davida Rohovce. Ten v žádném ohledu nepropadl a pro ne zcela ideálně hrající "Žlutou ponorku" byl výraznou postavou v cestě za prozatimním osmým místěm, které s ohledem na vývoj podzimu lze považovat za úspěch.

Obrana
Zbyněk Štěpán (TJ Sokol Plačkov): Defenzivní hra Plačkova doznala v porovnání s předchozími sezónami výrazného zlepšení. Důkazem toho je "pouhých" 28 inkasovaných gólů za podzim a čtyři čistá konta ve třinácti zápasech, což pro klub z dolní poloviny tabulky není vůbec špatná vizitka. Za všechny defenzivní opory Plačkova vybírám Zbyňka Štěpána, který svým návratem do kádru klubu výrazně pomohl ke zlepšení výkonů právě obranné řady.

Jiří Dýnek (TJ Tatran Červená Řečice): Rovněž v případě TJ Tatranu byl podle očekávání výběr omezen hlavně na defenzivu. Mezi jmény jako Tomáš Paťha, Jan Duchan, či Jiří Dýnek padla volba na posledního jmenovaného, kapitána a stopera remízového krále, který se po celý podzim mohl spolehnout hlavně na svou defenzivní hru, která soupeřům znemožnila vstřelit více než 3 góly za zápas, čímž se může málokterý tým v soutěži pochlubit.

Luděk Tománek (TJ Rovnost Budíkov): I čtvrtý zástupce v sestavě podzimu je z klubu, který první polovinu sezóny zakončil v dolní polovině tabulky. V Budíkově skutečně po celý podzim neměli mnoho důvodů k radosti. Většinu času přebývali na posledním místě v tabulce, na kterém je až po třináctém odehraném a prohraném kole vystřídalo největší překvapení podzimu, SK Obrataň. Ani modrobílé šachovnice se nemohli příliš spoléhat na svůj útok a tak hlavní tíha stála na gólmanech a obraně. Z té patřil k těm nejvýraznějším postavám Luděk Tománek, který vedle dobré obranné hry přidal ještě dva góly do soupeřovy brány.

Záloha
Michal Kůta (SK Horní Cerekev): Horní Cerekev podzim završila na třetím místě se shodným bodovým ziskem, jaký má druhý Čejov, 4 body za Maratonem. Ta se prezentovala atraktivním, rychlým a kombinačním fotbalem, ve kterém nejvíce zářil Michal Kůta, s pěti góly jeden z nejlepších střelců svého týmu z pozice krajního záložníka. Kalkulovat lze těžko, jak by se SKHC bez Michala v soutěži vedlo, s ohledem na jeho výrazné výkony by to ale TOP 3 byla těžko.

Petr Tůma (SK Jiřice): Pravděpodobně nejpozitivnějším překvapením podzimní části byly výsledky a výkony SK Jiřice. Klub, který oproti minulé sezóně svůj kádr nijak neposílil, naopak přišel o ofenzivního hráče Davida Vincence, byl od začátku pasován do role jednoho z odpadlíků. Realita byla ale nakonec úplně jiná. Po podzimu 5. místo v tabulce a kladné skóre +3 očekával málokdo. Z vyrovnaného jiřického kádru vybíráme nejvýraznější postavu ofenzivy, Petra Tůmu, jehož 8 gólů a několik dalších asistencí měli na dílčí jiřický úspěch značný vliv.

Luděk Šlechta (TJ Slavoj Pacov "B"): Pacov měl také, především díky výrazné výpomoci hráčů z "áčka" několik adeptů na sestavu podzimu. Leckdo by asi očekával nominaci Martina Kostrouna, já ale vybírám hráče čistě pacovské "juniorky" a tím je Luděk Šlechta. Ten zajišťoval tolik potřebnou rovnováhu mezi obrannou a útočnou hrou a dokázal stejně tak pomoci před vlastním vápnem, jako i nebezpečně vystřelit. Zřejmě nejkomplexnější hráč v celé podzimní sestavě do svých statistik navíc nastřádal 4 vstřelené góly.

Tomáš Prokop (TJ Sokol Čejov): V sestavě podzimu nemůže chybět ani pátý nejlepší střelec soutěže s 10 góly a jeden z hlavních důvodů toho, proč se Čejovu na podzim tolik dařilo. Těžko si představit, že by TJ Sokol Čejov takto válel bez svého playmakera Tomáše Prokopa. Ten se po přestupu z Budíkova v novém působišti rychle zabydlel a nenechal na pochybách nikoho o tom, že patří mezi nejlepší hráče v soutěži.

