Po zranění mám do fotbalu větší chuť, říká Kamil Skalník

Kamil Skalník z SFK Vrchovina mluví o taktice Staré Říše, formě na hřištích soupeřů i své roli univerzála. Poodhaluje také svůj recept na střílení branek, kterých dal letos už třináct.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Kamile, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
Díky, nejspíš čeká, ale už se blíží zakončená a tam se investice vrátí zpátky (smích).
Pojďme postupně. V minulém týdnu jste vyhráli v Šumperku, kde jsi vstřelil dvě branky. Výsledek vypadá jednoznačně. Bylo tomu tak i na hřišti?
Domácí drželi více balón, ale hráli jen po vápno, nám se podařilo vypracovat si šance a proměnit je. Na konci poločasu mohli domácí ze standardky snížit na 2:1, ale nedali. V druhé půlce jsme rychle přidali třetí gól a výhru jsme si pohlídali.
V neděli jste hostili Starou Říši. Jak bys zápas popsal?
Byli jsme hodně unavení po předchozích dvou zápasech, Říše navíc od začátku zápasu kouskovala hru a řekl bych, že se snažili i zdržovat od první minuty. Nemohli jsme se dostat do tempa, i když jsme nějaké šance v první půlce měli. Gól jsme ale dali až v druhém poločase. Potom jsme se ale zbytečně zatáhli do obrany a přežili pár šancí hostů.
Vstřelil jsi jedinou branku zápasu. Jak k ní došlo?
Z levé strany přišel centr do vápna, balón se odrazil od několika hráčů až mi spadl přímo k nohám, potom už jsme se snažil jenom co nejdřív zakončit a podařilo se.
V neděli jedete do Velké Bíteše. Co od tohoto zápasu čekáš?
Z posledních zápasů mají dobré výsledky, my ale hrajeme venku na jaře dobře. Myslím, že máme lepší tým než Bíteš. Bude záležet na tom, co Bíteši dovolíme a jak naložíme se šancemi.
Od derby se Žďárem jste devět zápasů v řadě neprohráli. Který zápas byl nejtěžší?
Asi bych vybral ten v Tasovicích. Hrálo se nahoru dolů, byl to zápas hlavně o běhání.
Jste jednoznačně nejlepším týmem na hřištích soupeřů. Co za tím stojí?
Doma už jsme ztratili hodně bodů, proto je potom vyšší motivace na venkovních hřištích. Většina týmů má větší rozměry hřiště, než jsou ve Městě a to nám v současné sestavě vyhovuje. U nás týmy zalezou a těžko je dobýváme.
Po dlouhodobém zranění jsi se v průběhu loňské sezóny vrátil do sestavy ve výborné formě. Čemu to přičítáš?
Asi mám do fotbalu větší chuť, když jsem před tím dlouho nehrál (smích).
Provází tě i nebývalá střelecká potence. Letos jsi vstřelil už 13 branek. Kde se to v tobě vzalo?
Máme v týmu spoustu tvořivých hráčů, kteří se jsou schopni prokombinovat až k finální nahrávce. Když se jim do kombinace připletu, tak jim to většinou kazím. Jdu si teda radši stoupnout před bránu, pak už musím dát gól, jinak by si mě tam nenechali (smích).
Brácha tě v minulém kole pochválil a říkal, že dáváš pěkné góly a jsi produktivní. Co naopak přináší do týmu Michal. Čím je prospěšný?
To musel, věděl, že si to přečtu (smích). Hraje na jiném postu, než je zvyklý, tak to má o něco těžší, i přesto ale už taky několik gólů dal a nachystal.
Platíš za univerzála. Trenér tě využívá kdekoli v záložní řadě, někdy i v útoku. Jaké je tvé oblíbené místo na hřišti?
Na to už jsem si zvykl, v každé sezoně protočím všechny posty, nemyslím že je to výhoda, ale někdy to jinak nejde. Nejlíp se mi hraje ve středu zálohy.
Kromě mládežnických angažmá v Jihlavě jsi celou kariéru věrný jednomu klubu. Kdy ti bylo v dresu SFK Vrchovina nejhůře a kdy jsi se naopak cítil nejlépe?
Nejhůře, když to loni po polovině soutěže vypadalo na beznadějný sestup. V zimě jsme se ale domluvili, že za to vezmeme a pokusíme se to zachránit a naštěstí se to povedlo. Nejlepší samozřejmě byla postupová sezóna, navíc tím, že se nám to povedlo nečekaně.
O víkendu se hraje finále Ligy Mistrů. Jak si myslíš, že dopadne zápas mezi Liverpoolem FC a Realem Madrid?
Myslím, že to bude do poslední chvíle vyrovnané, ale nakonec zvítězí Real.
Blíží se i fotbalové mistrovství světa. Kterému týmu budeš fandit a kdo podle tebe šampionát ovládne?
Tyhle turnaje mě baví sledovat. Tipnul bych, že vyhraje Argentina, Messimu se to jednou povést musí. Fandit ale nebudu nikomu.
Jaký je tvůj oblíbený tým?
Vrchovina
Kdo je tvým fotbalovým vzorem?
Asi ne vzorem, ale nejlíp hrával Zidane.
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
V šesti letech. Myslím, že tam chodil spolužák ze školy a my jsme se s bráchou přidali. Brácha ale posledně odpověděl jinak, takže kdo ví, jak to je.
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Koníček, i když s Richardem časově náročným (smích).
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Je to super, na internetu toho moc jiného není, jen tak dál.
Děkuji za rozhovor.
Taky díky.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.