Příští sezónu se budeme prát o čelo tabulky, říká hráč kola Jan Nový

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 29. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz. Stal se jím Jan Nový z Bukovce. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji ti k vítězství v anketě o hráče kola a k vítězství v derby nad Košutkou. Jak zápas probíhal?
Děkuji ke gratulaci. Jak by řekl klasik, tohle jsem opravdu nečekal. Obzvlášť, když dal Ferenc 4 góly. Před zápasem jsme si dali cíl udělat body, abychom byli v klidu a nemuseli být poslední zápas ve stresu a to se nakonec, trochu nečekaně, povedlo. Košutka nás od začátku spíše přehrávala, ale my jsme byli ti, kdo si vytvářel nebezpečné situace. Některé z nich jsme proměnili, dokonce i soupeř nám k jednomu hodně pomohl. Po jejich vstřelené brance jsme na chvíli opět vypnuli, ale nakonec se to povedlo a s těžkým soupeřem jsme udělali skvělý výsledek.
Anketa tentokrát měla vítěze hned dva, spolu s tebou ještě Ference Rótha, jaké to je hrát s takovým kanonýrem?
Asi všichni čekali, že anketu vyhraje právě on. Ferenc je skvělý fotbalista i parťák. Jeho absence v podzimní části byla znát. A když se podíváme na tabulku střelců, tak během jara dal spoustu gólů a klidně se může opět ucházet o krále střelců. Dáš mu míč a víš, že bude nebezpečný. Buď vymyslí šanci nebo prostě dá gól.
Vím, že ještě nedávno si hrál ve Štěnovicích, jak ses vlastně dostal do Bukovce?
Do Bukovce jsem se dostal jednak kvůli tomu, že jsem se stěhoval do Plzně a taky hlavně kvůli Rosťovi Boudovi, který mne oslovil. Známe se dlouho už z působení na Sencu Doubravka. Má nějaké plány a dokud mi bude nějak sloužit zdraví, tak chci být u toho.
Před posledním kolem jste na slušné osmé pozici, jsi s tímto výsledkem spokojený nebo jsi čekal lepší?
Jak řekl před sezónou trenér, v plánu bylo být do třetího místa. Bohužel kádr během sezóny nebyl kompletní, měli jsme hodně zraněných klíčových hráčů, tak jsme to lepili, jak jen to šlo. A to se podepsalo na výsledcích. Tady bych chtěl i poděkovat klukům, co nám pomohli tým doplnit. Takže 8. místo v plánu nebylo, ale vzhledem k okolnostem to musíme přijmout.
Zvládáš mimo fotbalu a práce ještě nějaké jiné koníčky nebo jak trávíš volný čas?
Volný čas? Snažím se ho trávit s dětmi, když to jde. Taky rád chodím střílet na střelnici. V plánu je ještě nějaká sportovní aktivita, ale na to je zatím těžké najít právě ten čas.
Chtěl bys něco vzkázat ať už spoluhráčům nebo fanouškům a fanynkám?
Jsem rád, že fanoušci chodili celou sezónu, i když se zrovna nedařilo. A slibuji, že příští sezónu to bude lepší. Budeme se prát o čelo tabulky. A klukům z týmu chci poděkovat, že jsme to nakonec doslova uválčili.
Děkuji ti za rozhovor, přeji hodně štěstí do posledního zápasu, aby byla na dokopné nálada co nejlepší!
Taky ti děkuji a poslední zápas si budeme chtít užít a udělat si žízeň na večer. Nejspíš se bude slavit i u mne v práci.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.