Na ligové zápasy vzpomínám moc rád, prozradil v rozhovoru Josef Galbavý

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 25. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Rozhodli jste svými hlasy o tom, že vítězem se stal Josef Galbavý hrající za SK Slaný. Středoplař a velká zkušenost nejen Slaného, ale celého Ondrášovka KP. Je to hráč, který je momentálně třetím nejlepším střelcem soutěže a v posledním zápase pomohl porazit na domácím hřišti Hvozdnici.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
1) V posledním utkání jste porazili celek z Hvozdnice a Vy jste se na výhře podílel dvěma góly. Jaké to bylo utkání?
Co se týče zápasu s Hvozdnicí. Byl to pro nás důležitý zápas, protože kdybychom vyhráli, tak bychom byli definitivně zachráněný. Zápas jsme začali velkým tlakem, který vyústil prvním gólem, poté se hra vyrovnala a šance byly na obou stranách. Hvozdnice pak vyrovnala a my jsme rozhodli druhým gólem, když se krásnou střelou trefil FIlip Hansl.
2) Ve Hvozdnici hraje Lukáš Třešňák, který má zkušenosti s ligovým fotbalem, to ale Vy také (k tomu se ještě dostaneme). Jaký je Lukáš hráč a není škoda, že v jeho věku nehraje ještě vyšší soutěž?
Myslím si, že je to rozdílový hráč. Určitě by na vyšší soutěž měl, ale je to jeho rozhodnutí a určitě ví, proč hraje tuhle soutěž.
3) Sezonu již můžete v poklidu dohrát, jistotu záchrany již máte. Měli jste před startem jarní části vytyčený cíl, který se týká umístění po posledním zápase?
Před startem jarní části jsme měli za úkol co nejrychleji se zachránit a pak hrát v poklidu ve středu tabulky, což si myslím, že docela plníme.
4) S dvaceti góly jste třetí nejlepší střelec soutěže. Pomýšlíte nad vítězstvím, i když Vás nečeká jednoduchá cesta k prvenství, protože je před Vámi Lukáš Mráz a Marek Horel?
Musím říct, že nad nejlepším střelcem nepřemýšlím. Pro mě je důležité, že mě to baví a že dávám góly. A také samozřejmě, že vyhráváme.
5) Jak jsem již zmiňoval. Máte zkušenosti s několika zápasy české ligy. Jak na to vzpomínáte?
Na ligové zápasy vzpomínám moc rád. Třeba na zápasy na Spartě nebo v Ostravě, kde diváci udělají krásnou kulisu.
6) Debut jste měl proti Spartě. Co Vám proběhlo hlavou, když jste nastupoval?
Je pravda, že debut jsem měl právě na Spartě a ještě bylo úplně vyprodáno. Byl to krásný zážitek a chtěl jsem si to užít.
7) Na svém kontě máte také jednu branku. Pamatujete si na tento moment? Proti komu to bylo a jak jste branku vstřelil?
Je pravda, že mám jednu branku v ligovém utkání a vzpomínám si, že to bylo právě na Baníku Ostrava. Myslím si, že na mě byla penalt a sám jsem se rozhodl proměnit. byl to docela bláznivý zápas, protože jsme tam vedli 3:1 a nakonec jsme prohráli 5:4.
8) Měl jste tehdy nějaký vzor v české lize, proti kterému jste si zahrál?
Musím říct, že v lize jsem asi žádný vzor neměl.
9) Chvíli jste také hrál za FK Chmel Blšany. Tuším, že krajský přebor, je to tak? Mrzí Vás, že tam fotbal úplně zanikl, vzhledem k tomu, že se tam hrála i liga a evropské poháry?
Je pravda, že jsem hrál i za Blšany krajský přebor. Vzpomínám na to rád, protože tam se mnou hráli dobří fotbalisté, například Horst Siegl. Samozřejmě je to smutné, že to tam takhle dopadlo, ale to se bohužel ve fotbale stává.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.