Tadeáš Malý vyhrál anketu o Hráče kola již počtvrté, v rozhovoru vzpomíná i na působení v Německu

Už počtvrté v sezóně vyhrál hlasování čtenářů o hráče kola Tadeáš Malý z FK Planá. V rozhovoru se s námi tentokrát podělil například o zkušenosti z působení v Německu a prozradil také, komu bude přát v sobotním finále Ligy mistrů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tadeáši, hráče kola jste vyhrál už počtvrté v sezóně, tentokrát dokonce podruhé za sebou. Pivo od Vás tedy musí spoluhráčům asi velmi chutnat? :-)
To máte sice pravdu, ale bez nich bych tuto anketu tolikrát nevyhrál, mají na tom rozhodně svůj podíl! Domluvili jsme se, že ti, co vyhrají hráče kola, koupí dohromady sud, ať nekupujeme lahváče. Ale tak zatím to vypadá, že na ten sud budu skoro sám (smích).
Ale vážně. Horšovský Týn jste pomohl skolit čtyřmi góly, takže se jedná o oprávněný triumf. Jak byste zápas zhodnotil?
Do zápasu jsme šli s tím, že nesmíme soupeře podcenit, věděli jsme o jejich kvalitách a o hráčích na kterých to tam stojí. Chtěli jsme hrát svojí hru a bavit diváky, protože to se nám poslední tři zápasy moc nedařilo. Bohužel jsme se přizpůsobili a 30 minut defakto spali. Pak to tam začalo padat a všichni si začali více věřit, což bylo na hřišti znát. V týmu Horšáku byla cítit přítomnost zkušených hráčů,kteří sem dojíždí z Příbrami, v čele s hrajícím trenérem Starobou,který na svůj věk hraje stále fantasticky. Největší rozdíl byl asi v brankařích, zatímco ten náš chytil, co na něj šlo, brankař hostí byl sice vzrůstem a svými řečmi hodně vysoko, ale chytl tak maximálně rýmu, abych pravdu řekl. Zápas mohl skončit i větším rozdílem, kdybychom trefili bránu.
Vybral byste některý ze svých zásahů, který se Vám nejvíce líbil? Kterého si v tom utkání nejvíce považujete?
Z mých tref bych vybral asi hned tu první. Byl to pro nás velmi důležitý gól, jelikož jsem dával na 2:0 a pak jsme mohli hrát už mnohem více v klidu. Navíc se mi asi i nejvíce líbil.
Na jaře jste se dostal do výborné formy, v posledních šesti zápasech jste zaznamenal jedenáct tref. Čím si vysvětlujete, že Vám to tam začalo až takhle padat?
Po celkem slušné přípravě, kdy jsme hráli dobře a docela nám to tam s Patrikem Slámou i padalo, jsme si to oba přenesli i do soutěže, za což jsem nesmírně rád, jak už sám za sebe, tak samozřejmě i za tým. Začátek jara mi ale dost nevyšel. V prvním kole s Dlouhým Újezdem jsem nemohl kvůli administrativní chybě nastoupit a následující dvě utkání jsem pak patřil k nejhorším hráčům na hřišti a po právu jsem byl vždy kolem 70. minuty střídán, což mě dost probralo. Od té doby se mi začalo dařit a občas mi tam i něco spadne.
V jednom z předchozích rozhovorů jste zmínil působení v Německu. Jaká to byla zkušenost a jak byste porovnal nižší soutěže u našich západních sousedů a v Česku?
Na mou zatím jedinou zkušenost z Německa nemám úplně dobré vzpomínky, jelikož po suprovém začátku přišly různé kličky, podrazy a další věci. Nakonec to dopadlo tak, že mi poslední dva měsíce nedali výplatu, takže jsem odešel po podzimní části pryč. Ale bohužel se v zimě opět zranil a musel na další operaci kolene... Jinak každá zkušenost, ať dobrá či špatná, vám něco dá. Partu jsme tam měli super, kluci mě parádně přijali a cítil jsem se mezi nimi perfektně. V kontaktu jsem s některými stále. Hrál jsem tam BZL, což je 6. nejvyšší soutěž v Německu a úrovni bych ji přirovnal něco mezi Krajským přeborem a Divizí u nás.
Určitě jste v kabině sledovali i cestu Viktorky Plzeň za dalším titulem. Co na jejich sezónu říkáte? Jak vidíte šance týmu v základní skupině LM?
Samozřejmě jsme sledovali celou HET ligu a myslím, že Viktoria měla na podzim menší výhodu v tom, že na ní nebyl takový tlak jako na značně posílené pražské "S". Vytvořili si značný náskok, který už si i díky Berbrovo vánku pohlídali. V LM jim samozřejmě budu držet palce, i když nejsem příznivcem Viktorie, protože si myslím, že v pohárech by měl každý fandit všem našim zástupcům už jen kvůli koeficientu...
Komu budete fandit v sobotním finále Ligy mistrů, Real nebo Liverpool?
Ve finále budu fandit jednoznačně Realu Madrid, kterému fandím už od útlého věku. Věřím, že se jim podaří udělat zlatý hattrick.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.