Jděte za svými sny! Nepromarněte svůj život, není to jen o fotbale, vzkazuje všem lidem hráč kola Tomáš Faltus

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 17. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tomáši, gratuluji k vítězství v anketě o hráče kola. Už se ti někdy povedlo zvítězit?
Díky, pokud se nepletu, jednou už se mi to podařilo.
Jaký máš z vítězství pocit?
Je to hezké, příjemné. Aspoň chvilku se cítíš jako celebrita. Děkuji všem za hlasy - ta naše stará parta promluvila. (směje se)
Dal si dva góly do sítě Kájova, popiš nám svůj výkon.
První gól mi byl naservírován nedorozuměním obrany. A druhý, na ten budu vzpomínat asi dlouho. (směje se) Byl to totiž první levou nohou (kdo mě zná, ví, že levá je u mě pouze na opírání), jinak neskutečná střela zpoza šestnáctky, rychlost střely odpovídala jarnímu vánku, míč lehce kopíroval trávník, ale co … padlo to tam. (usmívá se)
Na jaře jste se jako tým výrazně zlepšili, čím to je?
Rozhodně jsme parádně posílili, Chose (Pepa Doubrava) dirigent v obraně a Ribéry (Milan Sycha) motorová myš v záloze. Když k tomu přičtu ty všechny kopyta co už v týmu jsou, staronového trenéra a bezvadnou partu, tak se logicky výsledky musí dostavit. A hlavně se na zápasy oproti podzimu scházíme v plném počtu, a to mi věřte, ono se pak hraje líp.
Momentálně jste na čtvrté příčce, je ve vašich silách urvat medailovou pozici? Na třetí příčku ztrácíte šest bodů…
Myslím, že to v našich silách rozhodně je. Vyšák i Malonty teď mají hodně těžký los, navíc se utkáme společně, kde máme výhodu domácího prostředí. Ani jednomu týmu o nic nejde, takže uvidíme, stát se může cokoliv. My rozhodně do každého zápasu vstupujeme s jasným cílem vyhrát. Třetí místo by byla třešničkou jara, věřím nám.
Nyní vás čeká Křemže, kterou jste na podzim porazili 2:0, jaká bude podle tebe odveta?
Byl jsem se podívat na zápase Dolňáku s Křemží, takže vím, že nás nečeká lehký zápas. Pro mě osobně to bude ještě okořeněné duelem mezi mým dobrým kamarádem Martinem Končokem. Každý náš vzájemný zápas máte nějakou sázku, myslím, že nyní tomu nebude jinak. Mimochodem, nikdy jsem neprohrál, hrozná díra to je. (směje se)
Se dvanácti zásahy si nejlepším střelcem týmu, i když nehraješ v útoku, čím to podle tebe je, že gólově zastiňuješ útočníky?
Hraji každý zápas naplno, jsem hodně hladový po gólech. Cítím důvěru spoluhráčů, takže většinu zakončení beru na sebe a ono tam skoro vždy za zápas něco spadne.
Prozraď nám, na co z fotbalu vzpomínáš nejraději…
Rozhodně roky strávené v kaplickém dorostu. Byli jsme neskutečná parta. Myslím, že byla radost se na nás koukat, jak rozdáváme fotbalovou radost. Velmi rád vzpomínám na derby mezi Kaplicí a Českým Krumlovem v Krajském přeboru, když se přišly podívat čtyři stovky diváků, zvítězili jsme ve velmi hektickém zápase 5:3.
Co pro tebe fotbal znamená?
Kdysi dávno úplně všechno. Momentálně je to o partě dobrých lidí, kulatým nesmyslu a žízni.
Máš nějaký oblíbený tým?
Nesmrtelný Real Madrid, nejde nemilovat.
Sleduješ i jiné sporty?
Ne jen, že sleduji, jsem aktivní. Vřele všem doporučuji triatlon, kde jsou, dle mého názoru, skloubené tři nejdůležitější sporty pro zdravé tělo. A miluji beach volejbal, bohužel neumím smečovat.
Měl si z fotbalu nějaké vážnější zranění nebo se ti úrazy vyhýbají?
Ťukám na zuby, krom výronů (vyvrknutý kotník) se mi zranění vyhýbají.
Chceš na závěr někomu něco vzkázat?
Tak určitě, úplně všem. To, že vám budu připadat jako trubka je úplně v pohodě, jsem na to zvyklý, nicméně: cestování, to je nejlepší životní investice. Lidé ve svém životě nelitují toho co udělali, ale toho, co neudělali. Jděte za svými sny! Nepromarněte svůj život, není to jen o fotbale. Sportu zdar! (usmívá se)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.