FOTBALTOUR.CZ SESTAVA ROKU - Divize A, 2015-2016

Datum kola: 06.07.2016

0

Sezona 2015/2016 je u konce a my vám přinášíme nejlepší jedenáctku uplynulého ročníku. Kdo se stane králem trávníků? To už je na vás. Hlasovat pro své favority můžete až do půlnoci 12. 8. 2016.  Ceny se dozvíte zde.

 

BRANKÁŘ

Tomáš Foferka (Motorlet Praha)

Také díky zkušenostem gólmana Motorletu slaví pražský klub historické 2. místo v divizi. Navíc se může klub z Jinonic pyšnit nejlepší defenzivou celé soutěže, za 30 utkání inkasoval 27 branek. Skvělou sezónu korunoval Foferka dvanácti čistými konty a také jedním kuriózním vstřeleným gólem.
Komentář předsedy klubu R. Blažka: „Živoucí legenda Motorletu v bráně. 39 let. Jeden z nejlepších brankářů v divizi. Věřím, že se nám ho podaří přesvědčit, aby ještě dva tři roky chytal. To, co on odchytá, je neuvěřitelné. Je na něm postavená hra obranných řad. Kromě toho, že je takhle dobrý brankář, tak je i vynikající muž do kabiny a vůdčí osobnost. Není žádný křikloun, ale klidná síla, která drží obranu i celé mužstvo i v situacích, kdy se nedaří.“
30 zápasů, 12 čistých kont, 1 gól, 1 žlutá karta
V Sestavě kola: 5x, Hráč zápasu: 9x

 

OBRANA

Lukáš Mravec (Slavoj Český Krumlov)

Do Českého Krumlova přišel Lukáš Mravec v zimní přestávce, aby pomohl zlepšit defenzivu jihočeského celku. To se mu také s přehledem podařilo a tento tah vedení Slavoje se ukázal jako skvostný. Už i s Mravcem v zadních řadách se stal Krumlov druhým nejúspěšnějším celkem jara a vybojoval záchranu v divizi.
Komentář trenéra J. Svobody: Lukáš byl výtečnou posilou. Výrazně nám zpevnil obranu a je to také hecíř a dobrý kluk do party.“
15 zápasů, 7 čistých kont, 1 gól, 1 žlutá karta
V Sestavě kola: 1x, Hráč zápasu: 1x

 

Martin Janda (Klatovy 1898)

Stoper čtvrtého týmu uplynulé sezóny nebyl přínosem pro tým pouze v defenzivních činnostech, ale také co se týče gólové produktivity. Stal se druhým nejlepším střelcem Západočechů! Chyběl pouze v jednom utkání, když si odpykával trest za červenou kartu.
Komentář trenéra M. Dejmka: „Důležitý článek naší sestavy, za zmínku stojí také jeho deset gólů z pozice stopera.“
29 zápasů, 8 čistých kont, 10 gólů, 5 žlutých karet, 1 červená karta
V Sestavě kola: 3x, Hráč zápasu: 4x

 

Lukáš Palko (Sokol Nové Strašecí)

Rychlý krajní obránce Nového Strašecí v průběhu celé sezóny svými výkony táhl Sokoly za záchranou, což se jim také úspěšně podařilo. Pravidelně podporoval útok a byl nebezpečím pro obranu soupeřů. Bez jednoho zápasu nastoupil do všech utkání Středočechů.
Komentář asistenta trenéra P. Němečka: „Lukáš je moc šikovný obránce, velmi pravděpodobně ho v týmu bohužel neudržíme, ale lepší angažmá si zaslouží.“
29 zápasů, 7 čistých kont, 6 gólů, 1 gól, 4 žluté karty
V Sestavě kola: 1x, Hráč zápasu: 6x

 

ZÁLOHA

Vojtěch Zítek (Hořovicko)

Ač nastupoval Vojtěch Zítek v podzimní části v útoku, na jaře se do hry dostával především na kraji pětičlenné záložní řady. Stal se nejlepším střelcem týmu, v 28 odehraných duelech skóroval 21x.
Komentář kapitána L. Kaufmana: „Vojta je nejlepším střelcem týmu. Povedl se mu hlavně podzim, na jaře jsme hráli také s Danem Hájkem v útoku, oba útočníci dali skoro 40 gólů, to je skvělá vizitka.“
28 zápasů, 21 gólů, 1 žlutá karta
V Sestavě kola: 7x, Hráč kola: 1x, Hráč zápasu: 9x

 

Jan Hereit (Rokycany)

Po skvělém podzimu, který ho katapultoval také do Sestavy podzimu, odehrál neméně slušné jaro. Mnoho zápasů dohrál s drobnými zraněními, svým (nejen) mladým spoluhráčům šel příkladem. Stálice a tahoun rokycanského týmu.
Komentář trenéra P. Aubrechta: „Honza Hereit byl ve středu zálohy výborný, je tradičně naším tahounem, velikánský bojovník, dříč. Moc nemluví, ale je kapitán na správném místě.“
27 zápasů, 7 žlutých karet
V Sestavě kola: 4x, Hráč zápasu: 11x

 

David Brabec (Senco Doubravka)

Záložník západočeského týmu působil jistým dojmem a vydatně podporoval a tvořil útočnou aktivitu Doubravky. Nechyběl v žádném utkání a především na jaře, kdy mělo Senco spoustu zraněných hráčů, držel tým nad vodou.
Komentář trenéra A. Jindry: „David je jedním z hráčů, kteří potvrdili svůj výkonnostní růst a stali se našimi klíčovými hráči.“
30 zápasů, 2 góly, 4 žluté karty
V Sestavě kola: 3x, Hráč zápasu: 4x

