Daniel Martiník: Můj sen je hrát za Real Madrid

V předposledním hlasování o nejlepšího hráče kola získal bezkonkurenčně nejvyšší počet hlasů mladý záložník Daniel Martiník. Odchovanec hlučínského fotbalu momentálně hájí dres Ludgeřovic, kterým posledně pomohl k prestižnímu vítězství nad Darkovičkami.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Kdy jste se vůbec dozvěděl o nominaci a jak jste prožíval samotné hlasování?
O nominaci jsem se dozvěděl od kamarádů, kteří mi poslali na facebook. Hlasování jsem prožíval hodně, protože to bylo poprvé, co jsem byl nominovaný. Hodně mě to potěšilo.
Jak velkou vám to udělalo radost a kde jste sháněl podporu?
Udělalo mi to obrovskou radost. O podporu jsem požádal kamarády a rodinu. Takže tímto způsobem bych chtěl opravdu všem poděkovat.
Co teď budete muset přinést do kabiny?
No do kabiny určitě nějakou dobrotu a asi flašku na oslavu (smích).
V sobotním derby mezi Ludgeřovicemi jste prý podal výborný výkon. Jak jste byl sám se sebou spokojený a zkuste ještě krátce zhodnotit utkání.
Tak byl to asi můj nejpovedenější zápas za A-tým. Jsem velmi spokojen se svým výkonem a nejenom já, ale i fanoušci, trenéři a spoluhráči. Opravdu jsem z toho měl super pocit. Utkání bylo od začátku vyhecované, když už v polovině první půle jsem dostal žlutou kartu, takže jsem si pak musel dávat pozor. Soupeř byl dobrý na míči, vytvářel si mnoho šancí, ale podržel nás gólman Tomáš Hájek a navíc jsme měli i hodně štěstí, když se hostům nepovedlo trefit bránu. Utkání jsme vyhráli 3:2 a diváci sledovali parádní derby.
Vy osobně jste asistoval u rozhodující trefy Němce. Byl to záměr anebo jste ho našel docela náhodně?
Viděl jsem ho stát na zadní tyči, tak jsem zkusil nacentrovat a vyšlo to.
Po obdržené brance Darkovičky hodně přitvrdily hru. Nebál jste se trošku o nohy? Jak jste si vůbec tohle derby užil?
Darkovičky začaly trošku tlačit, ale my jsme to zvládli odbránit. Měli jsme i dost štěstí, kdy se jeden z hostů po krásné přihrávce netrefil do míče před prázdnou brankou. A jestli jsem se nebál? Vůbec, já se nikdy nebojím (smích). Užil jsem si zápas strašně moc a chci poděkovat trenérovi Coufalovi za šanci v základní sestavě.
V posledním kole vyrážíte do Bolatic. Co očekáváte od tohoto utkání a s jakým plánem tam odcestujete?
Jedeme tam úspěšně ukončit sezonu, takže samozřejmě chceme vyhrát.
Všechno nasvědčuje tomu, že Ludgeřovice zůstanou na páté příčce tabulky. Spokojenost anebo jste měli vyšší cíle?
Já osobně jsem spokojený, ale myslím si, že jsme měli na to být ještě o trošku více nahoře. Příští sezonu bychom mohli soutěž vyhrát. (smích)
Vy zažíváte první sezonu v mužské kategorii. Už jste si zvykl na jiný styl fotbalu? V čem se nejvíce liší od dorostu a jak hodnotíte úroveň I. A třídy?
Dá se říct, že jsem si zvykl, ale oproti dorostenecké lize je to skutečně jiné kafe. V dorostu je to jinačí, protože tam to bere každý sám na sebe a v mužích to prostě musí jít všechno rychle od nohy. Je to strašně rychlé oproti dorostu. Jinak úroveň I. A třídy je vysoká, takže jsem spokojený.
Docela často balancujete na hraně mezi základní sestavou a lavičkou. Necítíte náhodou malou herní vytíženost? Nejste trošku naštvaný?
Vůbec nejsem naštvaný, protože hraju ještě za dorost, takže tam se vyběhám a pak jdu ještě za áčko aspoň na lavičku. Vždycky tak deset minut ke konci si zahraji i za muže, takže se určitě nezlobím.
Který post vám nejvíce vyhovuje a proč?
Dobře se mi hraje právě na té levé/pravé záloze anebo v útoku, protože mě baví útočit a dávat góly.
Patříte k odchovancům hlučínské kopané. Jak vzpomínáte na roky strávené v hlučínské mládeži?
V Hlučíně jsem byl vlastně od školičky. Mám tam strašně hodně zážitků s bývalými trenéry a spoluhráči. Naučil jsem se tam toho strašně moc, takže vzpomínám jen v dobrém.
Jakého úspěchu si zatím nejvíce vážíte?
Mým největším úspěchem byl turnaj v Dánsku, kde jsme skončili na druhém místě s FC Hlučín. To jsem ovšem byl ještě malý kluk. (smích).
Stejně jako spousta jiných hráčů jste se v Hlučíně nedostal do mužského áčka. Není vám to líto? Proč to nevyšlo?
Na jednu stranu ano, ale já si myslím, že jsem teď našel to pravé. Lidi v Ludgeřovicích jsou super kamarádi, ať už z áčka nebo z dorostu. Zatím bych rozhodně neměnil.
Proč jste si vybral právě tento klub a jak jste momentálně v Ludgeřovicích spokojený?
Dostal mě tady jeden můj kamarád, který mě přivedl na trénink s tím, jestli nechci hrát za Ludgeřovice. Tak jsem si řekl proč ne. Když jsem tady poznal lidi a kolektiv, tak už jsem chtěl prostě zůstat a doteď jsem opravdu spokojený se vším. Máme krásné hřiště a pana Vjačku který se o nás pořád stará.
Hodláte tam zůstat delší dobu anebo budete měnit dres? Co je vůbec váš fotbalový sen?
Chtěl bych tady zůstat co nejdéle. Pokud se samozřejmě nabídne něco lepšího, určitě bych chtěl využít šance, ale do té doby chci zůstat. Můj sen je hrát za Real Madrid (smích), ale musím zůstat nohama na zemi. Pro mě by byl úspěch zahrát si první ligu.
Jaké máte koníčky kromě fotbalu?
Kromě fotbalu se věnuji své přítelkyni, někdy si venku zacvičím anebo jsem s kamarády.
Ještě studujete anebo už pracujete?
Jsem vyučený kuchař (smích), ale nyní pracuji jako pomocná síla u elektrikářů v Mohelnici.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.