Hrubý faul na spoluhráče vyřešil Michal Hradecký fackou

Plaňany sice po dvou letech opouští okresní přebor, malou náplastí pro gólmana Michala Hradeckého může být vyhlášení hráčem posledního kola. Michal patří dlouhé roky ke stálicím a oporám mezi tyčemi. I v Krakovanech držel dlouho naděje Plaňanských, ale nakonec to bylo málo. V první chvíli po postupu uvažoval i o konci kariéry, ale fotbal je jeho láska a tak už se těší na další zápasy. Michala jsme chytili na kombajnu, ale přesto si udělal chvilku času na rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Michale, gratuluji k titulu hráč kola. Jakou pro vás má příchuť po posledním zápase, který potvrdil definitivně váš sestup?
Mockrát děkuji. Takové ocenění potěší každého hráče. V této situaci ale převládá zklamání ze sestupu.
Jaké bylo utkání v Krakovanech? Byl jste hodně zaměstnán?
Utkání v Krakovanech bylo jako vždy velmi těžké. Od počátku mě i mé spoluhráče hodně zaměstnávali hráči soupeře, navíc jsem si v páté minutě obnovil zranění zad. Nejlepší zákrok byl asi v druhém poločase, kdy jsem nadvakrát vychytal Dostála na brankové čáře.
Co je vaší silnou brankářskou stránkou a co naopak "neumíte"?
Silnější stránky... těžko říct, nejraději mám ale situace jeden na jednoho. Moje nejslabší stránka jsou vysoké balóny. Nejlépe se mi chytá, když se mi podaří pár prvních zákroků. To mě vždy nastartuje. Vytíženost během celého utkání mi vyhovuje. Déšť mi při zápasech nevadí, horší je vítr a zima.
Jaký jste na hřišti?
Na hřišti to záleží zápas od zápasu. Snažím se soustředit, ale vytočit se nechám snadno. Většinou zůstává u slovní výměny. Největší úlet jsem vyvedl asi na podzim proti Pečkám, kdy jsem faul na mého spoluhráče řešil fackou soupeři a oslabil svůj tým na další tři utkání.
Jaké byly vaše fotbalové začátky?
Moje fotbalové začátky byly samozřejmě v Plaňanech a to v sedmi letech. V brance jsem však nestál, hrál jsem levého beka. Brána na mě nakonec tak nějak zbyla. Vlastně jsem za to rád. Žádné speciální tréninky jsem neměl. Jako malí kluci jsme byli na hřišti každý den, tak to šlo samo.
Plaňany jdou po dvou letech zpět do trojky. Jak to ovlivní dění v klubu?
Dění v klubu to už ovlivnilo, opustilo nás už několik spoluhráčů... Např. Konůpek, Švehla, Beníšek, Brecík,.... Jiní zase skončili - Freund, Kozdera.
Co bylo podle vašeho názoru špatně, že se nezdařila záchrana?
Sestup určitě ovlivnila absence několika hráčů základní sestavy kvůli zranění. Hlavní podíl viny byla i zimní příprava, která nebyla ideální. Oproti podzimu, který byl co se týče sestavy stabilnější, se na jaře nehrál jediný zápas ve stejné sestavě.
Postup do OP před dvěma lety máte ještě určitě v paměti. Jak těžké je postoupit zpět do OP?
Postup do OP byl velmi těžký, i ve třetí třídě se hraje kvalitní fotbal, je tam však pár soupeřů lehčích. V okresním přeboru jsou soupeři vyrovnaní a každý zápas je těžký.
Co vy osobně? Budete dál pokračovat v dresu?
Minulý týden jsem chtěl své působení ukončit, ale to bylo po zklamání ze sestupu. Dnes už se těším do další sezóny a doufám, že se nám podaří rychlý návrat do OP. Do budoucna bych chtěl být určitě klubu nápomocen. V této době to však kvůli náročnému zaměstnání není možné.
Jaké je vaše posouzení férovosti soutěže? Lepší se nebo horší?
O férovosti soutěže mám někdy velké pochybnosti. Někteří páni rozhodčí by se měli nad sebou zamyslet a uvědomit si, že my (nebo alespoň já) hrajeme fotbal pro radost a nekazili nám víkend. Hráči jako takoví se k sobě chovají fér. Často se objevuje třeba i oprava rozhodnutí sudího. Když můj spoluhráč přizná faul nebo roh, zatleskám mu jako moji spoluhráči i soupeři. Spíše bych ale vyzvedl celek jako takový a to tým Jevan. To, co kolikrát dokazují, nemá se slušností nic společného.
Kam a proč se chystáte na dovolenou?
Dovolená mě čeká jen krátká a to u Jinolických rybníků v Českém Ráji. Pojedu tam se svými syny Patrikem a Matyášem a budeme prostě jen tak lenošit u vody. Já si nejvíce odpočinu v zimě a to na horách při lyžování.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.