Žirovnická krasojízda pokračuje, své první vítězství si připisuje David Kuš

Recept jak pro sebe získat titul nejlepšího hráče kola v Poutník lize? Zaprvé je pochopitelně potřeba podávat perfektní výkony a tím druhým krokem je hrát za FC Slavoj Žirovnice B. Ta totiž téhle soutěži dominuje, zvlášt na jaře je ta bilance neskutečná. Vodou na mlýn je samozřejmě i to, že ostatní hráči dostávají skutečně málo hlasů a tak žirovničtí v podstatě ani nemají s kým soupeřit. Tím, koho jste tentokrát zvolili jako nejlepšího hráče je David Kuš, obránce FC Slavoj.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Davide. Gratuluju ti k vítězství, tvému vůbec prvnímu, nicméně v podání FC Slavoj v této sezóně již osmému, což je po 21 kolech poměrně suverénní výkon. Očekával jsi, že by ses mohl po domácím zápase s Lukavcem v sestavě kola objevit?
Ahoj. Děkuji.Vůbec jsem nečekal, že bych se mohl dostat do sestavy kola, natož že budu hráč kola, ale na tom mají velkou zásluhu spoluhráči.
Když už jsem to nakousnul, tak to i dojedu. Z reportu zdá se, že zápas jste měli pevně ve svých rukou. Třígólové vedení a nadále velký počet šancí, které končily zahozené a nakonec i zdramatizování výsledku po dvou gólech soupeře. Jak by jsi hodnotil utkání proti TJ Start ze svého pohledu?
Máte pravdu, zápas jsme měli ve svých rukou, ale zase jsme si to zdramatizovali sami díky spoustu neproměněných šancí skoro jako v každém zápase a gólman hostů byl vynikající. Lukavec dal kontaktní gól a tím jsme je dostali na koně a báli se pomalu o výsledek. Jsem rád že jsme to nakonec urvali.
S dovolením bych teď dal zdvořilostní fráze na chvíli stranou. Upřímně, snad každý od vašeho týmu během této sezóny očekával podstatně víc. Zejména poslední zápasy, kdy jste čekali čtyři zápasy na výhru, působily velmi matoucím dojmem. Čím to, že i přes spoustu vstřelených gólů (2. nejvyšší počet v soutěži) se nacházíte až v dolní polovině tabulky, kam FC Slavoj v žádném případě nepatří?
Taky si myslím že patříme spíše do horních pater tabulky, ale jak jsem už říkal, naše největší slabina je v neproměňování šancí.
V dalším kole vás čeká pacovské béčko. Po krachu v Kamenici nad Lipou už se bude znovu moci spolehnout na pomoc z áčka a jistě bude chtít odčinit poslední tři utkání bez bodů a vstřeleného gólu. Co od nadcházejícího zápasu na hřišti soupeře očekáváš?
Tak co si budeme povídat, v téhle soutěži je to s výsledky jako na houpačce. Já si myslím i přesto, že Pacov dostal v Kamenici desíku, tak zápas nebude vůbec jednoduchý a co se týče posil z áčka, tak je to oboustranné. V Pacově jsem už odehrál spoustu utkání, sice s A týmem, ale skoro vždy to bylo vyrovnané, co si budeme povídat, je to derby, ale věřím, že všechny body si odvezeme do Žirovnice.
Za celou svou fotbalovou kariéru jsi všehovšudy prošel dvěma kluby. Pochopitelně FC Slavoj Žirovnice je tím prvním, navíc jsi ještě působil i v FK Pelhřimov, který po sestupu z divize zažívá spíše ústup ze slávy. Jak na své angažmá v Pelhřimově vzpomínáš a v jakých soutěžích jsi zde nastupoval?
Na Pelhřimov vzpomínám jen v tom nejlepším. V 10 letech jsem tam přišel jako mladší žák a po jedné odehrané sezóně v krajském přeboru jsme postoupili do žákovské ligy a to mi dalo hodně. Do dorostu jsem se vrátil už zpět do Žirovnice. Pak jsem tam působil ještě v krajském přeboru na půlročním hostování v A týmu asi před 10 lety.
Nyní otázky, na něž se odpověď nezapomíná. Kdo tě poprvé přivedl k fotbalu? Hraješ na postu obránce odjakživa?
Poprvé mě k fotbalu přivedl můj taťka asi v 5 letech, který také hrával za naše béčko a brával mě s sebou na tréninky a zápasy. Na postu obránce hraji už od žáků.
Jakým jiným aktivitám se vedle fotbalu ve volném čase věnuješ?
Ještě hraji kuželky za místní klub. Rád ještě jezdím na kole, příležitostně tenis a hokej.
Máš nějaký konkrétní fotbalový vzor, kterým se necháváš inspirovat?
Vždycky se mi líbila hra Johna Terryho.
Jak se těšíš na nadcházející Mistrovství světa ve fotbale, které se odehraje v Rusku? Které reprezentaci budeš držet palce nejvíce?
Tak určitě se těším na skvělé zápasy, jen škoda, že tam nebude český tým. Fandit budu Francii.
S jakou pravidelností sleduješ dění kolem Poutník ligy na fotbalunas.cz? Máš přehled i o jiných soutěžích? A které články vyhledáváš nejvíce?
Stránky sleduji po každém odehraném víkendu. Ano, koukám i na jiné soutěže, hlavně na naše áčko které bojuje o návrat do krajského přeboru.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.