SESTAVA PODZIMU - Středočeský | 1.B třída sk. B, 2016-2017

Datum kola: 01.12.2016

0

Máme za sebou třináct odehraných kol, po kterých se nám týmy v tabulce I.B třídy sk. B rozdělily na ty, které budou usilovat o prvenství v soutěži a na ty, které si budou chtít udržet příslušnost ke krajské soutěži. Nejpříjemnější zimní přestávku prožijí nepochybně v Klích, kde domácí tým vede tabulku s náskokem tří bodů před největším překvapením sezóny z Lužce. Velmi nahnutý osud mají naopak na opačném pólu tabulky dva nováčci soutěže. Dlouhá Lhota, která se sestoupila z I.A třídy, musí se ziskem pouhých tří bodů vzývat zázrak, zatímco Velký Borek je alespoň o trochu blíže svým pronásledovatelům. Nyní pojďme projít ty nejlepší hráče celého podzimu:

Brankář: Vynikajícími obranami se mohou pyšnit hned tři týmy - Neratovice B a Kly se šestnácti inkasovanými brankami a Nelahozeves s pouhými dvanácti, což činí méně než jeden obdržený gól na zápas! V bráně Neratovic s protočilo hned několik brankářů, a tak nás čekalo těžké rozhodování mezi Pavlem Chaloupkou z Kel a Romanem Zavadilem z Nelahozevsi. Zvolili jsme nakonec druhého jmenovaného - Romana Zavadila (32) z Dynama Nelahozeves.

 

Obrana:

 

Jak už bylo napsáno výše, v obranné části některé týmy vynikaly. Jistotou obrany Neratovic B byl dozajista Lukáš Sochor (32), který k výborným obranným výkonům dokázal přidat i střílení branek. Hrozil zejména ze standardních situací, díky kterým se se třemi vstřelenými brankami dělí o pozici nejlepšího střelce týmu! K tomu přidal stejný počet žlutých karet.

 

Zkušená obrana Kel se s přibývajícím věkem potýká s větší porcí zranění, a tak už není tak neměnná, jako tomu bylo zvykem v minulosti. Přesto v ní ale dokážeme najít stabilní pilíř, kterým jsme zvolili Jana Studeného (36). Ten se sice střelecky neprosadil, o vzrušení diváků se ale postaral třemi žlutými a jednou červenou kartou.

 

Velmi dobře si vedla také obrana Lužce, ze které se navíc rekrutoval jeden úspěšný střelec. Zkušený Jaroslav Uher (36) zatížil konta soupeřů hned čtyřmi přesnými zásahy a jeho náběhy při standardkách byly postrachem všech obran. Ke vstřeleným gólům přidal tři žluté karty.

 

Záloha:

 

Zatímco do obrany jsme vybírali výhradně hráče z okresu Mělník, pro pozice křídel jsme sáhli na Mladoboleslavsko. Oba nominovaní hráči by se možná lépe cítili v útočné řadě, vzhledem k přetlaku na těchto postech jsme se je ale rozhodli zařadit sem. V první řadě se jedná o Marka Koštíře (22), který si i přes své mládí vyzkoušel i mnohem vyšší fotbalové soutěže. V I.B třídě je z toho v polovině sezóny osm vstřelených branek, které pomohly Dolnímu Bousovu k 6. místu v tabulce. Zda k němu pomohly i dvě obdržené žluté karty, zůstává otázkou.

 

Na druhém křídle bude operovat Štěpán Krýda (21) z B-týmu Benátek nad Jizerou, který kromě sedmi nastřílených branek v naší soutěži nastoupil také k jednomu poločasu za A-tým působící v třetí nejvyšší soutěži. Kromě nastřílených branek se Štěpán prezentoval také jednou žlutou kartou.

 

Střed zálohy - to je místo, kde je na prvním místě myšlenka a technická přesnost. To vše může nabídnout největší hvězda soutěže Tomáš Kuchař (40) z Lužce nad Vltavou. Hráč, který dlouhá léta hrál nejvyšší soutěž a okusil také zahraniční angažmá v Rusku či na Kypru, nyní střílí branky v naší soutěži. Konkrétně jich má na svém kontě osm, dalších mnoho asistencí a - světe div se - ani jednu žlutou kartu.

 

Druhé místo v záložní řadě patří s patnácti góly druhému nejlepšímu střelci soutěže Petru Hykovi (33) z Kel. Zda bude touto nominací potěšen není jisté, jelikož se dle vlastních slov mnohem lépe cítí na hrotu útoku. Trenér ho ale v průběhu podzimní části využíval na obou pozicích a vzhledem k pohledu na tabulku to byl určitě dobrý tah. Petr si kromě mnoha vstřelených gólů připsal i dvě žluté karty.

 

Útok:

 

A konečně jsme u útočníků. Zde má předpacené místo Martin Veselý (29) z FC Mělník, jehož devatenáct vstřelených branek je unikátním počinem. Všichni ostatní mělničtí hráči dohromady totiž vstřelili gólů jen šestnáct. Zde opravdu není co řešit. S jednou žlutou kartou navíc Martin patří k těm nejslušnějším hráčům soutěže.

 

Velmi důležitou roli hrál v Dynamu Nelahozeves Luboš Krejza (32), který se do svého současného působiště vrátil před sezónou z divizního Litoměřicka. Pro Dynamo je velkou posilou, což potvrdil také devíti vstřelenými brankami. Ty doplnila trojice žlutých karet.

 

Posledním hráčem, který se vešel do ideální sestavy podzimu dle našeho webu je Zdeněk Turek (33), který se v dresu Slavoje Stará Boleslav prostřílel až k jedenácti brankám, které stačí na třetí místo v soutěži střelců. Zdeněk dorazil do týmu před sezónou ze Zelenče, které se vůbec nedařilo, a tak pro něj musí být tato (zatím velmi úspěšná) sezóna velikou vzpruhou. Zdeněk neobržel ani jedinou žlutou kartu.




Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
Hlasovat pro hráče můžete od 01.12.2016 12:00 do 31.01.2017 23:59

Hlasování bylo ukončeno

Hlasování jsme ukončili. Brzy se dozvíte vítěze. A pokud váš favorit nevyhrál, nevadí, pokud bude i nadále předvádět skvělé výkony, budete ho nacházet v dalších sestavách kola :)


Jak nasbírat co nejvíce hlasů?

  • Klikni na "To se mi líbí" a "Sdílej" link na svůj Facebook
  • Pošli svým přátelům soukromou zprávu s linkem a prosbou o hlas
  • Pošli svým známým email s odkazem na sestavu
  • Zapoj do hlasovaní svůj klub, spoluhráče a dej odkaz na klubový facebook
  • Upozorni všechny, že hlasovat mohou každou hodinu, pokud mají účet na fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.