TEAMSTORE sestava roku Karlovarský | Sokolov | Okresní přebor , 2016-2017

Datum kola: 01.07.2017

0

Sezona 2016/2017 je u konce a my vám přinášíme nejlepší jedenáctku uplynulého ročníku. Kdo se stane králem trávníků? To už je na vás. Hlasování o Hráče roku bude probíhat do 13. srpna, hráči s nejvíce hlasy ze sestav roku fotbalunas.cz se můžou těšit na zajímavé ceny.

BRANKÁŘ:

Libor Kasl (FK Jindřichovice):
Při volbě brankáře to opravdu nebylo nic snadného. V soutěži se objevilo mezi tyčemi letos velké množství jmen a nejedno z nich podal mnohokrát skvělý výkon. Málokdo ale odchytal větší porci zápasů. V tomto ohledu je výjimkou Libor Kasl, který poctivě odmakal celou sezónu a dostal svůj tým nejprve do první pětice a poté až na krásnou třetí příčku. Jeho tým se za sezónu mnohokrát ocitl pod tlakem, ale Libor jej dokázal mnohokrát podržet a pomoci mu k nějakým bodům. Rozhodně podával ze všech brankářů nejstabilnější výkony.

OBRÁNCI:

David Juhár (Baník Svatava):
Šikovný univerzál ve svatavském dresu se letos dostal do role největšího tahouna. Hrál fantasticky, a to na jakékoli pozici. Nejčastěji hrál v defenzivě, ale i na této pozici dokázal brát hru často na sebe a individuální prací se prokousával k velkým šancím, jichž také často využíval. Na jaře dokonce ovládl jako obránce střeleckou tabulku skupiny o umístění a dohromady vsítil za celý ročník krásných osm branek.

Petr Macák st. (Spartak Chodov):
O kvalitách výbošného chodovského stopera není vůbec pochyb. Jeho povaha jej ale často zrazuje a i pro velkou pravidlenost vylučování mu podobné individuální ocenění, jako je sestava roku, často unikaly. Letos ale můžeme říci, že se Petr výrazně zlepšil a nechal za sebe spíše mluvit svou fotbalovost, která zkrátka je na dobré úrovni. Petr je velmi zkušený a šikovný hráč. Umí být tvrdý, ale i technický. Pomůže s rozehrávkou a nebojí se vyrazit do útoku. Hraje s velkým přehledem a pro Chodov byl letos velkým přínosem. Dal pět branek.

Roman Schlossbauer (Baník Krásno): Také Roman není podobně jako David Juhár typický obránce. Je schopný hrát prakticky kdekoli, i když letos byl téměř vždy hlavním defenzivním pilířem. Navíc na hřišti není žádným nováčkem, je to již otrkaný borec, který ví, jak se v určitých situacách má zachovat. Oporou Baníku je už několik let. Za zápas získá obrovské množství balónů a ještě je schopný je dobře rozehrát. A když dostane šanci, nebojí se ani vystřelit a dát gól. Letos se mu povedlo rozvlnit síť celkem třikrát.

Stanislav Hauf (TJ Lomnice):
Nejproduktivnější obránce z naší čtveřice. Lomnice hraje velmi ofenzivní fotbal a potvrzují to i střelecké výsledky jejich obránce Haufa. Stanislav je velmi šikovný obránce, který hravě získá balón a nenechá přes sebe nikoho snadno projít. Nabojí se ale zrychlit, rozdá dost přihrávek a každou chvíli se objeví i ve vápně soupeře. Je parádním důkazem toho, že i obránce může být při chuti a dávat góly. Na jaře se mu dařilo trochu méně, ale ne natolik, aby se “lomnický Marcelo“ nedostal do sestavy. Na své konto si letos Stanislav připsal devět zásahů.

ZÁLOŽNÍCI:

Radek Jesipčuk st. (Spartak Chodov):
Radek je zkušený mazák, který už toho má hodně odehráno a svou chytrostí si poradí v téměř každé situaci. Tak jako již mnoho let v řadě, i letos byl pro Chodov rozhodně největším tahounem. Radka nikdy nesmíte podcenit, osobní souboje téměř neprohrává, nebojí se vzít vše na sebe a umí chladnokrevě zakončit. Ani nemrknete a už lovíte míč ze své sítě. Každé menší zaváhání Radek dokáže skvěle tresat. Každý o něm ví, ale proti Chodovu je to těžké, když ohlídáte Radka, jsou tam jiní, kteří to umí vzít na sebe. Radek se v takových situacích umí přizpůsobit a odvádí výborně černou práci. A neštítí se ani pomoci defenzivě.

