V hokeji chytá, ve fotbale tvoří hru v záloze. Radek Podskalský je vimperskou oporou

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 21. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz vyzpovídala vimperského Radka Podskalského a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Trenér Uhlík vás jmenoval jako vůbec nejlepšího hráče zápasu. Čím myslíte, že jste zaujal?
Za to koučovi děkuji a čím jsem zaujal? Myslím si, že jsem na hřišti nechal vše, vypomáhal jak v útoku, tak i v obraně, podařilo se mi připravit Vencovi Pankratzů branku, která rozhodla toto utkání. Jinak bych strašně rád pochválil celý tým za předvedenou hru, každý dodržoval co měl a díky tomu jsme urvali tak skvělé vítězství.
Prý jste měl v pátek na zápas nějakou speciální přípravu, je to pravda?
Speciální byla určitě v tom, že jsme měli s hokejisty dohokejovou. Peklo se maso a pivo taky nechybělo, takže si asi vše umíte představit. V kolik jsem dorazil zde radši zveřejňovat nebudu, protože bych v dalším utkání taky nemusel hrát. Jinak si myslím, že tato příprava mi svědčí a možná na ní navážu. (smích)
Vimperští hráči mají v hlasování v sestavě kola velkou podporu, čím si to vysvětlujete?
O tom, že jsem v sestavě kola, jsem se dozvěděl těsně před koncem hlasování a překvapil mě můj náskok. Mnoho kluků z týmu tuto anketu sleduje a že dali hlas mně? Za to jim děkuji. Václav Pankratz, který byl v sestavě kola se mnou za vimperský oddíl nominován, si také zaslouží pochválit za jeho klid na kopačce při vstřelení branky.
Povedlo se vám udolat Týn, před utkáním s vámi vedoucí tým tabulky. Jaký to byl zápas?
Do zápasu jsme šli s pokorou a věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého. Ze zabezpečené obrany hrát proti tak kvalitnímu týmu byla povinnost, což se nám celé utkání dařilo. Skvěle jsme bránili a hrozili z rychlých protiutoků. Čím více se blížil závěr utkání, domácí se tlačili do útoku a nechávali otevřená okénka v defenzívě. Toho se nám necelých 10 minut před koncem podařilo využít a euforie byla obrovská.
Teď vás čekají Bavorovice, a ty jsou zase první. Máme se připravit na to, že se zase stanete katem favorita? Tipéři na fotbalunas vás mírně favorizují…
Zůstal bych nohama na zemi, je to skvělé, když porazíte tým z čela tabulky. Do utkání musíme nastoupit s bojovností a chutí jako v Týně. Jestli předvedeme a navážeme na výkon jako s Týnem, pak můžeme být Bavorovicím vyrovnaným soupeřem.
Stále platí, že jste i hokejistou? Jakou soutěž hrajete? Stále chytáte?
Ano, jsem stále víc hokejistou než fotbalistou. K hokeji jsem byl vedený od svých 5 let a fotbal je pro mě spíš doplňkový sport. Hraju za místní HC Vimperk kde hrajeme krajskou ligu mužů a jak už jste se ptal, pořád jsem v bráně a asi to nehodlám měnit (úsměv).
V tabulce stoupáte vzhůru, kde byste se po 26. kole rádi viděli?
Před začátkem jara se nám zranilo mnoho klíčových hráčů, chtěli jsme hlavně aby nás nepostihla nějaká krize a nebáli se, že se budem pohybovat v dolní části tabulky, ale tento tým se semkl a utvořil skvělou partu, která jde za každým utkáním odhodlaně a celkem slušně bodujem. Udržet 7. příčku v tabulce bych hodnotil jako úspěšnou sezonu.
Ještě nějaký váš spoluhráč je podobný obojživelník?
Jednoho obojživelníka tu ještě máme. Je to Pavel Samohejl, který nyní působí v HC Strakonice. Spolu se vždy na fotbal těšíme a užíváme si chvilky na pažitu.
Jaký je váš nejlepší zážitek s hokejem? A jaký s fotbalem?
Mezi mé nejlepší zážitky v hokeji řadím určitě působení v HC Mountfield České Budějovice, kde jsem si prošel mládeží a měl možnost nakouknout i do A týmu. V té době zde bylo mnoho zvučných jmen, například Jakub Kovář, Jiří Šimánek nebo Milan Gulaš.
Pomalu se blíží dokopná. Už se u vás plánuje? Jak obvykle ve Vimperku probíhá?
Na dokopnou se zde všichni těší... Je to přece jenom taková třešnička na dortu za odvedenou práci na jaře. Jediné, na co se netěším je, že moje peněženka se zase otřese v základech, protože každou sezonu mám nejvíce pokut. Kdo to ale ocení, je náš pokladník (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.