JIŘÍ JELÍNEK: Z kopaček do trenérského křesla

Vyrůstal u babičky na Slovensku poblíž Trenčína a zde také započal ve svých pěti letech fotbalovou kariéru. Při studiu na vojenské škole hrál nejvyšší krajskou soutěž a do Lišan přišel před deseti lety. Byl zde vyjma půlročního hostování v Janově až do konce této sezóny. Obdivovatel Patricka Schicka nyní přesedá na trenérskou dráhu a převezme tým po Václavu Švelchovi. Jirko, hodně štěstí!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
1) Máš za sebou poslední sezónu v roli aktivního fotbalisty. V té ses rozloučil celkovými třinácti góly. Jaké to bylo opouštět při střídání hřiště a vědět, že se na něj už nevrátíš?
Snažil jsem se, abych si ten zápas co nejvíce užil, bohužel jsem se snažil až příliš a výsledkem bylo 5 nebo 6 nevyužitých šancí, ale hlavně, že se vyhrálo.
2) Konec aktivní kariéry. Chvilka, kterou si každý fotbalista během svého působení ve fotbale neuvědomuje, ale jednou musí přijít. Uvědomuješ si nyní, že to celé skončilo nebo tě to teprve dožene?
Nikdy neříkej nikdy! Třeba se ještě objevím na jiné úrovni…
3) V Lišanech je super parta. Jakou ti kluci připravili rozlučku, ukápla slza?
Překvapením pro mě bylo předání trika “SK Lišany – Gólostroj“ a určitě emoce nějaké byly.
4) Nechal ses slyšet, že si děláš trenérskou licenci. Převezmeš tým po trenéru Švelchovi, který se po posledním zápase s pozicí kouče taktéž rozloučil?
Ano, jsme takto domluveni. Vašek se bude věnovat hlavně dětem, ale bude mi nápomocen.
5) Na jaký moment konkrétně v Lišanech vzpomínáš nejraději?
Určitě poslední sezóna v Lišanech stála za to. Výborná parta a hlavně kvalitní výkony a umístnění.
6) Během své kariéry jsi rozdal spoustu radosti a gólů. Je nějaký, na který budeš ještě dlouho vzpomínat?
Pořád rád vzpomínám na zápas ve III.třídě s lánským B-týmem a výhru 7:1. Já dal 6 gólů - do čeho jsem tam kopl, to skončilo gólem.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.