Jakub Trýzna přestoupil před začátkem sezony ze Žižkova do Litoměřicka. Důvod? „Protože jsem necítil dostatečnou podporu a důvěru ze strany nového trenéra Vavrušky!,“ odpovídá záložník, který by se do druhé ligy ještě rád vrátil

Většinu hlasů při hlasování o nejlepšího hráče 30. kola ČFL obdržel záložník Jakub Trýzna, který o víkendu skvělým výkonem pomohl k dorovnání nepříznivého skóre s Pískem (z 1:3 na 3:3) a následně se společně se spoluhráči radoval z triumfu Litoměřicka v penaltách. Přinášíme vám rozhovor s nejlepším hráčem uplynulého kola.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dalším vítězem hlasování o hráče kola z mužstva Litoměřicka se stáváte vy. Jak jste se v zápase s Pískem cítil? Bylo to pro vás osobně povedené představení?
Cítil jsem se celkem dobře, zápas jsem mohl ještě na konci hlavou rozhodnout, ale bohužel jsem bránu netrefil. Jsem ale rád, že jsem se po delší době zase gólově prosadil a pomohl týmu k výhře po penaltách.
Zpočátku to na vítězné oslavy nevypadalo, věřil jste, že nepříznivý stav 1:3 dokážete smazat? Bylo to těžké?
Kdyby soupeř trefil ve 20. minutě prázdnou branku na 0:3, tak už by se s tím těžko něco dělalo. Naštěstí jsme hned na začátku druhé půle snížili na 1:2, a i když soupeř z brejku zvýšil opět na rozdíl dvou gólů, věřil jsem, že s výsledkem zvládneme ještě něco udělat a nakonec se to povedlo.
V průběhu jara jste se dostali do nepříznivých pozic o záchranu v určitých momentech bojovali. Spadl z vás určitý tlak, když se 16. místo stalo jistotou záchrany?
Ono se to odvíjelo už od podzimu, kdy jsme uhráli jen 21 bodů. Na začátku jara jsme měli těžký los a spadli těsně nad sestupové pozice, ale na nějaké deváté místo jsme měli ztrátu snad čtyř bodů, takže jeden vyhraný zápas znamenal posun o několik pozic. Jsme samozřejmě rádi, že nemusíme bojovat o setrvání v soutěži do posledních kol a můžeme odehrát poslední zápasy s čistou hlavou.
Jak vlastně hodnotíte jaro v podání Litoměřicka? Byla vaše první sezona v novém dresu vydařená, nebo jste to očekával lepší?
Na jaře jsme odehráli několik velmi dobrých utkání, ale pár jsme jich taky nezvládli, všem z týmu ještě leží v žaludku prohra v Čížové. Po příchodu nového trenéra pana Veselého se určitě zlepšil herní projev, přišly i výsledky. Myslím si, že tento tým patří do horních pater tabulky.
Z juniorského týmu Bohemians Praha jste zamířil do Bohemians, ale na Střížkov. V čem byla nabídka lákavá, že jste opustil Vršovickou legendu a zamířil do kádru znepřáteleného klubu?
Vedení z Vršovické Bohemky se mnou vůbec nejednalo, tak jsem si musel budoucí angažmá vyřešit sám.
Po roce však místo postupu přišel sešup do přeboru. Vy jste zamířil s několika spoluhráči na Žižkov, se kterým jste vykopali postup do druhé ligy. Byl to správný krok? Kdo stál za tím, že tolik hráčů odešlo na stejnou adresu?
Se Střížkovem jsme vybojovali postup s rekordním počtem bodů, ale pan Kapr se rozhodl Střížkov odhlásit a většina kádru i s celým vedením přestoupili na Žižkov, se kterým jsme se hned po roce vrátili do 2. ligy.
Oproti ostatním jste v kádru zůstal dva roky a jako jeden z posledních odešel před touto sezonou. Proč vám nebyla prodloužena smlouva
Protože jsem necítil dostatečnou podporu a důvěru ze strany nového trenéra Vavrušky, tak jsem se rozhodl pro přestup do jiného týmu.
Dostáváme se tedy k přestupu do Litoměřic. Je to dokonce prvním angažmá mimo Prahu. Jak se přestup upekl? Kdy jste se dozvěděl o zájmu?
Z Litoměřicka jsem byl osloven už před koncem sezóny. Protože jsem cítil vážný zájem, tak jsem se rozhodl nabídku přijmout.
Jak hodnotíte úroveň ČFL? Myslíte si, že plánovaný krok ji rozšířil o B-mužstva je správným krokem?
Rozdíl mezi druhou a třetí ligou je hlavně v rychlosti, ale ne nijak výrazný. Upřímně sám nevím, co si o rozšíření myslet a co od toho očekávat.
Vaše kariéra ještě rozhodně není u konce. Je třetí ligy vaším stropem, nebo byste se chtěl probojovat minimálně zpět do druhé ligy?
Samozřejmě bych se aspoň do druhé ligy ještě vrátit chtěl.
Sezona je v samém konci. Prozradíte nám, v jakém dresu vás uvidíme v příští sezoně? Bude to stále Litoměřicko?
Pravděpodobně ano.
Čeká na vás nyní Nymburk a Převýšov. Věříte, že oba zápasy společně se spoluhráči zvládnete a alespoň trochu si zlepšíte náladu před rozlučkou se sezonou?
Jestli budeme hrát jako poslední dva zápasy s Chrudimí a Pískem, tak věřím, že ano.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.