Stanislav Šimoníček: „Hraju svou poslední sezonu ve Věžnici.“

Hráčem 21. kola byl vašimi hlasy zvolen záložník Věžnice Stanislav Šimoníček.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Mohl bys nám představit svoji dosavadní fotbalovou cestu?
Začínal jsem v Havlíčkově Brodě. Od přípravky do starších žáků. Dorostenecké kategorie jsem prožil v Jihlavě a pak byl návrat do Havl. Brodu. To už ale fotbal nebyl číslo jedna. Dostal jsem se na školu do Brna a studentský život udělal taky své. Poté přišla nabídka z Věžnic. Hrálo tam tenkrát par kamarádů z Jihlavy. Z Brodu nás tam jezdilo taky dost. Tým vedl pan Čivrný, který mě trénoval v mých začátcích v Brodě. Nebylo to těžké rozhodování.
Vím, že jsi povoláním architekt. Když jsem tě viděl hrát, nebál bych se říct, že jsi i architektem hry Věžnice. Byl střed zálohy vždy tvoje pozice?
Od mala jsem hrál v záloze nebo v útoku. Výjimku jsem měl jen v dorostu, kde jsem hrál stopera. Když je člověk mladší, může celej zapas brousit lajnu na kraji zálohy, střed zálohy přisel až později. Řekl jsem si o to zkušenostma a vypadá to, že to prošlo.
Věžnice má nebývale výškově i váhově vybavené mužstvo. Sám jsem to pocítil a v hlášeních ze zápasů to zmiňuje skoro každý soupeř. Čím vás to tam krmí?
No ono je to spíš tak, že ty váhové přírůstky mají hlavně ti starší z nás. A dalším společným jmenovatelem je, ze tihle řízci jsou všichni ženatí. Takže je to spíš otázka na jejich manželky. Tu výšku si vysvětluju tím, že je asi čas od času tahali za uši. Panuje tu od mala dost přísná disciplína, proto také většinou hrajou v obraně, a tam to soupeř pociťuje nejvic :)
Slyšel jsem, že na zápasy týden co týden dojíždíš až z Brna… To jezdíš jen kvůli fotbalu?
No to je pravda. Dřív jsem jezdil už v pátek na cely víkend. Zpátky třeba až v pondělí. To se ale postupem času změnilo. Ted už to bývá jen na otočku. Dříve jsem jezdil za rodinou, kamarádama z Brodu i z Věžnic, roztáčeli to, kde mohli. Teď už se to pomaličku mění. Kluci mají svoje rodiny a já už pošilhávám po té své. Každopádně to byly super časy.
Také jsem slyšel, že uvažuješ o tom, že tato sezóna bude možná tvoje poslední v dresu Věžnice. V jakém stavu je teď tvoje rozhodování?
Ano, je to moje poslední sezona ve Věžnici. Přemýšlel jsem o tom už minulý rok, ale týmu se moc nedařilo, skončilo u nás hodně lidí a zapracovávali se mladší borci z dorostu. Teď se z nich stávají platní hráči a tahouni. Navíc čekám rodinu a bylo mi naznačeno, ze už jsem se natrajdal dost :)
Pokud bys to ve Věžnici zabalil, kde bys hrál? Už sis vyhlédnul klub v Brně?
V Brně už jsem se poohlížel. Mam tu spoustu kamarádů z futsalu, kteří hrají v různých klubech, ale velkej fotbal budu hrát nejspíš v Medlankách. Je to paradoxně tým, kde jsem nikoho neznal. Budu začínat od nuly a těším se na to.
A jak se ti v Brně žije jako slávistovi? Zažíváš ortodoxních Brňáků nějaké ústrky?
Jako slávista to budu mít dobrý vždycky a všude. Kdo fandí sešívaným, to jistě chápe. Když si jdeme s kámošema z Brna kopnout a chci, aby to mělo šťávu, tak si tam vezmu slavistický dres. Funguje to spolehlivě.
Co říkáš na letošní slávistickou sezonu? Myslíš, že ji zimní změna trenéra stála titul?
Slavie mi dělá velkou radost. Měla v poslední sezoně pár zaváhání, ale po těch letech, kdy se nedařilo a hrozily katastrofální scénáře, má skvělé výsledky. Vyhazov trenéra Šilhavého beru jako chybu. Udělal se Slavií obrovský kus práce a minimálně jednu další sezonu bych mu určitě dal.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.