S fotbalem jsem začal v osmnácti, když jsem si koupil první kopačky, protože byly v obrovské slevě, líčí hokejista ve službách fotbalového Hradiště Václav Krliš

Hráčem posledního kola městského přeboru jste zvolili útočníka Hradiště Václava Krliše. Jedná se o velmi zajímavou postavu. Krliš je totiž především profesionálním hokejistou, který je odchovancem plzeňského hokeje, může se pochlubit starty v mládežnických reprezantacích a v posledních dvou letech nastřádal 59 startů ve druhé nejvyšší české soutěži - většinu z nich v dresu pražské Slavie. Na jaře pak aktivně relaxuje hraním fotbalu právě v barvách Tornáda.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře v anketě o hráče kola. Co to pro Vás znamená?
Děkuji, samozřejmě je to moc hezký pocit být nejlepším hráčem kola, navíc když jsem viděl, že se i ostatním klukům v tomhle kole individuálně dařilo.
Budete muset zaplatit nějakou taxu do týmové kasy?
To je samozřejmost. Naštěstí jsem měl nedávno i narozeniny, takže se kořalky daly spojit jen do jedné rundy a nikdo moc nenadával. Na dokopné se k tomu určitě ještě nějaký dobrák vrátí. (smích)
Anketu jste vyhrál za Váš výkon v utkání s béčkem Zruče, v němž jste zvítězili 5:3 a Vy jste k tomu přispěl čistým hattrickem. Jak byste to utkání zhodnotil?
Tak za stavu 1:3 jsem věděl, že to není žádná velká tragédie, protože soupeř si moc šancí nevytvořil a my dostali góly ze standartek na první tyči. Jeden dokonce po autu, což se nesmí stávat, ale jinak si myslím, že jsme byli lepší. O půli jsme si k tomu něco řekli, zvedli jsme se a začali proměňovat šance, což rozhodlo.
Právě Vy jste svými góly otočil stav utkání z 1:3 na 4:3. Věřili jste, že dokážete z dvougólového deficitu ještě skóre otočit?
Jak už jsem říkal, jsem zvyklý bojovat za každého stavu a v Hradišti máme takovou mentalitu všichni, což je hrozně důležité. Navíc jsme věděli, že soupeř má starší tým a postupem času bychom měli mít navrch a to se i potvrdilo.
Jak už bylo řečeno, trefil jste se třikrát. Mohl byste nám své góly popsat? A který se Vám nejvíce líbil?
Tak všechny 3 góly byly podobné. Páťa Kočí vymotal hráče na levé straně a poslal centr před bránu, kde už jsem si jen hledal prostor. U třetího gólu jsem to musel prokopat i s gólmanem a obráncem za brankovou čáru. Paradoxně nejvíc se mi líbila hlavička při našem rohu, kterou jsem z hranice vápna poslal jen na tyč.
S Hradištěm jste v tabulce městského přeboru skončili na čtvrtém místě a mnoho nechybělo a mohli jste být i na bedně. Navíc jste triumfovali v okresním poháru. Sezónu tedy můžete zřejmě označit za velmi úspěšnou?
Jistě. Vloni jsme postoupili a i letos bylo prvotním cílem mít klid a nebát se nějaké baráže a podobných situací. To se povedlo, a protože se nám velice dařilo celé jaro, tak jsme mohli pomýšlet i výš. Je škoda, že na podzim ve Zruči nebyl gólman a dostali jsme hodně gólů a placka nám utekla o skóre. Pohár, to je věc sama o sobě, to byla paráda.
A jaký to byl pro Vás ročník po individuální stránce?
Tak já jsem původem hokejista, fotbal hraji 4. sezónu a vždy jen na jaře. Vloni po postupu to nebylo úplně ono gólově, a proto jsem rád, že jsem se letos dokázal zapisovat i do statistik a nepomáhat týmu jen tím, že s mojí fyzičkou běhám víc než ostatní a občas sebou plácnu ve vápně. (smích)
Předpokládám, že po posledním zápase v sezóně následovala dokopná. Jak se vydařila?
Dokopnou si užijeme v Hradišti až v sobotu a moc se na ni těším, chtěli jsme si na ni totiž pořádně odpočinout!
Podívejme se na Vaši fotbalovou kariéru. V kolika letech jste s fotbalem začal a jakými kluby jste prošel?
Já začal s fotbalem v 18ti, když jsem si koupil první kopačky, protože byly v obrovské slevě. A abych si je i někdy oprášil, tak jsem zašel s místníma občas na trénink a upeklo se z toho podepsání nějakého lístečku večer u piva u nás v Hradišti a následně zápasy vždy po hokejové sezóně na jaře. Nikdy by mě nenapadlo, že budu hrát fotbal, ale jsem za to hrozně rád. Člověk si oddychne od každodenního hokeje a zkusí zas něco jiného. Prošel jsem samozřejmě jen Hradištěm, a pokud si mě nevytáhne Viktorka nebo anglický Liverpool FC, tak ani jinam nikdy nepůjdu. Jsem tu doma a vždycky to tak bude.
Určitě sledujete MS ve fotbale. Na jaké hráče se obzvláště těšíte?
Mám rád Uruguay a pokaždé jim držím palce, přál bych úspěch i Anglii. Miluji Luise Suáreze a Bobbyho Firmina. Bobby je nedoceněnej plejer, který hraje vždy pro tým a pro fanoušky, zahraje kdekoliv, vždy je nejpracovitější a je to hráč s neskutečným citem pro hru. Přál bych úspěch i Chorvatsku a Dejanu Lovrenovi.
Jaké máte koníčky? Čemu se rád věnujete ve volném čase, když nehrajete fotbal?
Jak říkám, hraji profesionálně hokej, takže moc času nezbývá. Celý rok jsem mimo Plzeň a když jsem doma, tak jsem ve škole na právnické fakultě kde studuji veřejnou správu. Rád si zahraji s kamarády na Playstationu nějakou ptákovinu, nebo prostě jen tak posedím na kávě. Mám rád i prosté ležení na gauči a koukání na seriály s kamarádem. Tělo si odpočne a udělám si svojí potřebnou pohodu. :-)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.