Zápy mohou i v příští sezoně počítat s obráncem Patrikem Růžkem, jehož cíle rozhodně nejsou malé: „Chtěl bych se dostat do zahraničí, zahrát si za nějaký slavný klub a jsem ochotný tomu obětovat všechno!“

Také v závěrečném kole, které bylo roztahané do několika dní, jste volili nejlepšího hráče kola. Byl jím zvolen obránce Patrik Růžek, který v právě skončené sezoně nastřílel úctyhodných devět gólů. Přinášíme vám krátký rozhovor s posledním vítězem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Od zápasu, který vás vynesl do sestavy kola, utekl už delší čas. Jak byste ho krátce shrnul? Byl to zápas o jednom gólu, který nakonec rozhodl?
„Zápas byl velice náročný, Písek je kvalitní soupeř, v první půli měl jasnou převahu a my využili jednu standardní situaci. Druhý poločas jsme hráli líp organizovaně a výsledek 1:0 jsme si pohlídali a soupeře do ničeho nepustili.“
Písek vypadal nebezpečně především na polovině hřiště, do většího ohrožení vaší brány se tak často nedostal. Bylo to i zásluhou dobře organizované obrany?
„Celý tým hrál velice dobře dozadu, organizovaně.“
Ačkoliv jste obránce, vyrážíte často do útoku, což jste potvrzoval v každém zápase. Bylo to vaším úkolem, podporovat útok při standardkách?
„Je to můj úkol podporovat útok při standardních situacích.“
Při jedné z nich vás našel Piták a vy jste doklepl balon do brány. Byla tato akce v zápase s Pískem takto zamýšlená, nebo to byla náhoda?
„Tahle situace je natrénovaná, Karel Piták má výbornou kopací techniku a já v náběhu na přední tyč tečoval míč do brány.“
Před angažmá ve třetí lize jste toho moc neprošel. Byl jste v Příbrami ve všech mládežnických kategoriích?
„V Příbrami jsem od svých pěti let a prošel sem všemi mládežnickými kategoriemi.“
V posledních letech jste byl jak v dorostenecké, tak juniorské lize. Jak moc se tyto soutěže od sebe liší? A jak moc se liší od ČFL?
„Dospělý fotbal je ve všech ohledech těžší jak psychicky tak hlavně fyzicky. ČFL je především náročnější v osobních soubojích a v taktické vyspělosti.“
Ke konci června vám končí hostování v Zápech. Byla červená karta v Čížové posledním okamžikem, u kterého jsme vás v ČFL viděli, nebo budete hájit barvy Záp i v příští sezoně?
„V Zápech zůstávám další rok.“
Kam byste to chtěl ve vaší kariéře dotáhnout vy? Co všechno tomu jste schopen obětovat?
„Chtěl bych se dostat do zahraničí, zahrát si za nějaký slavný klub a jsem ochotný tomu obětovat všechno.“

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.