Vyhrál hokejový krajský titul, radost zažívá i s fotbalisty Vimperka. Vždy jsem měl na prvním místě hokej, přiznává Pavel Samohejl

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 22. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz!Potřetí v řadě zvítězil zástupce Vimperka. Útočník Pavel Samohejl dvěma góly rozhodl o výhře nad Bavorovicemi.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Rozhodl jste dvěma brankami v závěru. Zažil jste někdy s fotbalem větší radost, než právě v sobotu?
Moje úloha v týmu je dávat góly. Jsem rád, že se mi podařilo rozvlnit rovnou dvakrát a zařídil tím výhru našeho týmu. Raduji se z každého vítězství stejně. Ale v poslední době to patří určitě mezi nejcennější vítězství.
Jaké byly obě branky z vašeho pohledu?
První branku jsem dal po naši standardní situaci. Jakub Pospíchal se postavil k přímému kopu. Trefil to parádně, ale brankář jeho pokus vyrazil před sebe.Tam jsem doběhl jako první a lobem přes gólmana jsem skóroval. Druhý gól padl o chvíli později. Jakub Pospíchal centroval míč do vápna, kam šel dobře Radek Podskalský. Mič se odrazil od obránce Bavorovic a směřoval do branky. Obránce to stihl ještě na brankové čáře zachránit, ale odkopl míč jen do místa, kde jsem stál. Zpracoval jsem to a nekompromisní dělovkou jsem poslal míč o tyčku do branky.
V sezoně jste dal ale celkem jen tři góly. Čím to?
Na podzim jsem toho moc neodehrál, protože se mi hokej slučoval s fotbalem.
Můžeme se teď těšit, že vám to tam bude padat?
Určitě. Možná už teď v sobotu svůj střelecký účet rozšířím.
Měli jste nějakou zvláštní motivaci, proč Bavorovice porazit? Vím, že se vašeho týmu dotklo vyjádření Filipa Šafránka u nás na webu, že vám nepřeje ani bod...
Neměli. Šli jsme do zápasu s tím, že neprohrajeme.To se nám povedlo. Nevím, co Vimperk Šafránkovi provedl, ale za takové nesportovní gesto, že si ani před zápasem nepodal ruku, jsem rád, že jsme takovýhle nazdárky porazili.
Jste hokejistou, stejně jako spoluhráč Podskalský. Máte to také tak, že fotbal je spíše doplňkovým sportem vedle hokeje?
Je to tak. Vždy jsem měl na prvním místě hokej. Fotbal jsem hrál jen přes léto. Byl vždy příjemným zpestřením letní přípravy.
Slavil jste se Strakonicemi titul. Jak jste v sezóně hráli s Vimperkem? Že byste hrál i v hokeji za Vimperk se čekat nedá?
Byla to krásná sezóna. Přišel jsem do Strakonic a hned první sezónu titul. Na svůj první zápas proti svému mateřskému klubu nikdy nezapomenu! Hrálo se ve Vimperku. Já se v té aréně cítil jako doma, protože jsem tam vyrůstal od tří let. Ten zápas jsme vyhráli 8:5 a já vstřelil pět branek. Další sezónu budu pokračovat ve Strakonicích.
Kolik jste dal branek Podskalskému, je to těžké?
V tom zápase jsem dal Radkovi hattrick. Po mém třetím gólu jsem ho vyhnal z brankoviště a zbytek zápasu sledoval ze stříkačky (smích). Těžké to bylo. Je to kvalitní brankář. Já měl také velkou dávku štěstí.
Kdy jste začal hrát fotbal? Závodně jste ho asi nemohl vedle hokeje na nejvyšší mládežnické úrovni dlouho provozovat, nebo se pletu?
Začínal jsem ve Vimperku v přípravce. Přesně tak. Vždy jsem se více věnoval hokeji.
Čeká vás zápas s Větřním. Jaký vývoj čekáte?
Určitě to nebude jednoduchý zápas. Do zápasu půjdeme jako mírní favorité po našich výhrách s Týnem a Bavorovicemi. Já za sebe nic jiného než výhru neberu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.