Matěj Spěváček: Doufám, že jsem se trenérům áčka připomněl, že ještě něco umím

K prvnímu letošnímu rozhovoru s hráčem kola jsme zamířili do rokycanského B-týmu za 24letým univerzálem Matějem Spěváčkem, který opanoval anketu po úvodních zápasech plzeňské I. A třídy. Spolu se svými spoluhráči udolal hosty z Horažďovic 5:1 a mohl si tak užívat slova chvály mířené na jeho adresu. Mladý bek či záložník s divizními zkušenostmi se v rozhovoru na našem webu rozpovídal o práci s mládeži, zranění, které prodělal nebo třeba o svém působení v plzeňské Viktorce.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Sledoval jste hlasování na našem webu, kde nebylo do poslední chvíle jasné, kdo se stane hráčem úvodního kola?
Byla mi jen zaslána fotka, že jsem v sestavě kola, ale pořádně jsem to nesledoval...
Nakonec jste v užším finále porazil dvojici Liška - Butnaru. Znáte zmiňované hráče?
Možná, že jsem proti nim už někdy hrál, ale vůbec nevím, o koho jde. Doufám, že mi to na hřišti nevrátí za to, že jsem je tady porazil (úsměv).
Překvapila vás podpora fanoušků při hlasování?
Tak rozhodně jsem to nečekal. Vůbec to, že budu v sestavě kola, natož abych to celé vyhrál. Od března jsem nehrál, laboruji se zraněním kolene, takže jsem byl velice překvapen.
Jak byste zhodnotil první zápas B-týmu v novém ročníku proti Horažďovicím?
Musím říct, že z mého hlediska byl soupeř rozhodně živější a lepší, i když výsledek tomu neodpovídá. Borci z Horažďovic hráli dobře a myslím si, že to pro ně byla velká rána odjíždět s pěti obdrženými brankami. Tím nechci říct, že jsme hráli špatně, i my jsme tam měli dobré momenty, hlavně jsme využili naše rychlé přechody, kdy naši útočníci v koncovce trestali.
Býváte i členem A-týmu. Jaká je vaše herní vytíženost?
Tak v kádru áčka teď oficiálně nejsem, takže mým úkolem je pomoci klukům v B mužstvu a hlavně být zdravý. A třeba jsem se tímhle výkonem připomněl trenérům áčka, že ještě něco umím (úsměv).
A jaký post si zahrajete nejradši?
Už ani nevím, kde se mi hraje nejlíp, jsem takový cestovatel, lepím díry... Vždy mi patřila levá strana hřiště, buď záložník nebo obránce, ale postupem času se zvedá na všech postech konkurence, takže jsem ve fázi, že jsem rád, že hraju a je mi jedno kde... Na všech postech se vždy snažím odvést maximum.
Teď k vašim fotbalovým začátkům. Kde jste vyrůstal, než jste přestoupil do Rokycan?
Vyrůstal jsem ve Slavoji Mýto, kde teď hraje A-mužstvo krajský přebor a svádí souboje právě s naším áčkem.
Je pravda, že jste chvíli působil i v plzeňské Viktorce?
Ano, to je pravda. Bylo to někdy v žákovské kategorii, ale jelikož jsem smolař na zranění, tak jsem tam byl jen dva roky
Ve vašem klubu se prý věnujete také práci s mládeží.
U nás v klubu se věnuji mládeži už 7 let a snažím se předávat dál ty malé zkušenosti, co mám.
A jak se vám daří skloubit zaměstnání s fotbalovou kariérou?
Když člověk chce, tak se dá skloubit vše, ale samozřejmě to stojí čas a energi... Snažím se odvádět obě věci na maximum, i když to občas nelze.
Jak si myslíte, že si v nové sezóně I. A třídy povede béčko Rokycan?
Samozřejmě si přeji, abychom v A třídě uhráli co nejvíce bodů, abychom to nehonili vše na poslední chvíli. Ale pokud docílíme toho, že hráči budou chodit na tréninky a zápasy a bude je to bavit, tak bychom se měli v klidu držet uprostřed tabulky. Kádr není úplně zkušený, ale za to je velmi dravý, takže věřím, že vše dobře dopadne.
A-tým sestoupil do krajského přeboru. V nové sezoně asi bude usilovat o návrat zpět do divize.
Tak pokud na to bude zázemí, vedení a hlavně hráči, tak si určitě Rokycany dovedu představit zpět v divizi. Tenhle klub tam patří. Měl jsem možnost tu hrát divizní soutěž 3 roky a bylo to super.
Poslední otázka míří na vaše fotbalové cíle. Kde se vidíte za pár let?
Tak fotbalové cíle mám úplně jasný, a to být zdravý, abych mohl fungovat naplno, a podle toho se pak odvíjí všechno další.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.