Nejsem úplně koncový hráč, hlásí po hattricku do sítě Rapidu B chrástecký David Tupý

Hráčem 21. kola městského přeboru jste zvolili Davida Tupého z Chrástu. Ten svému týmu pomohl k vysoké výhře 5:0 nad rezervou Rapidu hned třemi zásahy. V rozhovoru pro náš server Tupý mimo jiné vysvětluje také příčiny chrásteckého vzestupu v jarní části sezóny.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji vítězství v anketě o Hráče kola. Co na to říkáte, že jste byl čtenáři zvolen?
Děkuji a rád bych poděkoval i těm, co mi dali hlas. Je to skvělý pocit. :-)
Máte v kabině za sestavu kola či hráče kola nějaké „zápisné“?
Zatím nikdo z nás za sestavu kola či hráče kola „zápisné“ nedával. Jakmile jsem ale vyhrál já, najednou se vše změnilo a v kabině začaly padat slova, že bych měl dát něco do kasy. :-)
Zvolen jste byl za Váš výkon v utkání proti rezervě Rapidu, v němž jste zvítězili vysoko 5:0. Jak byste tento zápas zhodnotil?
První poločas byl vcelku vyrovnaný. V první čtvrthodince jsme měli pár šancí a z jedné, řekl bych, pohledné akce se nám podařilo vstřelit vedoucí branku. Potom jsme se nějak vytratili ze hřiště a soupeř nás začal tlačit, ale vyloženou příležitost si nevypracoval. Po změně stran už byl balon spíše na našich kopačkách. Přidali jsme druhý gól a soupeř už příliš nehrozil. Postupem času se nám podařilo přidat ještě tři branky.
V utkání jste skóroval hned třikrát. Popsal byste nám jednotlivé góly?
První dva góly byly téměř do prázdné brány a po stejných situacích – útočník zatáhl balon a vracel jej zpět na malé vápno. Sám se divím, že jsem se dokázal trefit. Nejsem úplně koncový hráč. :-) Na třetí gól mi nahrál Dan Kroc (musel jsem ho zmínit, jinak by mi nedal pokoj :-) ). Byla to klasická ulička mezi obránce, kde jsem si převzal balon a potom už jsem běžel sám na brankáře. Trefil jsem to placírou po zemi k tyči.
Chrást patřil po podzimu k aspirantům na sestup, ale aktuálně se nacházíte ve skvělé formě a kosíte jednoho soupeře za druhým. Kde se v týmu to vzepětí vzalo? A v čem naopak vidíte příčiny toho, že se na podzim tolik nedařilo?
Hlavním důvodem byl příchod dvou nových hráčů, kteří hrají velmi dobře na střední záloze. Umí podržet balon a rozdat ho do stran. Změna nastala i v útoku a konečně se nám daří dávat poměrně dost branek. Na podzim se nám nedařilo vůbec dávat góly a dost laciné branky jsme dostávali. Více méně jsme soupeři vždy na gól nějakou chybou namazali.
Jakým klubům ve velkém fotbale fandíte? A máte oblíbené hráče?
Sice hraju fotbal už dlouho, ale nikdy mě moc nebavilo ho sledovat. Když bych si měl vybrat klub, byl by to Bayern Mnichov. Líbil se mi vždycky ten přímočarý styl hry. A nejoblíbenější hráč? Rozhodně je to náš momentálně zraněný stoper Dodo (Tomáš Doležal), který umí na hřišti dokonale podpořit. :-)
Co rád děláte ve volném čase, pokud zrovna nehrajete fotbal?
Volného času moc není, ale na jedno orosené si vždy nějakou tu chvilku najdu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.