TEAMSTORE sestava roku Jihočeský | Krajský přebor, 2016-2017

Datum kola: 01.07.2017

0

Sezona 2016/2017 je minulostí. Z vítězství a postupu do divize se radovali hráči Soběslavi, kteří získali 71 bodů! Korunu pro krále střelců si vystřílel Martin Dvořák, který nechybí v naší jedenáctce sezony, kde ho v útoku doplnili dva jeho pronáledovatelé Uher a Tauber. Hlasování o Hráče roku bude probíhat do 13. srpna, hráči s nejvíce hlasy ze sestav roku fotbalunas.cz se můžou těšit na zajímavé ceny.

Brankář

 

Filip Slavík (SK Siko Čimelice) – Nová brankářská jednička Čimelic prožila velmi vydařenou sezonu, stejně jako celý jeho tým. Žádný jiný brankář nevychytal více čistých kont (celkem 12). Z jeho výkonu těžila i celá defenziva Čimelic, která byla v celém ročníku nejlepší (24 obdržených branek). Svého spoluhráče v brance si nemohl vynachválit kapitán týmu Václav Hegenbart: „Pro mě nejlepší gólman v soutěži. Nejmíň gólů, nejvíce nul. Nedostal za celou sezonu laciný gól, podržel skvělými zákroky. Základní stavební kámen naší úspěšné sezóny.

 

Obrana


Ondřej Kosobud (TJ Sokol Želeč) – Do sezony nastoupil ve 2. kole a Želeč s ním v základní sestavě v následujících deseti kolech ztratila jen dva body. Pak přišlo zranění, které jej vyřadilo do konce podzimu, a jeho tým uhrál jen 3 body ve čtyřech zápasech a své o tom věděl i spoluhráč Michal Brůžek: „Když chyběl, bylo to sakra znát. Jeho zkušenosti pomáhaly celému týmu.“ Na jaře podával opět stabilní výkony a stal se opěrným bodem defenzivy trenéra Lukáče.

 

Tomáš Lonsmín (FK Třeboň) – Jeden z mála hráčů Třeboně, kterému se vyhnuly zdravotní lapálie. Po celou sezonu podával stabilní výkony. Na podzim nastupoval ve středu zálohy, jarní část nastupoval ve stoperské dvojici a ani zde nezklamal.

Komentář Karla Holzepla: „V celé sezoně patřil mezi opory našeho týmu. Svými výkony nám velice pomáhal.“

 

Marek Pomeje (FK Olešník) – Celou sezonu podával stabilní výkony a to i přesto, že ho většinu jarní části trápila bolavá záda. Vzhledem k neustálým absencím stoperů musel zaskakovat na jejich místě. Jeho kreativita, fotbalové myšlení a výborná kopací technika ho však předurčují k pozici pod hrotem. V posun směrem dopředu doufá i spoluhráč z útoku Lukáš Dudek: „Asi jako jediný podával v celé sezoně výkony bez větších výkyvů. Škoda, že své fotbalové přednosti nemohl předvést v plné kráse. Věřím, že v příští sezoně nebude muset hrát stopera a bude se moci vysunout sestavou výš. To samé pak bude platit i pro celý náš tým.“

 

Záloha

Ondřej Prášil (FK Protivín) – Ostřílený mazák, který na hřišti prodával nasbírané zkušenosti z vyšších soutěží. Jakmile stíhal zápas Protivína, který se mu nekryl se zápasem třetiligového Písku, kde dělá trenéra, neváhal naskočit a to i přesto, že někdy cestoval přes půl republiky. Brankář Marek Hanus v něm vidí jednoznačně tahouna týmu: „Náš rozdílový hráč, jeho zkušenosti jsou pro nás na hřišti i mimo něj zásadní.“

 

Radim Pouzar (SK Rudolfov) – Postavou sice na hřišti nevyčnívá, ale svou fotbalovostí patří jednoznačně k nejkreativnějším špílmachrům v kraji. Na rozdíl od ostatních tvůrci hry je navíc i gólový, což potvrdil znovu v této sezoně, když nastřílel 18 branek. To je rovná třetina všech gólů Rudolfova a to jsme se nezaměřili na asistence, kterých určitě nebylo o mnoho méně.

 

Radim Koutný (FK Jindřichův Hradec) – Kapitán a jednoznačný lídr týmu z Jindřichova Hradce. Na hřišti je k neutahání, rozjíždí většinu akcí svého týmu. Umí dát finální přihrávku, ale i sám zakončit. Hodnocení svého spoluhráče se ujal Václav Císař: Dle mého názoru nejlepší hráč Krajského přeboru. Kapitán a vůdce týmu, komplexní fotbalista, který na hřišti vždy odvede absolutní maximum. Ve středu zálohy stěžejní hráč mančaftu, výborná levá noha, skvělá střela a kopací technika. Vše podložené vynikajícím fyzickým fondem. Pravý lídr týmu.