Luboš Krill (TJ Start Lukavec): Nováček soutěže, TJ Start Lukavec, může po podzimu těžko jásat. 12. místo ze čtrnácti není žádá chvályhodná meta. Na druhou stranu, v takto vyrovnané soutěži, jakou je Poutník liga, skončit po podzimu mimo sestupové pozice je pro klub, který právě postoupil z nižší soutěže, dá se říci, úspěch. Za ten nejvíce vděčí Luboši Krillovi, bez jehož devíti gólů by v Lukavci pravděpodobně nastala podobná situace, jakou budou do jara prožívat Budíkov s Obrataní.

Útok
Martin Pokorný (FC Slavoj Žirovnice "B"): V sestavě podzimu mám místo jen pro jednoho kanonýra soutěže a tím je zatím ten nejlepší, Martin Pokorný s 22 góly po třinácti odehraných kolech. Dechberoucí statistiky, díky kterým má FC Slavoj druhý nejproduktivnější útok v soutěži, na umístění týmu v tabulce to ale příliš znát není. Šesté místo v soutěži je vzhledem k možnostem klubu přeci jen zklamáním.

Radim Měkuta (TJ Spartak Počátky): V případě Radima Měkuty jde pro Počátky o nejneposradatelnějšího muže základní sestavy, bez kterého by se jakýkoliv bodový zisk rodil o poznání hůře, proto byl jeho výběr do sestavy podzimu zcela očekávatelným krokem, ke kterému muselo dojít. Radim však nebyl nebezpečný pouze jako střelec 12 soutěžních gólů, ale výrazně pomáhal svému týmu i při mezihře, čímž mnohdy mátl nejednoho soupeře, zda se jedná skutečně o útočníka.


A jak vypadala sestava podzimu v předchozí sezóně? Podívat se na ni a porovnat ji s tou letošní můžete v odkazu zde: http://www.fotbalunas.cz/sestava-kola/4694/sestava-podzimu-vysocina-pelhrimov-okresni-prebor-2016-2017/ . Několik hráčů v ní už změnilo působiště a tím jediným, kdo své umístění v sestavě podzimu obhájil je ústrašínský brankař David Rohovec, který ji před rokem dokonce i vyhrál.

V porovnání se sestavou celé loňské sezóny 2016/2017 (odkaz zde: http://www.fotbalunas.cz/sestava-kola/5385/sestava-kola-rocni-kolo-vysocina-pelhrimov-okresni-prebor-2016-2017/ ) nezůstal už vůbec kámen na kameni. Chybí tu například úplně zastoupení hráčů FC Maraton Pelhřimov, či Obrataně, kteří se ale stejně na chodu soutěže na fotbalunas.cz nijak nepodílejí, mrzet to tak ani jeden klub nemusí.

Do role favoritů této sestavy podzimu pasuji především počáteckého Radima Měkutu a obhajujícího Davida Rohovce z Ústrašína. Na základě hlasování z celého průběhu podzimní části ale na prvenství mohou dosáhnout i v Červené Řečici díky svému kapitánovi Jiřímu Dýnkovi, či v Žirovnici, za kterou je nominován nejlepší střelec soutěže Martin Pokorný. Vyhrát ale může každý. Začíná se od nuly a je jen na vás hlasujících na kolik svého oblíbence podpoříte.




Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
Hlasovat pro hráče můžete od 15.11.2017 12:00 do 15.01.2018 19:59

Hlasování bylo ukončeno

Hlasování jsme ukončili. Brzy se dozvíte vítěze. A pokud váš favorit nevyhrál, nevadí, pokud bude i nadále předvádět skvělé výkony, budete ho nacházet v dalších sestavách kola :)

Související články


Jak nasbírat co nejvíce hlasů?

  • Klikni na "To se mi líbí" a "Sdílej" link na svůj Facebook
  • Pošli svým přátelům soukromou zprávu s linkem a prosbou o hlas
  • Pošli svým známým email s odkazem na sestavu
  • Zapoj do hlasovaní svůj klub, spoluhráče a dej odkaz na klubový facebook
  • Upozorni všechny, že hlasovat mohou každou hodinu, pokud mají účet na fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.