Ve Frymburku je místa dost, vzkazuje všem fotbalistům hráč kola František Malina

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 16. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Fando, gratuluji k vítězství, jaké jsou tvé prvotní dojmy?
Díky, je to skvělý pocit vyhrát. Je to pro mě poprvé.
Jaké bylo po delší době postavil se mezi tři tyče a navléknou gólmanské rukavice?
Upřímně se mi do brány nechtělo. Poměrně dlouho jsem nechytal a vůbec jsem z toho neměl dobrý pocit. Nemám rád, když se dozvím, že budu chytat až v den zápasu, ale tentokrát mi nic jiného nezbývalo. Jelikož se při rozcvičce zranil Michal Neumann.
Kde hraješ raději? V poli nebo v bráně?
Momentálně raději hraji v poli. Do brány se postavím, jen když je opravdu nouze.
Postarali jste se o překvapení kola, když jste porazili Kájov. Jaký byl zápas z tvého pohledu?
První poločas byl v naší režii, výsledek 3:0 nečekal vůbec nikdo. V tom druhém se hosté probudili a vytvořili si několik nebezpečných šancí, ze kterých vstřelili 3 branky. Za stavu 3:3 měli několik příležitostí rozhodnout utkání ve svůj prospěch, ale nám se povedlo uhájit remízu. Trest přišel po dobře zahraném přímém kopu, po kterém jsme doslova dotlačili míč do sítě.
V jaké situaci se nyní Frymburk nachází?
Frymburk je už několik let ve stejné situaci. Každý rok na konci sezóny se rozhoduje, zda bude B-tým přihlášen i na příští rok. Po několika anketách se nakonec rozhodne, že B-tým bude přihlášen. Nedostatek hráčů je především kvůli tomu, že někteří na konci sezóny přislíbí, že budou chodit, tudíž je lidí dost. Bohužel své sliby nedodrží a my se nacházíme pořád ve stejné situaci
Proslýchá se o spojení Světlíku s Frymburkem. Jak se k tomu stavíš ty osobně?
Něco jsem o tom zaslechl, ale momentálně to jde mimo mě. Každopádně, pokud to pomůže oběma týmům, nevidím v tom žádný problém.
O víkendu jedete do Křemže. Co od zápasu čekáš?
A-tým hraje opět ve stejný den jako B-tým, takže bude problém sehnat dostatek lidí pro oba týmy. Tentokrát ovšem věřím tomu, že se sejdeme a Křemži potrápíme.
Prozraďte nám, na co z fotbalu vzpomínáš nejraději…
Je toho hodně. Určitě rád vzpomínám na to, jak jsem jako malý sledoval svého tátu za bránou, když ještě stál mezi třemi tyčemi. Potom také na zápas proti strakonickému okresu za ten náš Krumlovský. V tomto utkání jsme vyhráli 5:1 a já vstřelil dvě branky a na tři přihrál.
Co pro tebe fotbal znamená?
Fotbal je pro mě koníček, ke kterému mě přivedl táta jako pětiletého kluka. Momentálně to beru jako víkendovou zábavu a jinak nemám dostatek času, abych se tomu více věnoval.
Máš nějaký oblíbený tým?
Mým oblíbeným týmem je Viktorka Plzeň. Fandil jsem ji v zápase s Baníkem Most, na kterém jsem se byl podívat se svým dědou jako malý a nějak mi to vydrželo.
Sleduješ i jiné sporty?
Určitě ano. Když nejsem unavený, tak v noci rád sleduji NHL.
Jaký soupeř byl z tvého pohledu nejtěžší a jaký nejlehčí?
Pro mě osobně byl těžký každý zápas při přechodu ze žáků mezi muže. Nejlehčí zápas byl možná někdy v přípravce, kdy jsme poráželi úplně každého v okrese.
Kdo je největší nervák v týmu a kdo naopak největší kliďas?
Největším nervákem budu asi já společně s Karlem Malákem. Ten když dorazí, tak málokdy dohraje zápas bez žluté karty. Pořádně nevím, koho bych označil za kliďase. Nikdo takový tam úplně není, ale nejvíc se k tomu blíží Michal Neumann.
Kdo umí z týmu nejlépe kličkovat?
Za mě určitě Tomáš Pavlík a také Václav Tomka mladší. Ten, když dostane příležitost, umí ukázat, co v něm je.
A kdo je nejrychlejší?
Rychlý je David Antl, ale znovu musím jmenovat Tomáše Pavlíka. Nemyslím si, že by byl v okrese rychlejší hráč než on.
Kdo je největší srdcař v týmu a jde hrát i s nemocí či zraněním?
Za srdcaře bych označil Petra Tichovského. Vždy dorazí a hraje s třikrát operovaným kolenem. A pak doufám, že mohu jmenovat sebe.
Chceš na závěr někomu něco vzkázat?
Vzkázal bych asi všem, co přemýšlí, že by začali nebo se vrátili k hraní fotbalu toto: „Ve Frymburku je místo dost!“ (Smích)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.