Petr Macák ml. (Spartak Chodov): Petr je synem chodovského stopera, který v naší sestavě také nechybí. Je velmi šikovný, hbitý a technicky dobře vybavený. Na hranici vápna se cítí jako doma. Umí se na pětníku uvolnit a buď připraví šanci spoluhráčům, nebo to vezme na sebe a vystřelí. Je ale jisté, že nebezpečí hrozí soupeři vždy, když se Petr dostane k míči. Letos udělal obrovský progres a stal se z něj klíčový hráč Chodova. Získal na sebevědomí a ukázal, co v něm je. Nyní je schopný projít obranou soupeře zcela sám a téměř vždy, kdy si vzpomene. Soupeři mu nesmí nechat prostor, jinak je zle. Petrův pohyb se však brání opravdu těžko. Zázářil hlavně ja jaře, kdy se stal králem střelců skupiny o titul. Dohromady dal ale letos čtrnáct branek.

 

Lukáš Karpíšek (FK Stará Chodovská): Starochodovský středopolař podával letos stabilně velmi dobré výkony a ukázal, že je pravým lídrem svého tým. Ve středu zálohy je jako doma. Je velmi silný a nebojí se hrát tělem. Dobře kontroluje balón a dokáže se vymotat si z velké přesili. Dobře přihrává a občas přidá také gól, i když to spíše výjimečně. Pro Chodovskou je ale cenným mozkem a tvůrcem hry. Rychlostně sice není tak skvěle vybavený, ale je zarputilý a velmi snaživý, což z něj dělá velkou oporu. Pro Chodovskou byl letos velmi důležitý a oddřel navíc mnoho černé práce.

ÚTOČNÍCI:

Daniel Reger (SK Oloví):
Největším překvapením naší sestavy roku je rozhodně olovský Daniel Reger. Tento rychlík se letos našel ve velmi dobré formě a i přes velmi špatné období pro Oloví se snažil táhnout tým za lepšími zítřky. Často vyčníval a my jsme si jistí, že kdyby dostal příležitost v lešpím týmu, nejspíš by ukázal lépe, co umí. Hodně nabral na jistotě v zakončení a dařilo se mu velmi dobře. Dohromady dal osm gólů, což je téměř třetina branek Oloví v sezóně.

Karel Surový (FK Jindřichovice): Největší osobnost jindřichovického týmu. Karel vytvořil fantastický tandem s Eduardem Fojtíkem a společně se stali velmi úderným a hrůzu nahánějícím duem, které dotáhlo jindřichovický fotbal k fantastickému bronzu. Určitě ale musíme pochválit každého, v Jindřichovicích si to letos zkrátka sedlo. Karel je komplexní fotbalista, velmi šikovný na balónu a umí se ve vápně velmi dobře zorientovat. Ví kam si naběhnout a hlavně je také tvrdý. Nebojí se hrát tělem a šance umí nejen výborně tvořit pro sebe, ale umí je i skvěle připravit. Letos dal dohromady třináct branek.

František Čermák (TJ Lomnice): František je velmi obratný ve vápně soupeře. Má skvělý čich na šance, umí si velmi dobře naběhnout. Má skvělý odhad a dokáže velmi chladnokrevně zakončit. Letos dal dohromady krásných třináct branek. Rozhodně ale není jen tým, který ve finální fázi jen sklízí ovoce. Umí si se spoluhráči pěkně narazit a mnoho akcí vytvoří také pro spoluhráče. Má výbornou kopací techniku a přihrává přesně. Lomnici jistě bude ve vyšší soutěži ještě velmi platným hráčem.

NEVEŠLI SE DO SESTAVY:

Samozřejmě je tady velké množství dalších hráčů, které nebyli od sestavy kola daleko, ale zkrátka už se nám mezi jedenáct nejlepších nevešli. Proto si pojďme nyní krátce připomenou i je, protože si to jistě zaslouží.

Na podzim hodně vyčníval skvělý Pavel Treitl (FK Stará Chodovská), ale na jaře jej v tom jeho tým absolutně nechal a Pavel nedostal příležitost vyniknout. Hodně pak během sezóny dokázali zazářit Tomáš Kovařík (Spartak Chodov), Jan Procházka nebo Jan Marka (oba TJ Lomnice). Ani jeden z nich však nechytal tak stabilně a často, jak bychom si u člena sestavy roku představovali. Samozřejmě by se ale našli i další brankáři, kteří se několikrát dost vytáhli.

