Michal Mareš:  „Ničit soupeře jednoho za druhým nás bavilo.“

Hráčem 24. kola byl vašimi hlasy zvolen legendární futsalista a hráč brodského céčka Michal Mareš. Přinášíme vám rozhovor s ním.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tuto otázku pokládám vždycky a položím ji i tentokrát. Mohl bys čtenářům (možná tě někteří mladší neznají) popsat čím vším jsi ve fotbale a futsale prošel?
Začal jsem hrát fotbal ve čtyřech letech v Havl. Brodě a celou fotbalovou kariéru jsem strávil v H. Brodě. Nabídky jít jinam byly, ale nikam mě to netáhlo. Futsal jsem začal hrát v Pramenu Havl.Brod kde jsme vyhráli 1x titul mistra ligy ČR. Poté jsem odešel na pět a půl let do ruské futsalové ligy (Moskva). Po návratu domů jsem zamířil hrát futsal do ERA-PACK Chrudim kde jsem získal s týmem 12x titul mistra ČR.
Společně s bratrem Romanem Vás označují za Jágry českého futsalu, souhlasíš s tímto přízviskem?
Tak s tímto přízviskem určitě nesouhlasím, protože Jágr je jen jeden.
Letos jsi nastupoval za brodské céčko, které válcovalo jednoho soupeře za druhým a suverénně postoupí do B třídy. Kam tento tým zkušených matadorů výkonnostně patří?
Pár zápasů jsem za céčko odehrál a musím říct, že naše výsledky, ale hlavně hra kterou předvádíme, je na vysoké úrovni. Je pravda, že jsme parta kluků složená ze starších hráčů, ale vždycky jdeme do zápasu s tím aby jsme si v první řadě zahráli fotbal. Myslím si že bychom se v příští sezoně v 1. B třídě mohli pohybovat v půlce tabulky. Uvidíme, necháme se překvapit.
Ničili jste jednoho soupeře za druhým. Bavilo vás to vůbec?
Jak jsem už říkal, vždycky si jdeme s klukama hlavně zahrát, ať už vyhrajem a nebo prohrajem, ale když se vyhrává tak je to lepší. A jestli nás to bavilo? Jo bavilo.
Skončíte o parník první. Kdo ze soupeřů se ti nejvíc líbil, kdo vám kladl největší odpor?
V zápasech, co jsem hrál a nebo co jsem alespoň viděl, tak si myslím, že dobrý výkon na vynikajícím hřišti předvedla Světlá B. Chtěli hrát fotbal a o tom to je. Těžko říct, kdo kladl největší odpor, ale protože jsme v posledních čtyřech zápasech po půlce třikrát prohrávali tak to byly tyto zápasy: Keřkov, Kožlí, Světlá B.
Je ti 42 a stále válíš futsalovou ligu za Chrudim. Vrátím se k přirovnání k Jágrovi… myslíš, že vydržíš hrát do stejného věku jako on, nebo ještě déle?
Jestli vydržím hrát dlouho jako Jágr nevím, ale pokud bude sloužit zdraví tak bych samozřejmě chtěl hrát.
Chtěl bys na závěr něco vzkázat čtenářům fotbalunas - svým spoluhráčům, protihráčům či divákům?
Fotbal se hraje pro fanoušky takže lidi choďte na fotbal.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.