Hráč kola Ferenc Róth: Co bych za to dal, kdybych byl alespoň o 5 let mladší

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 24. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz. Podruhé v řadě se jím Ferenc Róth z Bukovce, který má za sebou velmi zajímavá angažmá. Například Viktorii Plzeň, Slovácko nebo pražskou Bohemku! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Podruhé během dvou týdnů vám gratuluji k ocenění, vám se zápas vydařil, ale nedokázali jste uhrát žádný bod, je to zklamání?
Děkuji. Každá porážka mrzí, i když jsem dal 2 góly. Bohužel jsme tým, který nemá moc hráčů na střídání a tak se hraje s tím, kdo zrovna dorazí.
Jak zápas probíhal, mohl byste nám ho popsat?
Zápas jsme začali dobře, vedli jsme 1:0, kdybychom proměnili hned druhou šanci, možná by se zápas ubíral jiným směrem. Bohužel Zruč vyrovnala a po pár minutách otočila zápas. Druhý poločas jsme si sice vytvářeli šance, ale nebyli jsme schopni vyrovnat a neměli jsme tolik sil, abychom výsledek ještě zkomplikovali. Zruč zaslouženě vyhrála. Pro mě bylo utkání výjimečným tím, že jsem hrál proti Zruči, ve které bydlím. Všichni mne tedy znají a byli na mně připravení. Před utkáním proběhlo pár výhružek, že už v Sherwoodu nedostanu pivo. (smích)
Vzhledem k tomu, že jsme spolu rozhovor dělali i minulý týden, pojďme se posunout k jiným tématům než je Bukovec nebo vy sám, chodíte se v Plzni dívat na fotbal? Nemyslím jen Viktorku, ale i menší kluby, doporučíte nám nějaký?
Pravidelně chodím na Viktorku, a když to vyjde tak na utkání právě našeho předchozího soupeře TJ Zruč, nebo na Senco Doubravka. Z dáli sleduji Domažlice a Tachov. Doporučení? Zruč říct nemůžu tak přece Bukovec. (smích) Pivo a klobásy máme opravdu dobrý. Pak taky starou gardu FC Viktoria Plzeň, kde také hraji.
Když už jsme se dotknuli tématu Viktorie Plzeň, co říkáte na jejich jarní výkony? Co se v klubu děje, jaké tohle vůbec může mít příčiny?
To je věc v klubu, nevidím do toho. Víte, každý je trenér a dělal by to jinak. Co slyším na tribuně, mi stačí. Já jako bývalý hráč říkám: když se daří, tak se nikdo neptá jaké to má příčiny - co asi tak dobrého pro to dělají, to je samozřejmost. Když se nedaří, všude se o tom píše a všichni diskutují, ve všem šťourají, každý ví všechno nejlíp. Jasně teď se klukům moc nedařilo, ale zaplať pán Bůh za skvělý podzim a já osobně věřím, že to kluci v sobotu dotáhnou do vítězného konce.
Co říkáte na jejich kádr? Lidé se přou o to, zda je kádr zkušený, nebo už přestárlý a hráčům chybí motivace. Po nedávných výkonech to vypadá spíše na druhou variantu nebo ne?
Svým způsobem to souvisí s otázkou před tím, kdyby se dařilo, nikdo by neřešil věk hráčů. Většina hráčů má sice svůj věk, ale pořád jsou platnými hráči na hřišti a pořád většina těchto hráčů udělalo 14 bodů náskok na podzim, úspěšně reprezentovalo Plzeň v Evropských pohárech a dá se říct, že se díky tomu Viktorka zapíše opět do historie českého fotbalu. Myslím, že motivace nikomu nechybí, jak ty „přestárlé“ hráče znám, tak to, že si můžou příští rok zahrát základní skupinu Ligy mistrů, je sakra velká motivace. Co bych za to dal, kdybych byl alespoň o 5 let mladší.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.