 

Michal Kdolský (Tatran Sedlčany)

Neúnavný krajní záložník divizního nováčka navázal na povedený podzim a i na jaře patřil k tahounům Tatranu. Vytvářel spoustu šancí pro své spoluhráče, sám se trefil jednou. Měl však střeleckou smůlu při perfektně zahrávaných přímých kopech. Ani jednou v celé sezóně nechyběl v základní jedenáctce.
Komentář vedoucího týmu J. Voráčka: „Michal podával celý rok velice dobré výkony. Byl jedním z nejnebezpečnějších a nejlepších hráčů našeho týmu.“
30 zápasů, 1 gól, 6 žlutých karet
V Sestavě kola: 4x, Hráč kola: 2x, Hráč zápasu: 6x

 

ÚTOK

Martin Jasanský (Malše Roudné)

Prožil veleúspěšný závěr sezóny, klubový i individuální. Stal se nejlepším střelcem Divize A, zachránil Roudné v divizi. Na hřišti je také skutečným gentlemanem, za celý rok nedostal ani jednu žlutou kartu. Drží rekord v počtu vyhraných hlasování o Hráče kola.
Komentář trenéra L. Šolce: „Svými góly nám vyhrával zápasy a udržel nás v divizi. Navíc se stal nejlepším střelcem v republice v rámci soutěží řízených Českem.“
30 zápasů, 28 gólů, 0 žlutých karet
V Sestavě kola: 6x, Hráč kola: 4x, Hráč zápasu: 9x

 

Martin Psohlavec (Karlovy Vary)

Výraznou měrou pomohl Buldokům ke třetímu místu v soutěži a také ke třetímu nejlepšímu útoku Divize A. Nevynechal žádný zápas, prodal své bohaté zkušenosti a sloužil logicky také jako vzor pro mladší spoluhráče. S parťákem z útoku Marianem Geněm vytvořili nejúdernější duo soutěže.
Komentář trenéra K. Tichoty: „Táhl nás celou sezónu, zkušený kluk, působí také na mladé v kabině. Druhý nejlepší střelec soutěže.“
30 zápasů, 26 gólů, 1 žlutá karta
V Sestavě kola: 4x, Hráč kola: 2x, Hráč zápasu: 4x

 

Martin Jirouš (Sokol Čížová)

Svými výkony pomohl Čížové stát se nejlepším jihočeským týmem sezóny 2015/2016 Divize A. Nastřílel 24 branek, schytal mnoho faulů, prodal své zkušenosti, které nabral i v nejvyšší české soutěži.
Komentář vedoucího týmu V. Vávry: „Byl naším nejlepším střelcem a třetím nejlepším střelcem této divizní skupiny. Jednoznačný tahoun týmu, vstřelil mnoho důležitých gólů.“
28 zápasů, 24 gólů, 4 žluté karty
V Sestavě kola: 6x, Hráč zápasu: 8x

 

 

Dalšími adepty na Sestavu sezóny byli:

BRANKÁŘI: Pavel Capouch (Tatran Sedlčany), Petr Kut (Sokol Nové Strašecí), Jan Vild (Rokycany), Daniel Konečný (Malše Roudné)

OBRÁNCI: Martin Ambrus (Aritma Praha), Jan Kozel (Aritma Praha), Jakub Vaníček (Hořovicko), Jan Vystyd (Tatran Sedlčany), Michal Held (Sokol Čížová), Pavel Krejčí (Senco Doubravka), David Žáček (Klatovy 1898), Tomáš Beránek (Jindřichův Hradec 1910), Petr Duchoň (Sokol Nové Strašecí),

ZÁLOŽNÍCI: Rudolf Otepka (Malše Roudné), Matěj Spěváček (Rokycany), Ondřej Rybka (Aritma Praha), Jan Mojdl (Hořovicko), Ondřej Vrabec (Hořovicko), Milan Mészáros (Klatovy 1898), Radim Koutný (Jindřichův Hradec 1910), Ondřej Černoch (Jindřichův Hradec 1910), Zdeněk Koukal (Motorlet Praha), Václav Lisý (Petřín Plzeň), Petr Papáček (Petřín Plzeň), Jan Marvan (ZVVZ Milevsko)

ÚTOČNÍCI: Miroslav Müller (Aritma Praha), Marian Geňo (Karlovy Vary), Pavel Aubrecht (Rokycany), Petr Haas (Tatran Sedlčany), Petr Bednář (Petřín Plzeň), Jiří Carda (Slavoj Český Krumlov).

 

DŮLEŽITÉ:

Došlo ke změně v hlasování, registrovaní uživatelé mohou svého favorita podpořit klasicky každou hodinu. Nepřihlášení uživatelé mohou hlas přihodit jednou za 24 hodin. Neváhejte tedy, registrujte se a podpořte svého oblíbence v cestě za oceněním Hráče roku!




Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
Hlasovat pro hráče můžete od 30.06.2016 00:00 do 12.08.2016 23:59

Hlasování bylo ukončeno

Hlasování jsme ukončili. Brzy se dozvíte vítěze. A pokud váš favorit nevyhrál, nevadí, pokud bude i nadále předvádět skvělé výkony, budete ho nacházet v dalších sestavách kola :)


Jak nasbírat co nejvíce hlasů?

  • Klikni na "To se mi líbí" a "Sdílej" link na svůj Facebook
  • Pošli svým přátelům soukromou zprávu s linkem a prosbou o hlas
  • Pošli svým známým email s odkazem na sestavu
  • Zapoj do hlasovaní svůj klub, spoluhráče a dej odkaz na klubový facebook
  • Upozorni všechny, že hlasovat mohou každou hodinu, pokud mají účet na fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.