 

Jakub Barda (FC ZVVZ Milevsko)Téměř v každém zápase patřil k nejlepším hráčům svého týmu. Jako správný kapitán táhl svůj tým, kterému se ovšem po pádu z divize příliš nedařilo, zejména na domácím hřišti. Jakub si však v tomto ročníku počínal obstojně a se 13 vstřelenými brankami byl nejlepším střelcem svého týmu.

 

Útok

 

Martin Dvořák (FK Spartak Soběslav) – Letošní sezona vyšla rychlonohému forvardovi Soběslavi na jedničku. V každém zápase toho hodně naběhl a svedl nespočet soubojů. Odměnou mu bylo 25 nastřílených branek, které mu vynesly korunu krále střelců. Těžila z toho i samotná Soběslav, která zaslouženě opanovala celou soutěž.

 

Vladimír Uher (SK Otava Katovice) – Střelecky nejvydařenější sezonu prožil útočník Katovic. Ten ještě loňskou sezonu oblékal dres okresního rivala z Oseku. Do sítě svého někdejšího klubu se trefil v obou vzájemných zápase a sezonu zakončil s bilancí 24 vstřelených branek. V tabulce střelců tak skončil na druhém místě. Společně se svým parťákem z útoku Požárkem nastříleli rovných 40 branek. Lepší byli v tomhle ohledu znovu v Soběslavi, tam duo Dvořák Šmídmajer vstřelilo o dvě branky více.

Komentář Tomáše Hajduška: „24 branek a jen 44 neodehraných minut z celého ročníku. To je vizitka katovického útočníka, který před sezónou přišel z TJ Osek a naplno rozvinul svůj střelecký potenciál. Bojovník, který nevynechá jediný souboj.“

 

Tomáš Tauber (TJ Hluboká nad Vltavou) – Třetí v pořadí tabulky střelců, odehrál svou nejpovedenější sezonu v Krajském přeboru. Houževnatému útočníkovi nedělá problém střela pravou nebo levou nohou, což je v každé soutěži velké plus pro koncového hráče. Jeho výborná kopací technika dělala problémy většině brankářů soutěže a útočník Hluboké zakončil své střelecké manévry na čísle 21.

 

 

Další nominovaní: Kuník, Hromada (FK Spartak Soběslav), Petr Hovorka, Zdeněk Šváb (TJ Sokol Želeč), Václav Hegenbart, Michal Němec (SK Siko Čimelice), Jiří Hrbáč (SK Rudolfov), Stanislav Legdan, Pavel Hájek (TJ Hluboká nad Vltavou), Jaromír Vorel, Radek Vojta (FK Protivín), Tomáš Švehla, Jakub Miklas (SK Otava Katovice), František Koutník, Josef Komárek (FC ZVVZ Milevsko), Tomáš Beránek, Michal Volfel (FK Jindřichův Hradec) Martin Průcha, Jakub Kopecký (FK Třeboň)

 

JAK VYPADALA SESTAVA PODZIMU NALEZNETE ZDE

 

Mohlo by vás zajímat:

Fotbalové prázdniny? Kdepak, fotbalunas.cz lenošit nebude! Už 1. července startuje hlasování v sestavách roku!

Z rukou Juraje Kucky byl vylosován vítěz ankety Hráč podzimu

Hráč roku Pavel Malý z TJ Koněšín už se těší na milánské derby!

Výhra je jako sen, Chelsea fandím od malička, říká stříbrný vítěz ankety hráč roku Pavel Candra

Mamka u toho seděla od rána do večera, říká třetí muž ankety Hráč roku Tomáš Reitmeier

Něco takového jsem určitě nečekal, protože v takových soutěžích většinou štěstí nemám, říká Tomáš Brabenec, čtvrtý v anketě Hráč roku

 




Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
Hlasovat pro hráče můžete od 01.07.2017 12:00 do 13.08.2017 23:59

Hlasování bylo ukončeno

Hlasování jsme ukončili. Brzy se dozvíte vítěze. A pokud váš favorit nevyhrál, nevadí, pokud bude i nadále předvádět skvělé výkony, budete ho nacházet v dalších sestavách kola :)


Jak nasbírat co nejvíce hlasů?

  • Klikni na "To se mi líbí" a "Sdílej" link na svůj Facebook
  • Pošli svým přátelům soukromou zprávu s linkem a prosbou o hlas
  • Pošli svým známým email s odkazem na sestavu
  • Zapoj do hlasovaní svůj klub, spoluhráče a dej odkaz na klubový facebook
  • Upozorni všechny, že hlasovat mohou každou hodinu, pokud mají účet na fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.