Zpočátku jsem ani nechtěl věřit, že bych se mohl objevit v sestavě kola, hlásí plánský Ladislav Kopáček

Ladislav Kopáček z FK Planá byl překvapen už tím, že se vůbec ocitl v sestavě kola a ještě více, když se dozvěděl, že opanoval i hlasování o hráče kola. O zas tak velké překvapení se ale nejednalo, v utkání v Postřekově totiž musel netradičně nastoupit na kraji zálohy. Přesto dal gól a patřil k nejaktivnějším fotbalistům na trávníku. S hráčem 23. kola Vám tradičně přinášíme rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V prvé řadě gratuluji k zisku titulu Hráče kola. Co na Váš triumf říkáte?
Zpočátku jsem tomu snad ani nechtěl věřit, že bych se někdy objevil v sestavě kola a k tomu všemu i vyhrál.
Zvolen do sestavy kola a následně hráčem kola jste byl za Váš výkon v utkání v Postřekově. Jaký to byl z Vašeho pohledu zápas?
Zápas byl po celou dobu vyrovnaný, v Postřekově jsme měli udělat všechny tři body. Šance na to byly, ale bohužel to nevyšlo a my jedeme dál.
V utkání jste vstřelil jediný gól svého týmu. Popsal byste nám svou trefu?
Nebyl to nijak zvláštní, nebo nádherný gól. Po centru do vápna míč propadl až k zadní tyči a naštěstí jsem tam byl dříve než soupeř a padlo to tam.
Trenér Slivoně říkal, že zasluhujete o to větší pochvalu za to, že jste musel nastoupit netradičně v záloze. Jak jste se s nezvyklou pozicí vyrovnával, jaká to pro Vás byla změna?
Tak o to víc mě těší, když tohle slyším, ale není pravda, že to pro mě bylo netradiční. Na krajní záloze už jsem v Plané zaskakoval několikrát, takže jsem věděl, kde se mám pohybovat a jak hrát.
V sobotu hostíte Kdyni. Co o soupeři víte a co můžeme od zápasu očekávat?
Podle zápasu z podzimu soudím, že to bude další těžké utkání. Kdyně nám nedá nic zadarmo, ale určitě uděláme maximum, aby všechny tři body zůstaly u nás v Plané.
Zeptám se na Vaši fotbalovou kariéru. V kolika letech jste s fotbalem začal a jakými jste prošel kluby?
Začínal jsem v minipřípravce tady v Plané, kde jsem působil až do dorosteneckého věku. Poté jsem přestoupil na sportovní školu a teď se zase do Plané vrátil.
Máte nějaký fotbalový vzor, nebo oblíbeného hráče? A jakému klubu fandíte?
Mé oblíbené kluby jsou Viktoria Plzeň, Dortmund a Barcelona. Z hráčů asi nejvíce Marco Reus a Lionel Messi.
Velkým tématem posledních dní bylo finále Ligy mistrů, i Vy jste zápas určitě sledoval. Hodně se diskutovalo o zranění Salaha, hrubkách brankáře Kariuse či parádních nůžkách Balea. Jaký máte na finále názor Vy?
Zápas jsem bohužel viděl jen ze záznamu (plnil jsem si povinnosti rozhodčího). Tak především zranění Salaha bych neviděl až tak hrozné od Ramose. Hrubky gólmana Kariuse už byly horší, no a co dodat k paradním nůžkám… Asi nic, lépe to trefit nejde.
Jaké máte koníčky mimo fotbal? Co ve volném čase rád děláte?
Mé koníčky jsou hasiči a rybaření, takže ve volném čase jsem nejraději na rybách, či s kamarády na hasičském sportu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.