Nučice pro mě byla jasná volba, říká o přestupu Tomáš Vlasák

Osmadvacetiletý Tomáš Vlasák se po přestěhování na Kolínsko vrátil do svého prvního fotbalového klubu a stal se výraznou osobností týmu na hřišti. V sestavě kola je už podruhé a zatímco první nominaci o pověstný chlup nedotáhl na vrchol, podruhé nenechali Tomášovi příznivci nic náhodě a s přehledem jej dovedli na trůn.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tomáši, gratuluji k ocenění hráč kola. Vyhrál jste drtivou převahou. Jak to vnímáte?
Děkuji za gratulaci. Já osobně jsem to moc neřešil a ani jsem nikomu nepsal, aby pro mě hlasoval. Ale když jsem viděl, že jsem se opět dostal do sestavy kola, tak jsem popravdě již trochu čekal, že tentokrát vyhraji, jelikož mi tím spoluhráči a rodina "vyhrožovali" po minulé nominaci, kde jsem těsně prohrál. V hlasování jsem měl jasný náskok hned od začátku, který vydržel až do konce, takže výhrůžky se vyplnily a musím Vám poskytnout rozhovor :)
Jaké bylo utkání proti vedoucímu celku?
Na zápas v Pečkách jsme odjížděli pouze v 11 lidech, takže jsme měli spíše obavy, abychom neschytali debakl. Ale troufám si říct, že v průběhu zápasu jsme byli o kousek lepší a dostali jsme se do více gólových šancí. Já jsem se více do hry dostal až v závěru zápasu, kdy se mi povedlo vstřelit dva góly po skvělých přihrávkách od Jakuba Nováka a Matěje Chromého. Když to již vypadalo na penaltový rozstřel, Filip Kubalík rozhodl v poslední minutě o naší výhře nad vedoucím celkem tabulky.
Nakonec jste tedy brali všechny body, Jevanům jste na vlastním hřišti vzali jen jeden. Porovnejte oba soupeře, styly, kvalitu,....
Zápas s Jevany byl určitě zajímavější pro naše diváky, jelikož se jednalo o derby. Také padlo osm gólů, dvě červené karty a nakonec rozhodovaly penalty. Nám se povedl skvělý obrat z 1:3 na 4:3, ale nedokázali jsme vedení udržet až do konce, ale přesto jsme s bodem nakonec byli spokojeni. Kdybych měl oba soupeře porovnávat, tak bych řekl, že Jevany mají kvalitu hlavně ve středu zálohy, naproti tomu Pečky mají sílu na krajích hřiště a v útoku. Oba soupeři byli velmi kvalitní a po zásluze spolu bojují o první místo v tabulce.
V jarní části vám patří druhé místo v tabulce. Hrajete pěkný fotbal. Co funguje?
Nedokážu říci, zdali se něco změnilo vůči podzimu, ale na jaře hrajeme dobrý útočný fotbal, který nám ve většině zápasů přinesl i body. Také bych řekl, že většinu soupeřů jsme dokázali přehrát hlavně ve druhých poločasech, kde se projevuje naše kvalitní zimní příprava.
Vy jste začínal v Nučicích a potom přišlo období ve Stodůlkách. Jak bylo ve Stodůlkách?
V Nučicích jsem začínal jako žáček a odehrál zde pár sezón, ale jelikož jsem bydlel v Praze a sem jsme jezdili pouze na víkendy, tak to nešlo dále udržet. Nakonec jsem tedy přestoupil do Stodůlek, kde jsem hrál celých 17 let, než jsem vrátil zpět do Nučic. Ve Stodůlkách jsem si za tu dobu našel mnoho přátel a hrál bych tam do teď, kdybych se nepřestěhoval na Kolínsko. Co se týká fotbalu, tak nejzajímavější období ve Stodůlkách bylo, když jsme dokázali na jednu sezonu postoupit do Pražského přeboru.
Co vás nyní přimělo k návratu? Sledoval jste nučický fotbal, jaké jste tu našel spoluhráče,...
Hlavní důvod je to, že jsem se přestěhoval sem na Kolínsko a Nučice pro mě byla jasná volba. Hraje zde i můj bratranec Jakub Novák, se kterým jsem se o fotbale bavil, tudíž jsem měl o nučickém fotbale alespoň základní přehled. A ostatní spoluhráči jsou také v pohodě a rychle jsem zapadl do kolektivu.
Kde mají Nučice silné stránky a co potřebují zlepšit, aby v příštím ročníku hráli o titul?
Naši největší sílu bych viděl v útočné fázi, kde se nám daří dostávat do mnoha šancí. Pokud bychom chtěli hrát příští sezonu o titul, tak bychom měli zlepšit proměňování šancí a vyvarovat se zbytečných chyb v obraně.
Který flek v sestavě je pro vás nejideálnější, který byste si chtěl zkusit?
Do teď jsem hrál dlouhé roky beka. V Nučicích nyní hraji na kraji zálohy, kde mi to vyhovuje nejvíce a mám větší prostor k útočení.
Co očekáváte od posledních dvou kol pro Nučice a i pro ostatní týmy, kterým o něco jde?
My máme v plánu uhrát šest bodů a zakončit sezónu vítězně. Ostatní výsledky si netroufám tipovat, může to dopadnou jakkoliv.
Získá Filip Kubalík trofej nejlepšího střelce? Ztrácí dvě trefy...
Pokud ve zbylých dvou zápasech promění alespoň polovinu svých šancí, tak myslím, že by trofej pro nejlepšího střelce mohl získat :) Do šancí se dostává hlavně díky své rychlosti.
Budeme vás vídat na kolínských trávnících i příští rok? Jaké jsou plány Nučic?
Ano, i nadále mám v plánu hrát za Nučice. Jako tým zatím žádné konkrétní cíle na příští sezonu nemáme, ale určitě to bude něco ve smyslu hrát útočný fotbal a skončit co nejvýše v tabulce.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.