Po Maďarsku se mi stýská, říká bývalý ligový hráč Ferenc Róth

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 24. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz. Stal se jím Ferenc Róth z Bukovce, který má za sebou velmi zajímavou kariéru! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře v hlasování o hráče kola a také k vítězství proti Chlumčanům, jak byste tento zápas zhodnotil?
Děkuji za gratulaci a výhru v hlasování o hráče kola. Jsem překvapený, že jsem vyhrál zrovna já, protože jsem měl v minulosti více úspěšnějších utkání. Co se týká utkání, musím uznat, že herně byly Chlumčany lepším mužstvem. Pro nás to bylo velice důležité utkání a výhra.
V průběžné tabulce jste až na sedmém místě, jste s tímto výsledkem spokojeni? Jaké byly vaše cíle před sezónou?
Jakou chcete odpověď, vánoční nebo doopravdy? (smích) Ne, dělám si legraci, cíl byl zůstat v 1.A třídě a bojovat, co se dá. Sedmé místo je pro nás pro nováčka dobré umístění. Já jsem navíc skoro půl sezony ještě odehrál v Sencu Doubravka. Možná bychom byli v tabulce na lepším místě. U nás je důležité, kolik hráčů se nás sejde na utkání. Pokud jsme v plném počtu, jsme myslím nebezpečný soupeř.
Jak se vůbec váš přestup do Bukovce zrodil, a jak to vypadá s vaší budoucností?
Rosťa Bouda mne oslovil, zda bych do Bukovce nešel, vzhledem k tomu, že v mužstvu je Pavel Vajgl, Jára Šimr, kluci, které dobře znám, jsem nabídku přijal. Co bude dál, zatím neřeším, letos mi bude 40, fotbal mne baví a dokud budu zdravý a platný hráč, budu hrát dál…
V České republice žijete přes deset let, cítíte se tady jako doma nebo se vám někdy stýská po domovině?
V Česku jsem třináct let, devět let jsem tu ženatý, už se tu cítím jako doma. Mám malé dcery Kristýnku 8 let, Adélku 6 let – jezdíme na kolo v zimě na lyže, holky tu mají své kroužky,.. Užívám si to. V Maďarsku mám ještě dvacetiletého syna Erika, vidíme se málo, ale když jedeme do Maďarska k rodičům, vždy se navštívíme. Po Maďarsku se mi stýská, hlavně po synovi a po rodičích. Každé léto se snažíme alespoň na týden vzít syna a rodiče k Balatonu, abychom se navzájem užili.
Asi nelze nezmínit vaši minulost, hrál jste za Slovácko, Plzeň i Bohemians. Na jaký moment z vaší kariéry vzpomínáte nejraději?
V každém klubu bylo něco, na co se nedá zapomenout. Na Slovácku jsem začínal, neuměl jsem česky, a kdyby nebylo spoluhráčů, neumím do teď. Do Plzně jsem šel proto, že si mě přivedl trenér Standa Levý, kterého jsem znal už ze Slovácka, potom přišel i Milan Petržela. V Plzni byla a je dobrá parta. V Plzni jsem také poznal svoji manželku. Na Bohemku si mne vytáhl trenér Pavel Hoftych, byla tam super parta, rád vzpomínám na postup do první ligy a davy fanoušků, kteří nás podporovali.
Stýkáte se s některými hráči z minulosti, nebo už je tahle etapa pryč?
Stýkáme se hodně málo, spíš si zavoláme. Většina mých bývalých spoluhráčů má ještě povinnosti ve svých klubech a nemají tak moc času na nějaké mé důchodcovské kecy (smích). I když někteří mě za chvíli v tom našem fotbalovém důchodu doženou…
Děkuji za rozhovor a přeji vám další spoustu úspěchů, ať už individuálních, tak týmových.
Děkuji moc!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.