Přál bych si, aby na naše domácí zápasy chodilo více fanoušků, říká hráč 27. kola Stanislav Legdan z Hluboké.

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče ve 27. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal Stanislav Legdan z Hluboké! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Řekni nám na úvod o svých fotbalových začátcích. Kde jsi hrál v přípravce a kdo tě k fotbalu přivedl?
S fotbalem jsem začínal v přípravce Zlivi a k fotbalu mě přivedli asi jako většinu hráčů rodiče a můj starší bratr.
Hrál jsi od malička v obraných řadách nebo tě to táhlo spíše k brance soupeře?
Do svých třinácti jsem hrál v útoku, pak mě trenér Švarc se slovy: „dobrý útočník odehraje dobře i obránce“ přesunul do zadních řad a už jsem tam zůstal.
Za které týmy jsi v kariéře nastupoval a v jaké nejvyšší soutěži jsi působil?
Těch mých destinací je celkem dost, mládeží a juniorkou jsem prošel Dynamem ČB, v mužích pak Tábor, Písek, Prachatice, Strakonice a teď Hluboká. Nejvyšší soutěž jsem si zahrál 3. ligu.
Na který bývalý tým nebo konkrétní sezónu nejraději vzpomínáš?
Nemohu říct, že bych vzpomínal na nějaký tým nebo sezónu nějak speciálně. Všude kde jsem působil, jsem zažil věci, na které rád vzpomínám a pak tím nudím kluky v autobuse na venkovní zápas (smích).
Prozradíš nám, jaký je tvůj dosavadní největší fotbalový (sportovní) úspěch?
Asi ten, že v dvaatřiceti se ještě snažím hrát fotbal (úsměv).
Nyní k zápasu s Milevskem. Utkání jste nakonec dotáhnout nedokázali, ale závěr mohl dopadnout různě. Milevsko mělo dvoubrankové vedení a ty jsi vstřelil kontaktní gól. Jak bys tento zápas hodnotil?
Hodnocení je takové, že Milevsko si na rozdíl od nás zasloužilo bodovat. Nám se už po několikáté znovu nepovedla 1. půle a i když jsme se v té druhé zlepšili, tak jsme nepředvedli dostatečnou kvalitu na to, aby to na Milevsko v jarní formě stačilo.
Z pozice obránce jsi vstřelil také velmi důležitou branku v utkání s Třeboní, popíšeš nám blíže gólovou situaci?
Nic složitého a ani zvláštního. Rohový kop asi zhruba na penaltu a já se prosadil hlavou na zadní tyč. Jen musím říct, on by byl Tomáš Antoš smutný, kdybych to nezmínil, že na všechny mé jarní 3 góly mi přihrával on.
Dalo by se říct, že se vám zatím jaro daří nad očekávání nebo k tomu spěla celá zimní příprava?
Tak samozřejmě, máme velice kvalitní a zkušený trenérský tým, který je vedený panem Františkem Ciprem a forma se načasovala ideálně na jarní část.
Současně se nacházíte na šestém místě, ale třetí pozice není příliš vzdálená. Je vaším cílem dotáhnout se na třetí příčku?
Tak asi bych nechtěl říct, že cílem je třetí místo. Samozřejmě by to bylo krásné a možná i nečekané po našem začátku sezóny, ale zisk 50 bodů je náš předsezonní cíl a nejsme od něj daleko. Doufám, že ho splníme.
Co očekáváš od následujícího utkání v Oseku?
Očekávám, že vyhrajeme (smích). Jinak to bude asi hlavně o tom, jak ubráníme standardní situace hráčů z Oseku. Jinak si myslím, že to bude spíš o nás, a když my budeme hrát hru, co po nás trenéři chtějí (se vší pokorou k Oseku), tak si odvezeme 3 body.
Chtěl bys na závěr vzkázat něco vašim fanouškům?
Spíš bych si přál, aby chodilo více fanoušků na naše domácí zápasy.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.