Aspoň lajnovat že nemusím, těší nučického srdcaře Honzu Vedrala

Honzu Vedrala trápí celé jaro třísla, ale přesto trvale odvádí v dresu Nučic výborné výkony, což mu v tomto kole vyneslo nominaci do sestavy kola a díky vašim hlasům i korunu Krále kola. A s Honzou jsme si povídali hlavně o fotbale v Nučicích a o jeho zápalu pro klub.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, gratuluji k ocenění a prozraďte, jaké bylo derby pro vás osobně?
Jelikož celé jaro hraji s nataženým tříslem, tak bylo pro mě docela bolestivé. V přípravě jsem kromě fotbalových tréninků naběhal v rámci přípravy na maraton v Římě dalších cca 250 km a mé staré tělo takovou zátěž už nezvládá. Proto jsem rád, když je zápas brzy rozhodnutý a já můžu jít střídat.
Co je vůbec pro Nučice největší derby, jak tyto zápasy prožíváte, hecujete se,...
Když jsem v Nučících začínal, tak to byly zápasy proti Stříbrné Skalici a Kostelci n.Č.l. Po tom, co tyto týmy odešly na Prahu-východ, tak je největší derby proti Jevanům. Zápasy proti Dobrému Poli nebo Kouřimi mají také skvělou atmosféru, jak na hřišti tak v hledišti, ale v zápasech s Jevany to jiskří od první minuty. Na mě působí hráči Jevan jako červený šátek na býka a na hřišti se snažím nechat úplně vše. Na podzim jsme jim dali bůra, takže nám to budou chtít příští neděli oplatit a čekám velmi vyhrocenou atmosféru.
Z posledních čtyř zápasů, kdy jste (včetně dohrávky) hráli s týmy špičky tabulky, jste získali jedenáct bodů. Hraje se vám lépe proti kvalitnějším soupeřům?
V záloze a útoku máme spíše subtilnější hráče a tak nám moc nevyhovuje důrazná hra Krakovan, Dobrého Pole nebo Plaňan. V tomto ročníku není žádný klub, který by vyčníval a hrát se dá s každým. Hodně nám pomohl návrat Petra Zápotockého do středu zálohy, dokáže hře dát myšlenku, podstupuje mnoho soubojů a vybojuje spoustu míčů.
Naopak dokážete na domácím hřišti prohrát s Dobrým Polem. Nechci v žádném případě Dobráč srážet, ale přece jen kvalita Býchor či Velimi , Kouřimi je jiná...
Proti Dobráči jsme zkusili nasadit některé hráče po dlouhodobém zranění, soupeř měl větší chuť, v zápase bojoval a stejně jako na podzim nás dokázal porazit. Mám rád trenéry jako je Jirka Mašata, který dokáže hráče namotivovat k lepším výkonům. Fotbal není jen o kličkách a parádičkách, ale hlavně o bojovnosti a vůli po vítězství.
V jarní části i přes množství zraněných hráčů jste už získali 17 bodů a do konce zbývá ještě pět kol. Znamená to, že když budete kompletní, tak budete útočit na špičku tabulky?
Kompletní bohužel určitě nebudeme, protože tři hráči jsou minimálně do konce sezóny mimo hru. (Souček zlomená žebra, Kulhavý má nalomenou kost v obličeji a Herverta čeká operace kolene.) Pokud bychom kompletní byli, tak myslím, že náš tým by měl na to hrát o nejvyšší špičky. Musel by se ale zlepšit přístup k tréninkům.
Kde byste si přál vidět Nučice v tabulce po skončení soutěže a jak bude vypadat špice a závěr tabulky?
Rádi bychom hráli v horní polovině tabulky. Boj o postup si rozdají Javany a Pečky, kde se bude bojovat do posledního kola. Na druhé straně tabulky více věřím Žiželicím než Plaňanům. Mají lehčí los a hrají se třemi týmy ze spodku tabulky. Na druhou stranu Plaňany nastoupí v Pečkách, doma s Velimí a v posledním kole v Krakovanech. Poslední kola se tak asi tradičně neodehrají na hřišti, ale v zákulisí a bude záležet na tom, který z týmů bude mít "větší motivaci".
