V Jemnicku jsme výborná parta, těší Davida Svěráka

Vítězem hlasování o nejlepšího hráče 19. kola se stal jemnický David Svěrák, který pomohl svému týmu dobrým výkonem k výhře proti Šebkovicím. S tímto hráčem si teď můžete přečíst rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Davide, gratuluji k vítězství v anketě a zeptám se, jak vypadal zápas z tvého pohledu?
Děkuji moc. Chtěl bych poděkovat všem, co mi poslali hlas, své přítelkyni, rodině a spoluhráčům. Věděli jsme, že nás nečeká jednoduché utkání. Zápas se však nakonec vyvíjel podle našich představ, hned od začátku utkání jsme diktovali tempo hry. Dokázali jsme vstřelit branku, která nás dostala do pohody a během chvilky jsme odskočili na rozdíl dvou branek. Ve druhém poločase jsme přidali ještě třetí branku a bylo po zápase. Nutno podotknout, že kdyby nebylo výborně chytajícího brankáře hostů, výsledek mohl být daleko krutější a nikdo by se nemohl divit.
Branku jsi sice nevstřelil, přesto tě trenér nominoval do sestavy kola. Čím myslíš, že sis to zasloužil?
Branku jsem nevstřelil, není mi zatím přáno. (smích) Doufám, že se to brzy zlomí. Těžko říct, jedině snad tím, že jsem dokázal eliminovat nakopávané balony soupeře, vyhrávat vzdušné souboje, čímž jsem hodně pomohl klukům v obrané fázi. Každopádně děkuji trenérovi za důvěru.
Jaká je u vás v kabině parta? Kdo je největší bavič v kabině a kdo největší dříč na hřišti?
Na partu v kabině si nemůžu stěžovat, jsme výborná parta. O zábavu se starají ti starší hráči nemá to chybu. (smích) Podle mě jsme největší dříči všichni, táhneme za jeden provaz a makáme jeden za druhého!
Můžeš popsat, kdo tě k fotbalu dovedl?
K fotbalu mě dovedl můj táta, za což bych mu chtěl poděkovat, že měl se mnou trpělivost vozil mě na každý trénink a zápas. Proto doufám, že mu teď dělám radost. Chtěl bych mu jednou ten čas, co se mnou strávil, vrátit.
Kde všude jsi v minulosti působil a jak ses ocitl právě v Jemnicku?
Mé fotbalové kroky začali v přípravce TJ Kozlov (odkud pochází můj táta), zde jsem vydržel do žákovského věku. Do dorostu jsem nastoupil v SK Buwol Metal Luka nad Jihlavou, kde si mě vyhlédl trenér. Po čtyrech letech v dorostu, jsem se podíval do kabiny A-týmu, kde jsem ze začátku nedostal tolik prostoru, ale na svoji šanci jsem si počkal a dočkal jsem se. Po 8 letech v Lukách nad Jihlavou jsem cítil, že potřebuji změnu a nový impuls. Proto jsem se rozhodl, že se přiblížím víc k přítelkyni, která žije v Jemnici. Byl jsem zde na zkoušce, která pro mě dopadla úspěšně a mohl jsem zůstat v 1.FC Jemnicko, kde jsem naprosto spokojený.
Máš nějaký oblíbený tým, kterému fandíš?
Mezi oblíbené týmy patří Bayern Mnichov a Real Madrid.
Máš nějaký vzor, co se fotbalu týče?
Oblíbeným hráčem je Jerome Boateng.
Co nejraději děláš ve svém volném čase?
Ve svém volném čase se snažím věnovat své přítelkyni, která mě ve všem podporuje. Kromě fotbalu si rád zaběhám. Taky si rád odpočinu. (smích)
Jaké je tvoje oblíbené jídlo a pití?
Mezi mé oblíbené jídlo patří gnocchi s kuřecím masem, k pití jemně perlivá voda s citrónem.
Příští kolo vás čeká zápas v Herálci, co od soupeře očekáváš?
Čeká nás další těžké utkání, Herálec se pohybuje v tabulce nahoře jako my, jarní část nezačali úplně v optimální formě. Bude to bojovné utkání, kde rozhodnou drobné chyby. Věřím, že navážeme na výkony z předchozích zápasů a vrátíme se domů s plným počtem bodů!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.