Kvalitních obránců je v naší soutěži velké množství. Z chodovského a lomnického celku bychom mohli zmínit téměř kohokoli a ani v Krásně kvalita v defenzivě rozhodně nechybí. Tolik prostoru ale nemáme, takže to vezměme trochu zkrátka. O nejmenší kousek unikla nominace na hráče roku Františku Obešlovi (TJ Lomnice). Daleko pak nebyl třeba ani Karel Hylský (SK Dolní Rychnov), Ondřej Pikal (Baník Krásno), Petr Dušek nebo Filip Lembacher (oba FK Stará Chodovská).

Záložníci vyčnívají vždy. Na šikovné a technické středopolaře, kteří umí rozhodovat zápasy je náš okres zkrátka bohatý. Tentokrát ale nikdo z nich nebyl schopný podávat kvalitní výkony tak stabilně, hodně z nich nehrálo pravidleně a další dopláceli na tresty. Proto byl výběr záložníků nakonec úplně nejtěžší. Kvůli velkým jarním absencím chybí kvalitní středopolaři z Krásna, především tedy oblíbený Lukáš Šereda (Baník Krásno), z dalších týmů pak můžeme zmínit Jana Kníře (TJ Lomnice), Ludvíka Gergelye (Spartak Chodovská), Tomáše Pippenbachera (Baník Svatava) nebo Jaroslava Lavrenčíka (FK Jindřichovice). Nejblíže měl k nominaci Jiří Frána (Spartak Chodov).

Vybírání útočníků letos bylo dost složité. Málokterý kanonýr totiž odehrál dostatečnou porci zápasů a byl oporou týmu minimálně v devadesáti procentech zápasů. Proto je k vidění letos při výběru sestavy velká a neobvyklá zvlášnost, a sice, že se nejlepší střelci do sestavy vůbec nedostali. Za jaro by si nominaci určitě zasloužil Jakub Smolka (Spartak Chodov), ale na jaře se dost vytratil. Málo zápasů odehrál také celkový král střelců, Petr Laur, nebo další produktivní hráč, Jan Kůrka (oba Spartak Chodov). Ze stejného důvodu chybí i Roman Bureš. Blízko pak měli třeba Jakub Lippert (oba TJ Lomnice), Evžen Klemm (SK Dolní Rychnov), Petr Thiele (Baník Svatava), Jan Husák nebo Roman Trnka (Baník Krásno). Vůbec nejblíže byl ale určitě Eduard Fojtík (FK Jindřichovice). Všem jmenovaným děkujeme za zkvaliTnění soutěže a přejeme hodně štěstí v dalších ročnících.

 

JAK VYPADALA SESTAVA PODZIMU NALEZNETE ZDE

JAK VYPADALA SESTAVA SEZÓNY 2016/17 NALEZNETE ZDE

 

Mohlo by vás zajímat:

Fotbalové prázdniny? Kdepak, fotbalunas.cz lenošit nebude! Už 1. července startuje hlasování v sestavách roku!

Z rukou Juraje Kucky byl vylosován vítěz ankety Hráč podzimu

Hráč roku Pavel Malý z TJ Koněšín už se těší na milánské derby!

Výhra je jako sen, Chelsea fandím od malička, říká stříbrný vítěz ankety hráč roku Pavel Candra

Mamka u toho seděla od rána do večera, říká třetí muž ankety Hráč roku Tomáš Reitmeier

Něco takového jsem určitě nečekal, protože v takových soutěžích většinou štěstí nemám, říká Tomáš Brabenec, čtvrtý v anketě Hráč roku

 




Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
Hlasovat pro hráče můžete od 01.07.2017 12:00 do 13.08.2017 23:59

Hlasování bylo ukončeno

Hlasování jsme ukončili. Brzy se dozvíte vítěze. A pokud váš favorit nevyhrál, nevadí, pokud bude i nadále předvádět skvělé výkony, budete ho nacházet v dalších sestavách kola :)


Jak nasbírat co nejvíce hlasů?

  • Klikni na "To se mi líbí" a "Sdílej" link na svůj Facebook
  • Pošli svým přátelům soukromou zprávu s linkem a prosbou o hlas
  • Pošli svým známým email s odkazem na sestavu
  • Zapoj do hlasovaní svůj klub, spoluhráče a dej odkaz na klubový facebook
  • Upozorni všechny, že hlasovat mohou každou hodinu, pokud mají účet na fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.