Do zápasů musí nastupovat starší ročníky. Co chlapi jako Bradáč, Podolák,... týmu dají?
Před dvěma roky jsme měli nejmladší obranu v soutěži, když hráli Kočí a Miňovský, kterým bylo 18 let. Nyní musí kvůli velké marodce nastupovat matadoři z B-mužstva. Vojta Podolák je pro mě náš nejlepší stoper, má velký přehled a dokáže obranu dobře dirigovat. Bohužel už chce mít svůj klid a tak se mu nechce trénovat. Petr Bradáč má více ofenzivní choutky a dokáže hru přitvrdit a dodat hráčům trochu klidu.
Momentálně patří do kádru generace osmdesátých a devadesátých let. Ale v klubu chybí další mladší ... rok narození 2000 a výše. Jaká bude budoucnost fotbalu v Nučicích?
To, že nemáme mládežnický klub, vidím jako velký problém. Na druhou stranu věřím, že ještě několik let budeme těžit z dorostu, který skončil v roce 2015 a nyní v A-mužstvu pravidelně nastupuje Kočí, Chromý, Hervert, Kubalík + Nevšímal kterému je teprve 17 let. Kromě mě a Kamila Hurtíka je všem hráčům méně než třicet let a věřím, že tento tým má svůj vrchol teprve před sebou. Nučice byly vždy specifické tím, že 90% hráčů, kteří hrají v našem týmu, jsou odchovanci. Před čtyřmi lety jsme založili přípravku, ale tento projekt skončil neúspěchem, protože nám hráče přetáhla Vyžlovka. Rádi bychom, ve spolupráci s některým klubem z okolí, opět mládež založili.
Vy sám jste nučický patriot, co pro obec fotbal znamená?
V Nučicích jsem začal hrát v osmi letech v roce 1992. Vždy jsme sedávali za bránou a sledovali legendy Adama, Myšku, Kamika, Zápotockého, Gallera a další. V té době byly Nučice na vrcholu a skončily 8x z deseti sezón na druhém nebo třetím místě v okresním přeboru. Fotbalem žila celá vesnice a na zápasy chodilo někdy i 200 diváků. Myslím, že máme stále spoustu skvělých a věrných diváků a patříme ke špičce v návštěvnosti. Může za to určitě i pěkná tribuna z 80.let, díky které je v zápasech skvělá atmosféra. Letos v létě proběhne rekonstrukce kabin a wc a tak se komfort pro diváky ještě zlepší.
Za svoji dospělou kariéru jste pouze na půl roku nastoupil v Ratboři. Co vás přimělo ke změně dresu?
Za dorost jsem hrál v Kostelci n.Č.l., tam jsem pod trenérem Carvanem (současný trenér TJ Nučice) okusil pár zápasů za dospělé v 1.B., když jsme pak v roce 2010 s Nučicemi sestoupili do 3.B., tak jsem dostal nabídku zkusit si zahrát 1.B. třídu v Ratboři. Jelikož mě rok před tím vedení neuvolnilo do Kouřimi, tak mi tentokrát dali zelenou. Po podzimu však Nučické mužstvo mělo velké problémy i v 3.třídě, když bylo předposlední s 10 body, proto jsem se vrátil zpět a tak to byla moje první a poslední štace v jiném dresu. Soutěž se nám podařilo celkem snadno zachránit a za dva roky jsme postoupili zpět do okresu. V Nučicích zastávám funkci jednatele, reportéra, kameramana, správce webových stránek, facebooku a instagramu, takže jsem s klubem tak spjatý, že bych ani odejít nemohl. Aspoň že nemusím lajnovat a vybírat vstupné při zápasech :-)
A trochu z jiného soudku - kdo vyhraje ligu?
Ubrečení Slávisti už Plzeň nedoženou. Díky dobrému koeficientu, na kterém se hlavně podílela Sparta, si Plzeň zahraje ligu mistrů a věřím, že minimálně dva týmy by se mohly probojovat do jarní pohárové Evropy. PS. Sparta forever

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.