V souboji obránců vyhrál nakonec s přehledem Michal Kořínek

Ani nyní se žádné překvapení nekonalo. Zatímco na podzim byly k vidění napínavé a pikatní souboje, na jaře patří tato anketa čistě jen hráčům FC Slavoj Žirovnice, přičemž hlasů nebyl celkově ani nyní zaslán nijaký závratný počet, který by nebylo možné překonat. Na první místo tak oddaní fanoušci dosadili beka Michala Kořínka, který se výrazně podílel na čistém kontě a konečné výhře nad Pacovem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Michale. Gratuluju ti k cennému individuálnímu úspěchu v podobě vítězství ankety o nejlepšího hráče 22. kola Poutník ligy. V Žirovnici se z toho začíná pomalu stávat další sport. Ani tentokrát fanoušci a spoluhráči nenechali svého favorita ve štychu a nyní konkrétně tobě dopomohli až na první místo. Sledoval jsi průběh hlasování a pobízel o hlasy u své okolí?
Ahoj, no nebudu lhát, sledoval jsem to a sám sobě jsem si ten nějakej hlas dal, ale nadruhou stranu mě už trošku mrzí, že už to není takový boj jako to bejvávalo dříve. Spoluhráčům a všem ostatním samozřejmě děkuju, že mi dali nějakej ten hlas. Mám to za kilo. (smích)
Bitvu v Pacově rozsekl jediným gólem tvůj spoluhráč Ondřej Doležal již ve dvacáté minutě. Byl to pro defenzivu náročný zápas, když se stále nedařilo přidat potvrzující gól a o body tak hrály oba dva týmy do posledních minut?
Byl. Jelikož jsem měl už zápas v nohou, tak se to pak i trochu na mně určitě projevilo. Ale v defenzívě jsme si poradili dobře si myslím. S Davidem Kušem se hraje nádherně v obraně. Musím mu tímto poděkovat, jelikož jsem od této sezóny začínal nově na levým beku a on mi hodně pomohl s adaptací. Jinak musím říct, že Sendrs to trefil nádherně, líp se to asi nedalo trefit. Škoda jen, že jsme opět nepřidali ten druhý gól, který by soupeře nejspíše položil, šance na to byly. Trápí nás bohužel koncovka.
Po vypjatém zápase v Pacově přivítáte na Budíně další celek ze špičky tabulky, v tuto chvíli druhý TJ Slovan Kamenice nad Lipou B, tedy znovu bitva dvou juniorek. Jaký zápas proti papírovému favoritovi očekáváš?
No, popravdě vůbec nevím. (smích) Sám asi dobře víš, že každej zápas "Béčka" může dopadnout jakkoliv. Samozřejmě, že to bude náročný, ale já doufám, že "malé derby" vyhrajeme.
Jak hodnotíš dosavadní průběh sezóny v Poutník lize z pohledu hráče FC Slavoj Žirovnice?
Já si myslím, že je to celkem fajn. Ten střed tabulky nám sedí. Je tu teď musím říct skvělá parta kluků, jak z áčka, tak z béčka. Trenér Míra Zeman (trenér A mužstva) to suprově stmelil a to, co tu nefungovalo za trenéra Leoše Mitase, tzn. vztahy mezi áčkem béčkem, tak jsou teď skvělý. Zdravím samozřejmě trenéra béčka Romana Hřiba, který na tom má taky velký podíl. Je na něm vidět, že má chuť to béčko trénovat a chápu, že to není opravdu sranda třeba shánět hráče na poslední chvíli.
Stejně jako mnoho tvých spoluhráčů, i ty jsi vedle žirovnického angažmá prošel i klubem z Počátek, tedy největšího rivala. Co bylo hlavním důvodem tvého čtyřletého angažmá ve formě hostování u sousedů? Jaké mám na toto období vzpomínky?
Když jsem byl v žácích, dorostu, tak jsme byli spojení s "Brkárnou". Bylo domluvené, že se bude měnit název týmu každý rok. Tak proto. Je to docela ostuda hrát za "Brkárnu", uznávám, ale já jsem s tím nic nezmohl. (smích)
Kdy a díky komu jsi s fotbalem poprvé začal?
S fotbalem jsem začal klasicky tak v šesti letech, jako každej jinej kluk. (smích) A samozřejmě mě k tomu dovedl táta, který mě trénoval s Mírou Rušilem od žáků až do dorostu.
Máš ve svém ještě stále nízkém fotbalovém věku v sobě chuť posouvat se fotbalově stále dál, nebo už se tomuto sportu chceš věnovat jen pro zábavu a "žízeň"?
Já teď popravdě hraju stabilně za "A" mužstvo. 1.A třída popřípadě kraj je pro mě strop. Na víc se necítím. (smích)
Věnuješ se vedle fotbalu i jiným sportům, či volnočasovým aktivitám?
No, popravdě moc ne. (smích) Asi jen to, že náháním holky, aby se do mě zamilovaly. Zatím se to nějak nedaří. (smích)
Který sportovec tě ve tvé fotbalové kariéře a chuti pokračovat dál nejvíce inspiruje?
Lionel Messi. Fotbalový bůh, génius. Jinak z mé pozice to je Jordi Alba. Marcelo z Realu Madrid taky určitě stojí za zmínku. Jsou to oba strašní jezdci po té lajně.
Jsi spokojen s fungováním stránek fotbalunas.cz? Co tě na nich zajímá nejvíce?
Jasná věc, jsem spokojenej, staráš se o to bezvadně. Já sem chodím na tyto stránky jen kvůli béčku, okresnímu přeboru. Tímto bych ti chtěl popřát hodně sil do dalších rozhovorů, sestav zápasů atp. A se daří.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.